Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тетевен 4х4 2013 - Коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бакалов
    отговори
    От: Тетевен 4х4 2013 - Коментари

Моите препоръки са няколко
    1. Трасето беше добро , но му трябваше един супер специален етап с много висока степен на трудност , който да не е задължителен и преминаването му да носи бонус време от примерно 1.30 ч , останалите спец етапи трябваше да бъдат малко по трудни , лебедкажийски все пак сме на трофи ...
    2. Навигацията беше много добра , но трябваше още повече и по дълги азимути , поне два каскадни като задължително да има сложно препятствие по най краткия път до точката на азимута . Също така вече е време да се престане с толкова подробно обяснения и подсказки за това как да се премине азимута , все пак всички екипажи от челното класиране на състезанието са майстори в навигацията и движението по азимут ...
    3. Трасето на затворения кръг в неделя си беше добро , но екипажите трябваше да стартират по реда отвременното класиране , така майсторите щяха да "пробият" трасето и да го направят по проходимо за по неподготвените машини и аутсайдери като мен ...Трябваше да има една задължителна много трудна лебедка някъде за сметка на разкарването в гората . Ако тези две неща бяха изпълнени можеше някои екипажи с по близки времена да наваксат и компенсират изоставането от събота , а сега се получи така че неделния етап много малко повлия за крайното класиране и то заради наказанията които бяха наложени . Също така в неделя трябваше да стартираме към 9.00 ч , но отново се наложи да чакаме ралиджиите да свършат и тогава да стартираме , което пък отложи класирането и обявяването на резултатите чак за около 18.30 ...

Остави коментар:

• Gargata72
    отговори

Като оставим настрани въпроса , че ти си виновен за всичко случващо се в оффроуда в България Тетевенското състезание е на високо ниво . Ралиджиите не го харесаха много защото няма природни дадености за такъв формат но аз лично харесах трофи трасето на което му липсваха повече екстремни участъка на които да си мерим лебедките и навигаторските умения. Двата дена си беше готино приключение но Неделята малко се поувлякохте с трасето и даже се майтапихме , че е било малкото Лазарово. Третия ден по принцип е за публиката но чак толкова тежко трасе за трофи машини . Миналата година трасето на края на Тетевен беше идеално за трофи машините там по реката и голямото баирче всичко друго беше много готино особено в палатковия лагер, Пак ще го обещая , имали го следващата година ние сме там .

Остави коментар:

• rocky
    отговори

Май вече е време да се зададе въпроса: Участници, кандидат участници, зрители ... и т.н. мислите ли че Тетевен 4х4 се развива в правилна посока? Имам предвид формата, разделянето на класовете, втвърдяването на трофито, затвореното трасе на трофито в Неделя ... Това е важно за организаторите, Вашето мнение ги интересува, тъй като имат амбиция да направят наистина добро и атрактивно състезание... та аз да се престраша да попитам

Остави коментар:

• kocha
    отговори

Много накратко....

Остави коментар:

• Gargata72
    отговори

Благодаря за чудесните как то винаги снимки, и съм точно 98.4кг достатъчни да натежат на задницата на джипката . А не се обърнахме благодарение на бързата реакция на брат ми , даде газ и хоп на 4 колелета

Остави коментар:

• Веселин Русев - Vesur
    отговори

Чудесен купон сред приятели, радвам се че успях да дойда, въпреки че пропуснах първия ден. Пътувахме с Коко от Нови Пазар, /когото взех от Шумен / петък вечерта, пристигнахме в палатковия лагер към един след полунощ, а там естествено ни чакаха. Легнахме към 4, станахме към 8 и се метнахме към старта. Ралиджиите вече бяха отпрашили, хванахме старта на трофито. Пускам някои кадри, целия сет е чааак накрая на постинга

Диян спомена нещо за красотата на местните любителки на офроуда, навярно затова погледа му се рее встрани от трасето.

Живко Бакалов и Жорето - склонен съм да аплодирам идеята на бат'Радо Метъла за учредяването на Награда за борбен екипаж. И мнението ми е, че на това състезание би се полагала точно на този екипаж, който два състезателни дни кара без предно.

Гюни и Наско. Thumbs up!

Viva Vitara!

Не ви ли напомня на хищна котка пред скок?

Кадри от екстрема преди финала, ден втори.

Ден трети - затворен кръг, горния екстрем.

Тази канавка е правена по дизайна на точно този размер гума. Което ми напомни един стар лаф - защо слоновете имат кръгли ходила - за да не падат в квадратни дупки, нали...

По темата "хора в трасето" трактат може да се издаде, а аз мога да помогна и онагледя с кадри. Конкретно за тези от публиката, които щракат с камери, апарати, камерки и апаратчета и най-вече - жисиеми, а и какво ли още не - моля ви, заемате ли нова позиция, хвърлете едно око назад, за да видите на кого пречите. Поне 10% от кадрите се оказват брак, поради неистовото желание на собственик на жисием да запечата момента на всяка цена, хвърляйки се в трасето като луда крава, само и само да се натисне копче, без изобщо мисъл за композиция, кадриране, бленда и прочие мъгляви думички.

Най-неприятната категория наблюдаващи, обаче, си остават децата на джамджията. Сещате се, това е когато някой избута с рамо големия ми обектив, шмугне се и вземе се намести да гледа точно пред мен, сякаш е прозрачен и никому не пречи. Сякаш не ме е забелязал, знам ли. Хора, ма моля ви се, не го бием тоя път, седемстотин и кусур километра... за да снимаме задници, нали. Говоря по принцип, снимката горе е само илюстрация на огромен брой инак читави кадри, които не виждат бял свят. Край на лиричното отклонение.

Тук имаме малък спор с Диян колко точно кила е бил откреняващия баласт, важното е, че джипа не се катурна.

Призьорите от клас Крос Кънтри.

...и обща снимка на ралиджиите.

Призьорите от клас Трофи.

Отваряне на бутилките шампанско:

... и употребата му по предназначение. Апропо, за да вземеш призовото място, наистина требе си мноо бърз.

Я, останало малко шампанско и за Наско! /Насе, мерсаж за фанелката брат, досега друг не се е сещал/.

......и обща снимка на трофистите:

Този път, а и не без помощта на Коко, успях да открадна малко време за да се поразходя и пощракам тетевенски прелести, но за това - друг път.

За малко да забравя - СНИМКИТЕ.

-

Остави коментар:

• Niger
    отговори

Ееех, тетевенци ни вдигнаха много високо и организационната и гостоприемната летва за предстоящето пловдивско състезание. Много добро състезание се получи. Благодаря за топлото посрещане и доставеното удоволствие в хобито ни.

Ванката.

Остави коментар:

• Владимир Раденков(vladyas)
    отговори

Поздравления за страхотното състезание! Макар и като зрител изпитах тръпката и атмосферата на това събитие, за което се радвам, че присъствах и го имаше.Поздрави на цялата Тетевенска група(не съм виждал по-задружни хора от тях), на Наско, Тони и Ванката, които се раздаваха както винаги.
    Честито и на победителите в Трофито Мариян и Митко, които се бориха до последно за победата, на победителите в крос кънтрито Станислав и неговия навигатор(не му знам името). Поздрави на всички участници които допринесоха за атмосферата на това състезание!

Остави коментар:

• Таня Кълева
    отговори

И още малко видео, което не е включено в хронологичния списък на Пламен.

Началото...

И три екипажа от затвореното трасе на трофито в неделя.

БЛАГОДАРЯ на всички за споделените тук прекрасни снимки...така и аз видях нещо повече от състезанието, освен местата, на които снимах! Надявам се да има и още....!

Остави коментар:

• Пламен Златарев
    отговори

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
    .... Затова и аз влязох в трасето, с всички си акъл, и през цялото състезание снимах в трасето, като бягах пред джипа.
    .
    Така се прави!
    И снимките ти са станали чудесни!
    А ако случайно си попречил на някого, той ще те извини , виждайки прекрасните ти снимки!
    Е, първия път адреналина е в повече , но с течение на времето ще почнеш да имаш очи и на гърба!

Остави коментар:

• rocky
    отговори

Точно за него става въпрос. На мен не ми пречеше толкова, защото аз влязох и снимах до него
    ... А дали тези кадри по горе щеше да ги има ако всички бяха на 40 метра от трасето и оператора не може да се движи свободно пред публиката

По мое мнение трябва да се акредитират двама обучени оператори, който да се движат свободно и в последствие поделят правата върху снимананото с организаторите. Всички останали, зад лентите.

... ииии Вушев е решил че шоуто в Неделя е било малко
    Прикачени файлове

Остави коментар:

• Таня Кълева
    отговори

И аз като домакин първо искам да кажа ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на всички приятели, които и тази година ни уважиха с участие и присъствие! Радвам се, че бяхме заедно през тези три "горещи" дни и се надявам да ви е харесало. Съжалявам само, че успяхме да се видим с някои за съвсем кратко време, а с други така и не успяхме, но мисля да наваксам на Събора в Приморско...!
    Мисля, че състезанието се получи добре и се радвам, че завърши без сериозни инциденти. Много ме е яд за екипажите, които заради технически проблеми отпаднаха от надпреварата...Всички участници се бориха мъжки и до последно, помагаха си - атмосфера на спортсменство наистина витаеше около нас.
    ПОЗДРАВЛЕНИЯ за всички участници и ЧЕСТИТО на победителите-спечелите си купите заслужено и достойно!!!
    Като съпричастна по някакъв начин към Орга тима, видях, че се потрудиха много, вложиха хъс, време и средства за, както казва Чаро:..." удоволствието и кефа на състезатели и публика." Някои пропуски и недоизкусурени неща си ги видяха и съм сигурна, че ще се избегнат на следващото издание на състезанието. Важното е да го има и да върви напред!
    Хубаво е да се чуят повече мнения на състезатели и компетентна публика и техните градивни предложения относно оптимизиране на правилата по провеждането на трофито, а и крос-кънтрито.
    Сигурна съм, че нещата полека-лека ще си дойдат по местата, а ако "Тетевен 4х4 2014" се проведе и през по-кален сезон, ще стане екстра...!

Остави коментар:

• Райковски
    отговори

Първоначално публикуван от optisprint teteven/Пламен/ Преглед на мнение
    Едва ли е толкова важно , ама да внеса уточнение.Това момче е синът ми ,поснимал е доста с мен и нали не ви изглеждам малоумен, че без да съм убеден в неговата безопасност и умения да се пази ще го пусна там. И СНИМАШЕ ВСИЧКИ ЕКИПАЖИ.Три от видеата качени от мен са заснети от него.Въпреки че никой не е застрахован!
    А офроуд състезание да се снима на статив и и от безопасно разстояния-няма такъв филм.Това са рискове,които всички "снимащи братя и сестри" си носим съзнателно
    Ако става дума за този младеж ограден с червено[ATTACH=CONFIG]621199[/ATTACH]

Извинявам се за спама, ама не можах да се сдържа!!!
    Точно за него става въпрос. На мен не ми пречеше толкова, защото аз влязох и снимах до него, но със сигурност и двамата сме пречели на хората, които бяха зад нас. Затова организаторите трябваше да гледат и да не допускат никого по трасето. Надявам се за догодина, да е друго и отново да бъде така добро състезание.
    Не искам тези мнения да бъдат като нападки към когото и да било.
    Написах няколко мнения и мисля, че е време да благодаря на организаторите за хубавото състезание и им желая за догодина да изчистят всички грешки и да направят най-доброто състезание !

Остави коментар:

• rocky
    отговори

Малко синтезирано видео от двата класа:

Остави коментар:

• PinMaster
    отговори

Момчето беше на около 18 години, с малка камерка. Едва ли говорим за един и същ оператор.
    И според мен, никой оператор или фотограф, не трябва да бъде допускан по трасето, било то опитен, или не. А и е било дразнещо, не само за мен, а и за всички, които са били зад него, защото хората са дошли да гледат джипове, а не нечии гърбове. Това имах в предвид.
    На теб ти е пречил, защото си бил там - живееш наблизо и можеш да си позволиш да отидеш - прочети коментарите на хората, които не са могли да отидат и се замисли за тях преди да казваш, че те дразни
    Явно не е бил Краси (който аз имах предвид). По-добре двама оператори, отколкото десетки публика и четирима ко-навигатори
    Иначе по трасето, когато съм бил съдия, сме пускали и репортери на Офнюз. А хората от Оптиспринт са ни направили съпричастни на толкова състезания, че нищо няма да ми попречи да ги подкрепям и във форума и на живо
    Последно редактирано от Goblin; 28-08-13, 16:29.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
X