Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се закопава влака

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се закопава влака

A сега добавете в уравнението един руснак, който сутринта в 5 едва е отлепил заради снощния махмурлук и по пътя към работното място е дръпнал 200 водка за борба с махмурлука и още 200 за закуска, а другия, дето трябва да му прави компания, въобще не са го намерили него ден.
    Нито му дреме за показанията на манометрите, нито ще чуе, че става нещо, та ако ще и бомба да падне.
    ьобтвоюмать и ръчките докрая, докато тръгне...
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Потвърждение за работата на руснаците:

Но могат и така:

С тръгването от второто виедо изхабиха 100-тина литра нафта.

Коментар

Aма вие сериозно ли???Тука смърди на фотошоп от километри....
        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
        Mark Twain
        СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
          Колегата KRAKOMOBILA е най-запознат от всички нас тук по жп. въпросите, та нека каже дали е "играл" Фотошоп-а. В интерес на истината и аз съм виждал изтъркани релси, но бяха изтъркани само няколко милиметра.
          M57D30T1
          W450

Коментар

Сега към мнението за пияния руснак добавя че филмчето е американско, и викаме модератора за отношение към някой си пост. А то острият дебилизъм натоварва мирните граждани.
            Ще помоля после и този пост да бъде изтрит.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Сега към мнението за пияния руснак добавя че филмчето е американско, и викаме модератора за отношение към някой си пост. А то острият дебилизъм натоварва мирните граждани.
              Ще помоля после и този пост да бъде изтрит.
              Това сериозно ли?
              И откога ТЭМ-2 е американски?

За отношението ще си затрая.

Коментар

Първоначално публикуван от teo_2011 Преглед на мнение
                Още малко пояснения:при влаковете се наричат колооси а не колела(защото оста и колелото е едно цяло);,,накладките,,се наричат калотки.
                Ми то колодки (калотки) не е нищо друго освен именно накладки - защо в разговорния ЖП-ейски жаргон е така, няма смисъл да се уточнява.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  Това сериозно ли?
                  И откога ТЭМ-2 е американски?

За отношението ще си затрая.

Не бе това е американска диверсия с цел да бъдат злепоставени съветските железници
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                    Не бе това е американска диверсия с цел да бъдат злепоставени съветските железници
                    Aaaa.... знах си, че съм пропуснал нещо! Не може току така, без нищо, мирен гражданин да ме обвинява в заострен дебилизъм...

Коментар

Всичките клипове са си от Русия. Снимките обаче са от америка. Чисто теоритично е възможно такова окопаване на релсите, но това ще е пагубно както за бандажите така и за много други части по локомотива - тъй, че аз си мисля, че снимките са фотошоп - но не мога да дам гаранция тъй като не съм запознат с американските железници. Там осното натоварване е друго и може влиянието върху релсите с буксуването да е друго. В действителност при брутални буксовки може да останат следи върху релсите - но те са минимални.

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                        Няма никакъв фотошоп .Преди време в Марица Изток въглищата се транспортираха с влакове до ТЕЦ и тази гледка съм я виждал многократно - окопана релса до основата ,а колооста е за хвърляне .Как става номера - даваш един електровоз с десет вагона с обща маса около 1000 т в ръцете на полуграмотен индивид от малцинствата .Спираш го на лек наклон в дъждовно време със един или няколко задържали вагона .Зелен светофор и задачата е да тръгне .Как го прави въпросния индивид - с лявата ръка подава от раз 27-ма позиция /на паралел/ на контролера и локомотива почва зверски да боксува със четирите си колооси .И така около двайсетина минути през което време индивида клати глава и вика " Бе ша буксуа,ша буксуа па ша си исуши мястото и ша тръгни ".Резултата е същия като от снимките на руснаците .
                        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Бе този индивид (без никакво значение дали е от малцинствата), за да кара влак, не трябва ли да е минал през ПЖИ-то, което някакси не се връзва с "полуграмотен", защото си е висше образование (от двайсетина години)!
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Бе този индивид (без никакво значение дали е от малцинствата), за да кара влак, не трябва ли да е минал през ПЖИ-то, което някакси не се връзва с "полуграмотен", защото си е висше образование (от двайсетина години)!
                            Едно време минаваха 45 дневен курс за ел. локомотивни машинисти ,след това два три месеца второ лице и след това поради липса на хора го пускат единична езда .То да беше само окопаването на релсите ,с мед да ги намажеш - това да събереш 2 км странична контактна мрежа или да обърнеш цялата композиция в топлото езеро на ТЕЦ-а и още колко други зулуми няма да ми стигне цяла вечер да ги напиша...
                            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Добре де Ел2 са немски локомотиви - нямат ли нещо противобуксовачни защити, максимално напреженови защити, защити на тяговите двигатели? Нещо ми се види нереално това. 20-тина минути на такова натоварване без да има движение (сиреч лошо охлаждане) - по-скоро преди да съсипе релсите ще скъса бандажите и ще запали локомотива.

Коментар

Първоначално публикуван от KRAKOMOBILA Преглед на мнение
                                Добре де Ел2 са немски локомотиви - нямат ли нещо противобуксовачни защити, максимално напреженови защити, защити на тяговите двигатели? Нещо ми се види нереално това. 20-тина минути на такова натоварване без да има движение (сиреч лошо охлаждане) - по-скоро преди да съсипе релсите ще скъса бандажите и ще запали локомотива.
                                В Марица-изток думата "защита" често е в комплект с "изключена", "шунтирана" и прочее красоти от сорта. Не знам как е в момента, щото от някокло години не съм стъпвал там, но преди време се бях нагледал на какви ли не изобретения по въпроса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X