Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв газокар ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв газокар ?

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Има и дизели за затворени помещения със специално катализаторно гърне което издържа 8 часа работа и след това се закача на специален стенд където саждите се изгарят на висока температура и се продухва . Няма пушек няма нищо . В Германия работят в една много голяма пивоварна . Естествено машините са на ЮХ.
    В Германия (независимо че сме заедно в европейския съюз) законите са едни , тук не са променяни още.И трябва да се съобразяваме с тях.Няма инстанция(тази коята проверява за вентилацията в заведенията) , която да даде разрешително за ползване на мотокар в закрито помещение.Това ако човека иска да си го ползва законно.А в Германия там може да си караш по магистралите с колкото си искаш.
    Последно редактирано от tiramisu; 14-10-11, 22:23.
    „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Междувременно въпросът е решен.Купихме японски Yale втора употреба не рециклиран а просто внесен от Япония. Има едногодишна гаранция и се включи идеално в бюджета. Вече втора седмица е на адски натоварен работен ден (нарочно) и нямам нито една забележка освен към газовата която сложихме в тук но се справихме и с нея.

В процеса на търсене пробвах няколко български рециклирани и доста японски само обслужени. Сравнение не може да става никакво е моят извод.

Относно това какъв трябва да работи в затворени помещения сигурно има решения много но едно няма да е удачно за малка фирма,защото като цена сигурно ще надхвърли активите и пасивите на фирмата взети на куп. Иначе на всички ни се иска ама ...............

Коментар

Да споделя и аз набързо. В печатницата в която работя, сме с газокар Toyota. Имаме го от доста време(повече от две години). Адски е натоварен, недостатъка, който съм забелязал е че ако качи повече от 1,2 t., увяхва. Няма силици горкия. Иначе е снабден със стъкломиещо, прозрачни кори от плексиглас отстрани, които се свалят с едно движение. Невероятно тих и икономичен. Единственото нещо, което сме правили за това време, откакто е при нас беше да му сменим гумите и да сложим чисто нови. Старите бяха доста изядени. Правим му профилактика от време на време, засега нищо не е мръднало. Работи като часовник и на бензин и на газ. Някога кюфка ако уцелим бутилка от кофти партида, но му свикнахме и не го пипаме. В заключение мога да кажа, че е изключително здрава машина. А е юркан здраво преди да попадне при нас, за което съдя от изядените гуми и скъсаните гумички на педалите. Карал съм и български мотокар. Единствения + е, че товари повече. Като му смениш тежестта отзад, още повече. Иначе чука, трака и дрънчи. А че фърга масло и хидравлична течност от където намери, си е нещо напълно нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от goshito Преглед на мнение
          Да споделя и аз набързо. В печатницата в която работя, сме с газокар Toyota. Имаме го от доста време(повече от две години). Адски е натоварен, недостатъка, който съм забелязал е че ако качи повече от 1,2 t., увяхва. Няма силици горкия. Иначе е снабден със стъкломиещо, прозрачни кори от плексиглас отстрани, които се свалят с едно движение. Невероятно тих и икономичен. Единственото нещо, което сме правили за това време, откакто е при нас беше да му сменим гумите и да сложим чисто нови. Старите бяха доста изядени. Правим му профилактика от време на време, засега нищо не е мръднало. Работи като часовник и на бензин и на газ. Някога кюфка ако уцелим бутилка от кофти партида, но му свикнахме и не го пипаме. В заключение мога да кажа, че е изключително здрава машина. А е юркан здраво преди да попадне при нас, за което съдя от изядените гуми и скъсаните гумички на педалите. Карал съм и български мотокар. Единствения + е, че товари повече. Като му смениш тежестта отзад, още повече. Иначе чука, трака и дрънчи. А че фърга масло и хидравлична течност от където намери, си е нещо напълно нормално.
          Доста мога да поспоря относно българските мотокари на Балканкар - Перкинс четворка .Под мое ръководство са 15 дизелови мотокара на около двайсетина години ,които изнасят производството на най голямата леярна в България и никой от тях НЕ " фърга масло и хидравлична течност от където намери" - всичко е въпрос на поддръжка и обслужване .Също така имам още толкова газокари ТСМ и всичките могат да вдигнат много повече 1.2 т (иначе веднага бих ги бракувал ) през тях минава готовата продукция - на ден около 1000 тона така ,че сравнението което си дал е меко казано неуместно.
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
            Доста мога да поспоря относно българските мотокари на Балканкар - Перкинс четворка .Под мое ръководство са 15 дизелови мотокара на около двайсетина години ,които изнасят производството на най голямата леярна в България и никой от тях НЕ " фърга масло и хидравлична течност от където намери" - всичко е въпрос на поддръжка и обслужване .Също така имам още толкова газокари ТСМ и всичките могат да вдигнат много повече 1.2 т (иначе веднага бих ги бракувал ) през тях минава готовата продукция - на ден около 1000 тона така ,че сравнението което си дал е меко казано неуместно.
            Добре но ми е интересно сравнението между двата вида. С кой се работи по лесно кой се чупи повече. Вдигането наистина не е критерий,на колегата ако е еднотонка а той вдига 1.2т си е направо герой.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
              ...ей тая моя пуста памет - имам сериозен проблем да забравям ненужна информация...
              Ginkgo Biloba - за паметливите
              Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

http://www.gothi-bg.com/ Тук мога да ти съдействам но цената за напълно рециклиран с гаранция който покрива твоите изисквания е към 10 000 евро . Това е поне за мен е най добрата техника в тази сфера . Също много добри са и Линде . Български рециклиран не те съветвам да си взимаш поне това което аз съм виждал трудно може да се нарече съвременен мотокар .
                За Jungheinrich съм съгласен че са добри машини, но за сервиза Gothi не искам и да чувам - би ли споделил алтернативен вариант.С цените на частите направо удрят Linde в земята(а на Linde не са никак евтини-в Мотокаксервиз) а за срок на доставка и цена на самата доставка да не говорим-примери мога да дам много.Товарят те с 50-100 евро за доставка от Германия, а чакаш 2-3 седмици, нямат складови наличности.За Linde обаче само хубави примери мога да дам.Имаме във фирмата газов H16T, купихме го преди 9-10г. рециклиран от вноситела и съм мн. доволен.Работи по 3 смени на ден, имамеми няколко ел.кара-на Балканкар и Димекс(купен нов 2000г.)-направо издъхват при натоварен режим на работа.Линдето издържа на зверска експлоатация, двигатела е VW 1,8 - лесен и евтин за поддръжка, не мога да кажа същото и за останалите агрегати, но от около 2г. Мотокарсервиз смъкнаха малко цените, имат големи наличности и се ртаботи мн. лесно с тях.Сервиза им е без забележка.Та в тази връзка би ми било полезно алтернативно решение за ЮХ, да не се занимавам вече с Готи.
                Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Първоначално публикуван от l.m Преглед на мнение
                  .Та в тази връзка би ми било полезно алтернативно решение за ЮХ, да не се занимавам вече с Готи.
                  Няма такова . Това е фирмата изключителен представител определен от фирмата майка в Германия . Няма друг и не можеш да си поръчаш сам части швабите те прашат пак там . Това е положението такава е фирмената политика на германците закован си за ГОТИ от всякъде .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Лоша работа, надявах се да има вариант.Те май заради тази си "уникалност" си придават толкова тежест.

Коментар

Когато клиенти са ти Лидл ; Пени ; Метро ; Мосю бриколаж ; Миролио и други голями търговски и производствени вериги с по над 1000 машини за клиенти с по няколко кара просто няма време . Не казвам че това положение е добро но е така .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от iancho75 Преглед на мнение
                        Добре но ми е интересно сравнението между двата вида. С кой се работи по лесно кой се чупи повече. Вдигането наистина не е критерий,на колегата ако е еднотонка а той вдига 1.2т си е направо герой.
                        Разбира се че с газокара се работи по лесно и по удобно, както и не дава почти никакви аварии , но това са ново поколение мотокари - не може да се сравняват с двайсет годишни машини .Моят съвет е колегата да се ориентира към някоя от изброените марки (всичките предлагат и рециклирани машини с различен тонаж) и който предложи най добрата оферта да вземе от него ( за мен фаворит си остава Линде - перфектна машина с отлична производителност,както и не на последно място много дълъг период между обслужванията - 2000 ч и поддържат почти всички резервни части на склад)
                        VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Разбира се че с газокара се работи по лесно и по удобно, както и не дава почти никакви аварии , но това са ново поколение мотокари - не може да се сравняват с двайсет годишни машини .Моят съвет е колегата да се ориентира към някоя от изброените марки (всичките предлагат и рециклирани машини с различен тонаж) и който предложи най добрата оферта да вземе от него ( за мен фаворит си остава Линде - перфектна машина с отлична производителност,както и не на последно място много дълъг период между обслужванията - 2000 ч и поддържат почти всички резервни части на склад)
                          Колега грешиш, "най-малкото" обслужване е на 500 раб. часа - масло ДВГ, свещи, филтри, смазване повдигателна уредба, може и да пропусна нещо по памет.Виж си сервизната документация, това са данните от производитела.Ако го обслужваш на 2000 часа може да не го караш дълго.За кой модел всъщност говориш.Цитираното е за H16T, 1999г., но и за други газокари не би трябвало да мн. различно.

Коментар

Когато клиенти са ти Лидл ; Пени ; Метро ; Мосю бриколаж ; Миролио и други голями търговски и производствени вериги с по над 1000 машини за клиенти с по няколко кара просто няма време . Не казвам че това положение е добро но е така .

Май си прав, Готи са си "оплели кашницата", пък аз какво плача за няколко малки машинки.Големия диктува правилата...

Коментар

Исках да дам сравнение, че понякога когато ръководството на дадена фирма не отпуска пари за някой ремонт по мотокара......ейде днес, айде утре и т.н....и при едни и същи експлоатационни условия, българския ще се скапе много по бързо. Относно вашата работа в леярната е немислимо да я няма поддръжката. Колкото до нашата Тойота, тя е малък клас и е разчетена за един тон. Повече не ни трябва. Преди да я вземем, бяхме със самоходни електроповдигачи.

Коментар

Първоначално публикуван от iancho75 Преглед на мнение
                                Купихме японски Yale втора употреба не рециклиран а просто внесен от Япония.
                                Честито, да Ви служи дълго и безаварийно.

Апропо - няма японски YALE - марката е американска - сетричка на Хайстер.
                                В Европа имат завод в Холандия. Иначе се правят в Щатите.

Хайстер/Йеил (или т.нар. NACCO) са третият по големина производител на кари в света след Toyota и Linde.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X