Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тетевен 2012 - 25-26 август

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

    Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
    Ти не разбра ли, че трасето беше направено за самураи и витари, бре?
    Това дали не е вечния проблем.Трасе за самурай.Защо не ревете за въпросните цитирани траяли като Лазарово например че е за самурай.
    Не защитавам никого и не смятам да го правя занапред.Както казах в предния си пост защо всеки който има нещо против не отиде да каже на организаторите абе аджеба защо се получава така.А го правите като свърши състезанието?
    Винаги има недоволни няма как.Винаги има какво да се иска повече.
    Спомням си как на едно въпросно състезание всички ревнаха че е направето непреодолимо и било само чупене на коли.На това прекалено лесно.
    Хората се опитаха да направят трасе на съвсем ново място.Аз лично смятам че догодина ще е по-добре и по-трудно.
    Давате примери за определени състезания на който не е имало оплаквания.
    За едно от тях няколко години подред стават караници и спорове кой каде е в класиране или кой каде е бил прецакан и защо било трошачка на машини.
    Много хора искаха тежко трофи.Наско организира в Пловдив и какво стана.Появиха се недоволни било с безмислени и прекалено тежки екстреми.Тежат траял направиха Лазарово тежко какво стана чупили безмислено.
    Немога да разбера какво състезание искат някой хора.За мен лично незнам сигорно ще се повторя имаше какво да направят повече по трасето а още повече в правилника.
    Нека всички който са толкова недоволни и с толкова големи изисквания за траял примерно карат на състезанието в Самоков примерно или трофито на Влади в Нови Искар

    Извинявам се ако съм нагрубил или обидил някой.
    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

    Коментар


    • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

      Първоначално публикуван от ДиДжейДавел Преглед на мнение
      Немога да разбера какво състезание искат някой хора.
      Асене, ако беше дошъл в Нова Черна, Сливен, Беловец щеше да знаеш какво се иска от масовите състезатели.

      Кажи, на теб хареса ли ти трасето за трофи в неделя?


      Не искам да ме приемате като мрънкало. Искам да покажа къде са грешките, така както аз ги виждам, и да дам моето виждане за това какво трябва да бъде едно състезание. Опитвам се да помагам, ако не сте разбрали. И ако искаме офроуда да се развива-трябва трасетата да стават все по-интересни и трудним, за да може да развиваме машините си и да трупаме опит. Засега сме на средно ниво, като сравнявам това което разказват участници в чужди състезания, а и от гледаното в нета. Има доста какво да се научи...
      Има ли желание-има и начин!

      Коментар


      • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

        Нека и аз да споделя впечатленията на русенския екипаж N4 /Черокито без преден капак/ от тазгодишното издание на Тетевен. Поглед върху траяла нямам, така, че него не мога да го коментирам. Но трофито си беше трофи отвсякъде. Стръмни изкачвания и спускания, каменисти пътеки, полупресъхнали реки. За гледките няма да споменавам. Който не е бил е пропуснал много. Никой не е виновен, че няма дъжд и кал, за да е по трудно и сложно. Имаше добра навигация и перфектна пътна книга. Но на мен ми направи най силно впечатление друго. Хората от този край са човеци с главно Ч. Това го установявам за втора поредна година. Та накратко. До 90-тия километър на първия ден от трофито имахме реален шанс за много добро класиране, но съдбата или късмета ни бяха решили друго. Техниката ни предаде за пореден път. На 4-ри километра от финала на 10м от 5-та контрола джипа изгасна и повече не запали. Решихме, че ни е свършил бензина и сме до там. Вече се бяхме отказали, когато Наско и Мето ни казаха, че нямаме право да се отказваме точно там и точно сега. Имаше и други хора, които не познавах, освен Магера, който и миналата година ме вади от ситуация с Бай Матьо. Та точно тези хора си източиха резачките и джиповете, които бяха на газ и имаше по 1-2 литра бензин в резервоарите, за да ни го дадат и да можем да продължим. Е, казвам ви, няма такива хора, поне в нашия край. Впоследствие разбрахме, че проблема не е от липсата бензин, ами ни трябва бензинова помпа. Магера се обади където трябва и пилота ми замина с Бай Матьо/когото извикахме да ни прибира/ да я сваля от някакво Чероки. След час и нещо се върнаха с помпата, монтирахме и продължихме. Бяхме загубили около два часа и половина, но успяхме да финишираме преди затварянето на етапа.
        Не знам колко от вас са изпитвали чувството за сигурност, когато са били в нищото в планината, не знаейки къде точно са. Е аз го изпитах за втори път в горите на Тетевен. Благодаря Ви Хора.
        Втория ден мисля, че показахме какво може Черока на фона на супер подготвените машини.
        Благодаря на организаторите за невероятния уйкенд и на Никито Руменов за гостоприемството.
        Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
        SSang Yong Kyron 2.0xdi
        Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

        Коментар


        • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

          Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Ако арогантно и без покритие се отнася към мен-не виждам защо. Знам(долу-горе) какво е да организираш състезание, не бих плюл по труда за организиране на състезанието, даже напротив-благодаря , че тези хора са се нагърбили да правят състезание.
          НО! Организацията е все същата за трасе тип рали, и за истински офроуд. Говоря за неделния етап. Местността предоставя достатъчно естествени препятствия за да се направи добро трасе за офроуд. В краен случай можеше да ни пуснат по трасето на траяла от първия ден. Както чувам бил доста лек. А и е проигран вече, та може да се извадят най-трудните места за преминаване, и пак да има затворен етап в който да има истински офроуд.
          За траяла не искам да коментирам, аз съм малко извратен на тази тема, но и там имаше какво да се желае като трасе.
          Разбирам желанието на организаторите за по-леко и щадящо колите трасе, но нали има и по-лек клас-трофи. За тези които не им пука колко моста ще строшат и дали лебедката ще изпуши-има си траял.

          Пак казвам-"селските кушии" предлагат доста по-качествен офроуд от старите състезания. Просто сега времето е такова, че масовите състезатели искаме тежки, бавни трасета, почти невъзможни за преминаване, а не скоростни надбягвания.
          Кольо, не визирам специално тебе, но щом питаш значи и ти си в кюпа.Всички взеха да се правят на големите офроудъри и започнаха с претенцийте.Я помислете защо се правят така трасетата- ами защото са ни такива колите, защото офроуда е скъп спорт, а ние сме тръгнали с трици маймуни да храниме, само че много хора не го осъзнават и започват да се взимат прекалено на сериозно.Вземете се в ръце и помагайте кой както може.!
          0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

          Коментар


          • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

            Първоначално публикуван от chaky Преглед на мнение
            По повод на това дали има недоволни в други състезания е следващия цитат: От: НОВА ЧЕРНА 2012

            Минаха няколко дни от състезанието и си посъбрах мислите.
            На първо място БЛАГОДАРЯ на Чаро,Наско и Орга тима за един добре организиран уикенд.
            Гледам,че никой не критикува никого (не мисля да го правя и аз) и дано следващите ми думи не бъдат разбрани като критика,а като съвет за едно още по добро и по многобройно състезание догодина.Такъв съм си не мога да си мълча,имам ли да казвам нещо-обичам "право куме в очи".Нямам претенции към никой колега,нито към класирането,защото това което ще кажа засяга класирането след нас.
            Първо съдиите на втория екстрем не спазваха правилника и по точно
            При влизане в препятствието и отказване,непреминаване, наказанието е пак 1час.
            На всяко препядствие ще има къде да се закачите,ще има асистираща машина,която при ползване като "котва" не носи наказание.Ако обаче тя ви извади наказанието си е отново 1час.



            Екипаж до нас в екстрема го напусна,но това не е отразено.По снимките виждам още един,който мисля,че е изваден с трактора (не съм сигурен,тъй като не съм очевидец).
            Другото ми е към пътната книга 2 и 3 точка след третия екстрем,не е книгата пред мен за да им кажа точния номер.Имахме ляв завой,преминаване през тръба до купчина с пясък и десен завой(отразен като 90*градусов),след това на 380 метра вдясно влизане в улея.Там първите 3 джипа-Захари,Бай Матьо и ние си се помотахме 4-5 пъти,докато не мина Мехата и си отпраши по диагонал нагоре по правилната посока,та и ние след него.Следващите екипажи са били предупреждавани от съдията на екстрема за правилната посока.
            С това мое изказване не искам да обиждам никого и казвам истината и винаги само истината-Заклех се.
            Ако някой иска да ми слага червени точки или да хвърля камъни по мен нека това започне СЕГА!!!
            С най добри намерения и Поздрав."

            Това е изказване на един от господата които в момента са така лошо настроени към състезанието и организаторите в Тетевен.Приятелю,това не е право "куме в очи",а гъзолищина.Не може да критикуваш някого и да кълчиш пръсти:"аз да ти кажа ама не те критикувам",а тук да се правиш на тигър.Четейки постовете на Нова Черна е видно,че критикуващите тук сте доста близки,за което лошо няма,но и естествено вашите трасета и организации винаги ще са по добри от другите.Много е неприятно,че между вас има организатори и те много добре знаят как се прави такова мероприятие и какво коства на организаторите след това да чуят нещо подобно.Всеки прави грешки в живота,най-вероятно и те са взели погрешни решения,но някой от вас направи ли си труда да помисли на какъв терен се намирахте.В Нова Черна сте на изцяло естествен терен,тук там някоя копка,Вие помислихте ли,че в Тетевен навсякъде са камъни и дървета,че терена на траяла е върху баластра и имахте една естествена зона.Относно трофито искам да Ви кажа,че ако един ден беше валяло,тогава щяхте да се оплаквате,че е много тежко трасето.Никога няма да има угодия!
            Всичко това го написах за да Ви кажа,че с лошо отношение до никъде не се стига с добра дума навсякъде!Уважете труда на тези хора,които са се постарали и са хвърлили доста труд,най-малкото не е етично,защото всички сте колеги!
            Направил си си труда да прочетеш цялата тема за Нова Черна, за да откриеш ЕДНО "негативно" мнение, касаещо един екстрем. Не си прави труда да четеш темата за Сливен - и там има едно. Не разбирате или не искате да разберете, че хората се чувстват излъгани, защото вместо траял караха рали. Вместо трофи втория ден - отново рали. Това е основния проблем - в трасето. Никой не ви критикува, нали искате помощ - ето ви такава. Пишете ясно какво ще се кара - ако ще да е пускане на джип с парашут - който иска ще дойде. А не да дойдеш за траял и да караш рали. Идването от 300 км. коства пари. Нали не искате да ми кажете, че на Сливен има по-малко камъни? Около рекичката имаше идеални места за траялни заигравки. Антон беше направил перфектен траял, хем го прави за едва втора година. Първата между другото също беше перфектен. Защо не поискате помощ от някой организатор, никой няма да ви откаже, сигурен съм. Между другото, чакайки класиране първия ден и мотаейки се около организаторите чухме разговори и между тях, че тази година са се изложили с траяла - едно са очаквали, друго се е получило. Защо просто не си признаете - абе пичове, не се получи много добре, ама ще се постараем догодина повече и край на мача? За да стават все по-добри състезанията трябва да чуете мнението и на състезателите. Аз обидни думи не видях. Всички се опитват да ви помогнат, за да стане състезанието ви по-добро.
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

            Коментар


            • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

              Колеги , не съм чул някой да се оплаква , че трофи или траяла е тежък ако в началото предварително е обявено , че ще е с висока степен на трудност . Трябваше да обявите , състезанието е масово и трасето може да се премине с неподготвен джип и всичко щеше да е наред . Щяха да дойдат участници , които искат да карат именно на такива трасета и нямаше да има излъгани участници в очакванията за състезание .Знам какво струва да организираш едно състезание , но също така знам и колко струва подготовката и участието на всеки един от нас - при нас спонсори няма ...
              Макар , че никой не ми иска мнението ще кажа как можеше да се направи състезанието - траяла щом ще е инженерен багера трябваше да копае доста по надълбоко и препятствията да са доста по трудни и сложни / имайте в предвид , че голяма част от състезателите не харесват изкуствения препятствия , но реката и двата бряга предлагаха прекрасни места за естествен траял - справка вижте състезанието в Сливен / и трасето да се кара единия ден в едната посока , а другия обратно .
              Трофи - няма смисъл от 95 км тръскане по камъните , 50 60 км най много и задължително поне 5 специални етап и 1 супер специален етап . Къде да ги направите като няма кал - избирате две три близки дерета до лагера за да може публиката да гледа , достатъчно стръмни за да не могат да се изкачат целите на собствен ход и ни пускате да преминем през тях . Оставяте и заобиколен маршрут за тези , които не искат да се навират вътре и им давате им 2 ч наказание за заобикалянето . Супер специалния етап - едно дълго стръмно дере в гората и е готов - дали ще се изкачва или пуска решавате вие , бонус за преминаването му 1 ч . Втория ден - вместо да карат траяла на трасето което им бяхте подготвили , трябваше да пуснете нас там - само трябваше да му добавите още едно две изкачвания за да стане по интересно .
              Ето ви един пример как състезанието щеше да е интересно за всички и нямаше да има "мрънкане" . Или обявявате предварително -Рали Тетевен 2012 , идват ралиджите карат и всички са доволни . Надявам се да не съм ви обидил с приказките си .
              Последно редактирано от Бакалов; 29-08-12, 08:26.
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

              Коментар


              • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Асене, ако беше дошъл в Нова Черна, Сливен, Беловец щеше да знаеш какво се иска от масовите състезатели.

                Кажи, на теб хареса ли ти трасето за трофи в неделя?
                Коле още на повреме на състезанието казах че и двете трасета са много лесни.
                За трофито според мен това си беве трасе за рали-крос.Няма как един патрул като на Бакалов (извинявам се за сръвнението дано не се разсърди) да се сръвнява като скорост със Нисан 61 с мотор от 300+ коне който кара в рали клас или Мерцедес пак с незнайни коне и скорост.
                За съботния ден немога да кажа защото не съм карал.Някой казват че е бил бърз и лесен други че е било истинско трофи.
                Траяла неделя преди да започне всички говореха следното."На тез скали ще има зайгравка".
                След като премина първата кола без проблеми всички започнаха да дават газ и ставаха все по-добри времена.
                Та има какво да се иска орга тима знае какво да направи и съм сигорен че ще има разлика догодина.
                Винаги има по-добри или по-лови трасета.Но както са казали хората "всеки прави грешки".

                Да не карах на нито едно от трите поради финансови причини.Изгледах доста клипове от трите състезания и какво виждам.Трасета каквито бяха преди година навсякаде.Тетевен,Нови Искар,Лазарово и др.
                https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

                Коментар


                • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                  Не виждам за какво продължаваме да се дракаме,че траял без клетка и лебедка не е траял,а трофи не се прави на писта за скорост.Някои хора може и да са доволни,но във всеки случай адреналин липсваше.Не искам да кажа,че ралито не е било добро,но трябваше да се обяви като такова.Очакванията на много от нас се разминаха,но какво толкова има и други състезания,важно е,че като се обявява формата да се спазва.Мога само да съжелявам,че не използвах времето и чудесната природа за да си почина както трябва.Желая на всички по добри изживявания и по често да се виждаме по такива поводи.

                  Коментар


                  • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                    Първоначално публикуван от chaky Преглед на мнение
                    По повод на това дали има недоволни в други състезания е следващия цитат: От: НОВА ЧЕРНА 2012

                    Това е изказване на един от господата които в момента са така лошо настроени към състезанието и организаторите в Тетевен.Приятелю,това не е право "куме в очи",а гъзолищина.Не може да критикуваш някого и да кълчиш пръсти:"аз да ти кажа ама не те критикувам",а тук да се правиш на тигър.Четейки постовете на Нова Черна е видно,че критикуващите тук сте доста близки,за което лошо няма,но и естествено вашите трасета и организации винаги ще са по добри от другите.Много е неприятно,че между вас има организатори и те много добре знаят как се прави такова мероприятие и какво коства на организаторите след това да чуят нещо подобно.Всеки прави грешки в живота,най-вероятно и те са взели погрешни решения,но някой от вас направи ли си труда да помисли на какъв терен се намирахте.В Нова Черна сте на изцяло естествен терен,тук там някоя копка,Вие помислихте ли,че в Тетевен навсякъде са камъни и дървета,че терена на траяла е върху баластра и имахте една естествена зона.Относно трофито искам да Ви кажа,че ако един ден беше валяло,тогава щяхте да се оплаквате,че е много тежко трасето.Никога няма да има угодия!
                    Всичко това го написах за да Ви кажа,че с лошо отношение до никъде не се стига с добра дума навсякъде!Уважете труда на тези хора,които са се постарали и са хвърлили доста труд,най-малкото не е етично,защото всички сте колеги!
                    Борко вече Ви го написа!
                    Познаваме се,не се крием-от къде ли?
                    Прочетете си всичките 16 мнения.
                    Бяхте на Лазарово 2012 видяхте какво е траял.
                    Имахте тема- Какво да бъде Тетевен 4х4 2012г... ,ама изглежда е била само за мечтатели.
                    На тигър не се правя-защото съм Лъв.
                    А Вие като Организатор на """ТРАЯЛА""" по добре си направете изводи как сте се развили от миналата година.
                    Не се оплаквайте от терена-хората и в зала го правят.

                    Последно редактирано от Валентин Исаев; 29-08-12, 09:53. Причина: клип
                    Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
                    Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
                    0885 660 613

                    Коментар


                    • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                      Оганизаторите мога да посъветвам: Утвърдете си един стандарт като формат и трудност и Правете състезания! Недоволни винаги ще има, желаещи също. Когато се спазва утвърден стандарт, състезателите си знаят кое трасе е за тях и кое не.

                      Преди време когато състезанията по офроуд се брояха на пръстите на едната ръка, недоволни нямаше. Явор (Вромос) като направи „Търси съкровището” което май беше едно от първите по масови любителски състезания и карахме по ленти навързани по дърветата недоволни също нямаше. В последните няколко години любителските състезания станаха доста на брой и това донякъде поразглези състезателите . На един било лесно, на друг трудно, трети не се качил на стълбичката и му станало криво … общо взето след първите 4-5 места всички са недоволни.
                      Ако трасетата спазват един стандарт, книгите са добри и съдийството коректно, всеки разочарован участник ще трябва да търси вината в себе си.
                      BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

                      Коментар


                      • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                        Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение

                        На един било лесно, на друг трудно, трети не се качил на стълбичката и му станало криво … общо взето след първите 4-5 места всички са недоволни.
                        Ако трасетата спазват един стандарт, книгите са добри и съдийството коректно, всеки разочарован участник ще трябва да търси вината в себе си.
                        На Нова Черна се счупих и двата дена, но съм доволен от трасето, така че не мястото е от значение. С последното ти изречение съм съгласен.
                        На сърбела майката му е чесането.
                        Борислав Борисов Русе О885 О37815

                        Коментар


                        • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                          Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                          На Нова Черна се счупих и двата дена, но съм доволен от трасето, така че не мястото е от значение. С последното ти изречение съм съгласен.
                          То май само последното трябва да се запомни
                          BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

                          Коментар


                          • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                            Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение
                            То май само последното трябва да се запомни
                            +1
                            Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
                            Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
                            0885 660 613

                            Коментар


                            • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                              Момци, като гледам през последните 2 години как след всяко състезание "масовите състезатели" започват да се карат и да мрънкат за проблеми с класиране, недоволства от съдии, трасета и т.н., напълно се успокоих, че "добрите" традиции на Националния шампионат по отношение на кавги и разправии няма да се затрият, а даже ще бъдат доразвити ...

                              То за едни самостоятелни състезания какво става, а ако се направи и шампионат и тръгне борба за класиране какво ли ще бъде ?!?
                              Ние не сме неутрални!

                              Коментар


                              • От: Тетевен 2012 - 25-26 август

                                За класирания изобщо не става дума,въпроса е,че адреналин нямаше.Формата траял предполага по-вече трудности по трасето,а то си беше за рали.Не знам защо все още организатора на траяла не пише по темата.Както е споменал пред някои хора,че този път преценката им за сложност не се получила.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X