Обява

Свий
Няма добавени обяви.

5х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 5х4

за чупещо рамо може и каре от кардан на какъвто и да е камион. там и заварките са по лесни.единствено ще се наложи да слага някакъв амортисьор от моторетката между предна и задна част за да не се згъне или нещо като голяма панта
    Honda CR-V I 2000 г.
    0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Не, с кардан не става
      Хи-хи, всички ще полудеете, и ще хукнете да четете дебелите книги, не ви мърда!
      SJ, ти къде си бе? Да погледнеш какви дебели готови и полуготови железа имам. Може нещо и да стане.
      Готови чертежи нямам, а схеми - има. Да не иде всичко зян, че все едно няма на кого да го оставя. Май ще трябва да разчиствам някакво място, пък нищо не ми се изхвърля.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Не, с кардан не става
        Хи-хи, всички ще полудеете, и ще хукнете да четете дебелите книги, не ви мърда!
        SJ, ти къде си бе? Да погледнеш какви дебели готови и полуготови железа имам. Може нещо и да стане.
        Готови чертежи нямам, а схеми - има. Да не иде всичко зян, че все едно няма на кого да го оставя. Май ще трябва да разчиствам някакво място, пък нищо не ми се изхвърля.
        Аааа и аз имам два гаража боклуци и вместо да ги намалявам ги увеличавам! В София съм и в Железница. Кажи страничният и надлъжният наклон на шенкела как се опеделяше! 10% надлъжен и 5% страничен как ти звучи? Някъде имах чудесна статия с прости начини на определяне, но си спомням само, че ъгълът на рамената където се ловят кормилните щанги требе да е такъв, че правите(мислено продължение на рамената) да се пресичат в средата на задната ос. Предният наклон определяше доколко колата се стреми да се движи по права а заедно със страничният - в завой колко се накланя колелото. Давай инфото наготово, че може да се бъркам!

Коментар

Първоначално публикуван от SJ410 Преглед на мнение
          Аааа и аз имам два гаража боклуци и вместо да ги намалявам ги увеличавам! В София съм и в Железница. Кажи страничният и надлъжният наклон на шенкела как се опеделяше! 10% надлъжен и 5% страничен как ти звучи? Някъде имах чудесна статия с прости начини на определяне, но си спомням само, че ъгълът на рамената където се ловят кормилните щанги требе да е такъв, че правите(мислено продължение на рамената) да се пресичат в средата на задната ос. Предният наклон определяше доколко колата се стреми да се движи по права а заедно със страничният - в завой колко се накланя колелото. Давай инфото наготово, че може да се бъркам!
          Около истината се движиш!
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

малко съм запомнил от геометрията на предницата очевидно. Ето една страница, мисля че точно нея бях чел преди години: http://www.ihpva.org/Projects/Practi...ing%20Geometry

Коментар

Точно това е идеята за истинска предница,ако бях попаднал на този материал при направата на първата ми машина,нямаше един месец да режа и да заварявам на посоки!P.S. Ако някой може да преведе страницата,че с чичо гугъл става нещо страшно!?
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

ето още детайли, които не са за пренебрегване, особено при по-големите колела http://www.atomiczombie.com/ct-raketrail.html За да стане пълна картината, трябва да се изчете всичко и синтезира в прости и ясни схеми, както и да се уточни практически какво се ползува. Така се изясняват и резултатите от някои "безобидни" промени, като слагане на значително по-широки гуми - тогава съпротивление на едно от предните колела(нема значение спирачка, камък, пясък или локва) се предава на кормилото и колата прави опит за завой в посока на спиращото колело(леко с тунинга и особено с неподходящия А може да се постигне и обратното, ако страничният наклон на шенкела излиза извън средната точка на допир на гумата, колата ще завива в посока обратна на спиращото колело(ще заобикаля сама ))

Коментар

Четат ли ти се дебели книги? С картинки.
                  Всичко е написано и начертано. И методите за пресмятане ги има. Обади се, да ти ги дам. Ако има нещо неразбираемо - с удоволствие ще отговоря.
                  За съжаление аз вече никога няма да направя това сам, така че - получаваш.

Коментар

Re: От: 5х4

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:alpine.JPG
Прегледи:1
Размер:86.7 КБ
ID:5242359Тук някой беше казал, че ще въздишам по верижните машини. По щастлива случайност се продаваше един Бомбардиер Алпин 1, който купих веднага. Тази древна моторна шейна точно пасваше на заданието и наистина проходимостта и е впечатляваща. Впечатляващ е и ината и - не ще да завива, точно по същата причина - две вериги в тандем и една ска за управление И аз мисля да не нарязвам все още 5х4, а да пробвам една модификация, нищо че Алпината е несравнима, още от теоретична гледна точка
                    Последно редактирано от SJ410; 10-01-11, 19:43. Причина: pic

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X