голямо дърпане имаше тракторите прегряха да дърпат терена беше схубава глинеста тиня но и кризата си каза думата съвсем малък брой коли бяха с хубави гуми и добро окачване - с други думи добре подготвени но състезанието си беше добре
vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
Suzuki GSR600 98 hp
Nissan Pathfinder 174 hp
0878222 три 3 шест
И така обещаните снимки, състезанието не се оказа така леко, както си мислехме всички.Организаторите бяха подготвили много сериозни препятствия и нивото на подготовка на джиповете много често не беше достатъчно за тяхното преодоляване.Масова липса на кални гуми и лебедки.Важното е че всички бяха много ентусиазирани и никой не се отказа пред трудностите.Всичко започна по план и навреме със записването на екипажите.
Докато някои се записваха, други търсеха удобни места за наблюдение
Ето част от джиповете:
Докато екипажите се записваха, тракторите подргряваха двигатели и заемаха местата си на трасето.
Публиката в очакване на зрелището.
Недоволни от условията нямаше, то смееш ли да се оплачеш след като организатора се разхождаше с брадва
Имахме си и пожарна и линейка.
Скарите подгряваха, кебапчетата "омирисаха" терена а фризерите бяха пълни със студена бира и кока-кола.
Участниците се записаха и очакваха тегленето на стартовите номера.
Официалното откриване от представител на община Бургас.
Първи участник, първа асистенция.Само с мерак не става, искат се и гуми
...естествено и втора асистенция, имаше и трета
Навигаторите го удариха през просото и не си даваха много зор да нагласят правилно дървените трупи.Поради това много често джиповете падаха в дупката, което автоматично добавяше + 3 мин. към крайния резултат на екипажите.
Отбора на Мики Маус, навигатор Пешо
"Съседите" над мен, много полезни наблюдатели
Ето го и победителя с Мицубиши Паджеро.
Още приятели от Вромос.
Финала на победителя.
Още рашън пауър
Естествено не може руска кола, да не направи някакъв проблем в най-неподходящия момент.Бърз ремонт и отново на пистата
Още един мераклия да се пусне, добре че го разубедихме навреме
Ончо се класираха на второ място, последни указания преди старта:
Естествено и на него не му се размина, първа дупка, първа лебедка:
Преди:
След:
Екипаж номер "14" Мики Маус, много чакане, много бири и Рамщайн за загряване
...а в това време по трасето трактори, трактори...
Бате Вальо, и той сейр гледа
Лебедката започна да издърпва трактора към джипа и се наложи малко да го побутнат
...за съжаление му изпуши съединителя и го сменихме с друг трактор 4х4
За съжаление не можаха да финишират, изкривиха кормилна щанга и останаха на стотина метра преди финала.
Други финишираха с булбар в ръце
Трактора и той се пробва на първата дупка, но и той не успя да я преодолее.За радост на публиката номер 7 (Паджеро), номер 14 (Дискавъри) и номер 15 Форд Маверик успяха на ход да я минат без асистенция
Добре че са самурайчетата да помогнат
Ето и награждаването
3-то място:
2-ро място:
1-во място.
Специална награда за най-атрактивен екипаж номер 17 от кмета на Равадиново
В заключение ще добавя че това беше една хубава неделя, много хард моменти и доволни от зрелището зрители, които бяха в шок от музиката.Ончо ми разказва как са ходили при него и са питали с такива очи Въъъ батеее каква е тази музика, нещо Азис няма ли да чуем Хахаха цял ден ги отрових с AC DC и яка жица, толкова рок не са слушали през целия си живот, колкото им се събра за един ден
Снимките не са много, но все пак бях и на работа, надявам се и другите присъстващи да качат своите снимки.Приятна вечер от мен
В момента свалям снимките, след малко започвам да ги качвам
Ванка, Организаторите няма ли да пуснат класиране? Варненското състезание е къде-къде по сложно, тридневно и с повече участници, а класиране има от преди 2 часа? Убеден съм, че класиране е направено( нали има наградени победители), нека ги разберем и ние.
Лично за мен траяла е много по-атрактивен от рали-трофи
И за мен така. Ама нали Варненското състезание е по-именито-засилихме с натам.
Ако догодина има пак такова каляне, и не съм счупен(че сега съм)-може и да се запиша за участие.
От тази дупка излезнаха 3 автомобила.
1 Ухото със Паджеро
2 Деян Ланд Роувър 1.8
3 Ники със Маверик
И Трактора но със помощт от САМУРАЙ
От многото жега ШАНА и тя пийна една бира.
Коментар