Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ХРИСТОВ И ЦЕНКОВ НА "DAKAR 2011"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ХРИСТОВ И ЦЕНКОВ НА "DAKAR 2011"

Петър Ценков и Тодор Христов влязоха в историята на Рали „Дакар“, влязоха и в историята на българския спорт. Родните участници отидоха, видяха и победиха. Накараха феновете на автомобилните спортове да тръпнат в продължение на 15 дни. За съжаление Христов не успя да финишира. Както е известно причината беше липса на късмет. От първия ден на надпреварата АТВ-то на Христов се чупеше многократно. В крайна сметка, той падна и си счупи три ребра. „ Бях готов да довърша етапа въпреки контузията, но просто машината не ми го позволи“ заяви пилота, при завръщането си на родна земя. Другият български участник Петър Ценков измина 9500 км, справи се с много трудности и завърши Рали „Дакар“ на 12-о място. Победителите от 2009 и 2010 година Йозеф Махачек и Маркос Патронели отпаднаха от надпреварата, а дебютантът Ценков завърши. АТВ-то на пилота на CAN-AM многократно се повреждаше, но най-сериозните перипетии пред които той беше изправен бяха в предпоследния 12-и етап. Тогава кормилният прът на неговото АТВ се счупи, което го забави повече от 5 часа. Въпреки всичко с помощ от местни и от журналистическия екип българинът успя да финишира етапа и впоследствие състезанието. Дължимото трябва да се отдаде и на репортерите. За двете седмици прекарани в Южна Америка те изминаха около 12 000 км и благодарение на тях хората които се вълнуваха от родното представяне получаваха информация. Екипът, който влезе в историята се състои от всички, които написаха приказката Българи на Рали „ Дакар“. Към тях – голямо благодаря, че накараха хората да се радват и вълнуват, а да не мислят само за поредните скандали в държавата. Българските пионери в Рали „ Дакар“ бяха посрещнати като герои при завръщането си – и заслужено защото първите остават завинаги в историята.

Коментар

Дакар 2012. Събиране на средства-обсъждане!

В тази тема можете да продължите обсъждането на събирането на средства за следващият Дакар!
      LZ1PER

Коментар

A сега по темата
        Ето една хубава статия за Петър :
        http://paper.standartnews.com/bg/art...article=354738

Коментар

Първоначално публикуван от Bomargroup Преглед на мнение
          A сега по темата
          Ето една хубава статия за Петър :
          http://paper.standartnews.com/bg/art...article=354738
          Не я прочетох до края, но още отначалото ми направи впечетатление "с АТВ Can-Am в състава на френския отбор "Зундер Екстрийм"
          Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Първоначално публикуван от preskata Преглед на мнение
            Не я прочетох до края, но още отначалото ми направи впечетатление "с АТВ Can-Am в състава на френския отбор "Зундер Екстрийм"
            Простено да й е на дамата, много готина статия...

Коментар

Здравейте,

За всички които се интересуват, ето близката програма от медийни изявяви на Дакарските учасници - т.е. аз и Тодор

1. БНР - Хоризонт - Събота - 22 януари 11 - предаване спорт и музика - между 17:30 и 18 часа - интервю на запис

2. ТВ Европа - Събота - 22 януари 11 - предаване около 17:30 - предаването Под Лупа

3. Дарик радио - Събота - 22 януари 11 - 15:30 - с Тодор - не знам кое предаване, може и да на живо, може и запис

4. БТВ - неделя 23 януари 11 - 8:30 в неделя при Лора на живо - с Тодор

5. ТВ 7 - понеделник 24.1.11 - от 6:50 сутринта - сутрешен блок

6. В понеделник в 12:30 трябва да сме в прес-клуб България ( на стадиона Левски) с Тодор за да ни връчат наградата за "Пробив в световния спорт"
              Последно редактирано от МАРИЕЛА ХРИСТОВА; 23-01-11, 08:53. Причина: Правопис
              Стреми се към звездите. Ако не ги достигнеш, поне ще се научиш да летиш....
              Петър Ценков - Спортен клуб Рали Рейд.БГ
              www.dakarbg.bg
              www.rallyraid.bg

Коментар

Моето скромно мнение е че трябва да получите и спортист на годината.
                0(-)

Коментар

Малко по-късно ще пусна снимки.Трябва обаче да ги обработя малко,ама още съм изморен.
                  Последно редактирано от draev; 22-01-11, 18:44. Причина: грешен линк
                  Стоян Драев тел:+359877915301
                  blood 0 RhF +

Коментар

Първоначално публикуван от draev Преглед на мнение
                    Малко по-късно ще пусна снимки.Трябва обаче да ги обработя малко,ама още съм изморен.
                    Преди да пуснете снимките,да ви поздравя с една статия

http://grada.bg/52521/%D0%BF%D1%8A%D...-%D0%B4%D1%80/
                    Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

Първоначално публикуван от draev Преглед на мнение
                      Най-добре отвори нова тема за твоя разказ и снимки. Да видим Дакар през твойте очи.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                        Най-добре отвори нова тема за твоя разказ и снимки. Да видим Дакар през твойте очи.
                        Ако отворите нова тема моля да напишете тук да не се ровим
                        ПРАВЕТЕ СИ КЕФА БЕ ХОРА!!!!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                          Присъединявам се към предложението на Злати. Наистина ще е интересно не само да видим снимки, но и да прочетем какъв е бил твоят Дакар.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ще изкачам Петър Близнака пръв да разкаже.Смятам,че така е по-коректно.Все пак той е репортер на Форума.Освен това той разказва много подробно и увлекателно/справка темите му за Дакар в Африка и др./Аз ще му помагам със снимки и допълнения доколкото мога.Все още не мога да се съвзема от преживяното.Само тогава ще мога обективно да разкажа всичко което ни си случи на Дакар.Много хора ме питат дали ще отида отново.Аз наистина в момента не мога да отговоря на този въпрос.Но знам едно нещо.Това е най-лудото нещо,което ме се е случвало.Гордея се,че бях там,че снимах на арката първите българи стартирали на Дакар,че снимах Пепи на финала-първият българин завършил Дакар.Пепи и Тодор направиха нещо голямо.Прокараха пътя за всички българи които ще отидат след тях на Дакар.
                            Стоян Драев тел:+359877915301
                            blood 0 RhF +

Коментар

От утре ще се започне с първа част.Още се чудя в какъв стил да бъде предадено цялото приключение.В момента изграждам скелета за тези двадесет дни.Толкова много неща се случиха че сега ми се сливат цели дни случки и картини в едно.Чудя се на преживяването ли да наблегна или на техническата част??Точно за това е нужно няколко дни спокоиствие и почивка.Утре ще взема и от Румен Петков другите снимки от неговата камера.Така ще получите по пълен репортаж от различни гледни точки.Просто имайте търпение ще четете и разглеждате снимки часове наред.

Коментар

Пеко, спокойно, ще изчакаме колкото трябва. Давайте каквото Вие прецените, да видим това, което на Вас ви е направило впечетление, пък после и ще те питаме за още и още факти и подробности. Като почнеш новата тема, ще има тонове въпроси и коментари и сам ще се ориентираш какво е интересно на хората.
                                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X