Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VII кръг от РШЕ Eндуро Велико Търново-"Крепоста" 12 и 13 септември 2009 год

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: VII кръг от РШЕ Eндуро Велико Търново-"Крепоста" 12 и 13 септември 2009 год

Малко снимки и от мен..... Започвам с катастрофите..

Стефан Дянков

Коментар

• До: VII кръг от РШЕ Eндуро Велико Търново-"Крепоста" 12 и 13 септември 2009 год

Малко АТВ-та...

Малките също бяха на ниво

Стефан Дянков

Коментар

Ден втори - X-трак.
        Някой, кат Ети(292) закусваха с пиньони, та се наложи спешно да се сменят. Благодарско на нощната "аптека" на "Макея моторс"!

Днес сутринта дъждът съпътстваше тренировката на мотоциклетите. Трасето беше невероятно хлъзгаво, особено ветрилото. Което наложи да се отмени за всички класове. Но вижте сами тренировката между 10-10:30 часа.

А прогнозата беше за слънце и 25 градуса...

Тренировка и за АТВ.

И жените...

Старт на мъже-експерт първа линия, юноши-старша са от втора линия.

Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
        KTM 350 SX 2011

Коментар

Продължение на експерти...
          Сиренцето поведе...

Големите гуми се минаваха само от експерт(и юноши-старша) и създадоха доста главоболия...

Атрактивно падане на Кокера...

...което не му попречи да стане пак първи!

Ади 2 пъти минава гумите по средата и два пъти му пада веригата...ТАка е, като не си е прегледал мотора след навигацията.

Много коварни бяха нарязаните дърва!

Марти(403).

Продължението - утре.
          Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
          KTM 350 SX 2011

Коментар

Хил клайминга!

Гълабин решил, че с мотора е по-лесно нагоре

Барни на проверка!

Ненката, с кол си помага, че само с двойката е трудно нагоре!

Жоро, не беше добре днес, нещо развалено май е ял снощи

Сиренцето като куршум нагоре!

Поредица снимки, вместо клип!

На Кокера днес не му беше ден нещо!

Зора и тя се кефеше!

Бая на далеч отиде това момче!

Ненката взе да се расейва Някакви редбулки катерят в гръб!

Ненката, трайно изгуби интерес към моторите

Следва продължение!!!
            Последно редактирано от kocha; 13-09-09, 23:50.
            Eвгени Филчев
            Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

И аз искам да благодаря, всъщност първо ще се извиня на организаторите, че днес пропуснах, но ме "натиска" "Балкан Оффроуд маратон" само след няколко дена и нямаше как...
              В първия ден видях най-маркираното трасе досега, на което съм карал, късо, но тежко трасе и голяма всеотдайност от страна на контроли, организатори и помощници на организаторите
              Хареса ми и атмосферата, но като се замисля, кой има сърце да се разсърди на Зори и кой има дупе да се развика на Барни
              Аз съм много доволен от състезанието,поздравления за всички от "Боляри" и техните фенове
              Поздравления за победителите и най-вече на Тачката и специално на звездата на "Адвенчър Джуниър" Малката Тромба

P.S.

Имаше много фотографи на екстрема от първия ден, а снимки няма... Да обявя награда за стимул на папараците ли...

Коментар

Че, да кажа някоя дума за състезанието!

На по-весело състезание не съм участвал
                И трите дена, цареше купон!
                Нормалните кавги разправии, либсваха!
                Домакините бяха организирали всичко много добре, включително и нашето забавление !
                За АТВ-тата трасето беше малко постничко, но пък моторите намазаха!

Малко кадри от предопознавателната обиколка

К'во да ви кажа, голям купон се завихри !

Утре продължавам със събота, тоест остатъка от съботата!
                Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 16-09-09, 12:42.
                Eвгени Филчев
                Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Браво момчета,сьстезанието е било супер.А като гледам вечерта е била CRAZY JOB .
                  [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Както сте почнали с клиповете от банкета си мисля , че малко по надолу в темата ще трябва да се слага цензура но поне си припомням някой моменти като гледам клиповете....

Коментар

Искам да помоля всички които са правили снимки да ме намерят в скайп (sharkity) и да ми ги пратят
                      [I] Георги Недев
                      Motocross Lifestyle !! :twisted:
                      [/I]

Коментар

В интерес на истината това състезание ме върна 4 години назад в БГ Ендурото когато нещата се правеха повече за купона, а не толкова за върхови постижения.Като гледам отзивите може би трябва да търсим начини да ги съчетаваме за в бъдеще
                        Истината е че отдавна не съм се връщал от мероприятие толкова позитивно настроен.
                        Искам да благодаря от името на КЕ на Барни и Ко за добре свършената работа.
                        Последно редактирано от Гълъбин Колев; 14-09-09, 10:27.
                        offroad фен
                        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО. Във Велико Търново -"Крепоста" стана много хубаво и интересно състезание, типично в БОЛЯРСКИ стил -друго няма какво да добавя, думите са излишни Поздравления на организаторите и всички останали.

Коментар

Перфектно съзтезание,хиляди благодарности на организаторите.Купона беше на много високо ниво за което голяма заслуга има "Буховската група".....всички съзтезания за напред трябва да протичат в такъв стил!

Коментар

ЗДРАВЕЙТЕ ЕНДУРО ФЕНОВЕ!

Ще споделя от моята гледна точка, но мисля, че поста ми ще стане доста дълъг и ще го накъсам малко и всеки да си чете това, което го интересува.

Хил клайминг

Някъде към 15 ч. в петък се домъкнахме и паркирах най-отзад на редичката, после пеша са довлякохме до старта.

Имаше мисля 12 участника официално и течеше втори опит.
                              Гледахме от старта, че нагоре много високо. Някои бяха закъсняли и обясняваха, че от Сф до тук карали с 200 км/ч. буса, за да участват.
                              За радост на всички изкачването протече без неприятни падания и с много веселие и емоции.
                              Барни официално затвори лентата на старта и се разотидохме.
                              А то после станало доста интересно. До тъмно се чуваха мотоциклетите да форсират баира.

Настаняване

Х-л момина крепост в местността Ксилифор. е стара реконстроирана почивна станция, но със стари комунистически порядки.
                              Оказа се че бара при рецепцията работи до 21 ч. и след това гасят осветлението...
                              При настаняването ни препоръчаха да се възползваме от закуска и вечеря, че ресторанта не работел без предварителна заявка. Е включихме закуска. Първата сутрин представляваше пакетче масло, конфитюр, тънко резенче шунка, кашкавал, сиренце, претеглени на златарска везна. А втория ден 2 микрископични филийки сандвич с шунка и кашкавал, от които даже кучката Вълкодавка си остана гладна.
                              Иначе околността е много красива и въздуха ухаеше на бор.

Петък вечер

На брифинга имаше около 15-20 човека и беше кратък т.к. голямата час от участници и организатори бяха предпочели да отидат тъм

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение

Комплекс "Крепостта"!

И за това съдийския екип също се пренесе там в "Калоянова Крепост", за да повтори указанията си за утрешния ден.

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                              Че, да кажа някоя дума за състезанието!

На по-весело състезание не съм участвал
                              И трите дена, цареше купон!
                              Нормалните кавги разправии, либсваха!
                              Домакините бяха организирали всичко много добре, включително и нашето забавление(опиване)!

К'во да ви кажа, голям купон се завихри, по едно време някои хора, с моторите влязоха в заведението , ама не стояхме до късно, до 1 часа някъде, после любезните домакини ни заведоха на дискотека, че се доомазахме!!!
                              Към 4 часа, сме си били легнали

.....
                              Та ето кадри от втория брифинг

Наистина домакините имаха таен план целящ елиминиране на всички къркащи съперници.

Започна се с поздрав от Сиренцето до всички мотористи, имаше поздрави за Създателя на този спорт /за ендуро / г-н Хаджиев, по едно време се заслушах в чалгата и дружно се пееше нещо от рода на: "включвам на втора, после на трета.." и после "включвам на седма, включвам на осма..." е съвсем ми се разбиха представите за тези мотоциклети от ново поколение...

По едно време се появи Филчев на нашата маса и съобщи, че били изместили старта утре за 12ч. по обяд.

Събота-навигация

Стартирах и аз да поразходя новия си морков и като цяло АТВ трасето ми хареса, имаше едно място на което доста състезатели се замотаха, трасето беше и леко и кратко и се минаваше "на един дъх". Лошото беше, че почти нямаше възможност за изпреварване и тези, които гонеха класиране имаха затруднения. Почти навсякъде беше много добре маркирано, всички пътища бяха добре отцепени, на всяка контрола ни посрещаха с усмивка. След като направих първата състезателна обиколка вече го научих и не поглеждах маркерите даже. В края на първата състезателна обиколка спуках гума, но не спрях и си наложих да го изкарам до края със спукана предна дясна с леко разходкаджийско темпо.

Е някои, като Вилхелм направиха само опознавателна обиколка, защото последствията от бурната нощ тежаха в главите....

Неделя- Х трака

По времето на тренировките се пуснах и с неудоволствие установих, че ветрилото е отрязано от трасето, а това препятствие не е опасно, за джуниърите отрязаха и пирамидата от траверсите и си остана почти друсни полянка. Сина ми се представи възможно най-лошо и двата дена, липсваше му и късмет и може би се беше отпуснал без тренировки и зае първото място отзад напред в класа си.

Кетъринга

си беше на ниво, още в петък се възползвах от предлагания асортимент, но бирата ми беше много студена за болното ми гърло и за събота помолих за вино и организаторите не ме разочароваха. КИбапчетата бяха големи и сочни, но особенно ме изкефиха пилешките пържоли-крехки, сочни и ароматни. Имаше богато разнообразие на високо алкохолни напитки не липсваше и узо. С 2 думи-болярска работа!
                              Имаше и няколко мобилни тоалетни, не липсваше също и вода на всяка контрола. Направихме предложение на всяка контрола да има студена бира, но 2 контроли по 4 обиколки = 8 бири и тогава съвсем щеше да ни се види тясно трасето.

Нещо като обобщение

Много труд бяха хвърлили организаторите и ефекта от това беше виден. Много хубаво си изкарахме на този кръг от РШЕ, здраво си купонясахме и малко покарахме....
                              Времето също беше перфектно, много приятно, трасетата бяха влажни и прах изобщо не се вдигаше, нямаше и кал и всички бяха чистички.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Здравейте и от мен !
                                Хубаво състезание стана в Търново. Май за първи път нямаше недоволни... Трасетата бяха много добри, не особено тудни, но ефектни, особено за клас Експерт мотори с това качване през скалистия праг над река Янтра, от където ще пусна снимки след малко. Някои мрънкат за отмененото изкачване през камъните на АТВ хоби, но ако беше заваляло, там щеше да настане "веселба", гаранция !
                                На ендуро-кроса състезателите бяха с малко поолекотена програма, но този път оставихме те да си избират какво да карат, което според мен не е твърде редно.
                                За купона в ресторанта на Крепостта, няма какво да кажа, беше си на ниво, щом и аз пропях , но тези, кито бяха дошли наистина да се състезават трябваше да си тръгнат по-рано.
                                Моето мнение е, че не трябва да превръщаме състезанията в събори !
                                Поздравления към болярите за състезанието и от мен ! Догодина - пак !
                                Сега ще пусна и аз малко снимки, но ще натъртя на навигацията, защото гледам, че няма кадри от нея, пък и ендуро-кроса го щраках с една сапунерка, тъй като "големият" ми му свърши тока още предишната вечер.
                                Малко в аванс:

Кръчмата на нашия хотел - Крепостта беше направо като вариете. Голяма, просторна, че можеш и мотор да караш на дансинга, което разбира се бе направено по-късно де.

Зелената салатата с риба тон, пармезан и пъдпъдичи яйца беше хита на вечерта.

След координирането на трасетата в четвъртък, трябваше с Гълъбин да координираме и кръчмата, че казанлъчани и ендуро-прфсъюза да останат доволни.

Щом Гъби пали пура, значи всичко е на ниво.

Вечерта в петък. И трите нива на "вариетето" бяха заети от различни клубове.

"Екометалите" от Бухово бяха заобградени предимно от "крейзита" от Зарата.

Гълъбин реши да прибере най-големия кокал.

Филчев, пък пи направо от ладията с царската ... трушия.

Оркестърчето навреме се ориентира и започнаха песните на ухо. За Ники Сървайвъра, за Янчо Терзиев, за Сиренцето ...

Данчо май беше най в час и наблюдаваше сеира с отегчение.

Всички дами са на хорото, но няма мъже ... май им е трудно вече да станат !

Абе, стана купон, не може да се отрече.

За капак на чалгата, която се лееше наоколо с Гъби поздравихме всички състезатели с Пиано кончерто на Чайковски. Всички останаха като гръмнати, но ние се накефихме !

Барни пък се кефеше, че купона тече.

Болярката маса.

Нашата маса, но беше твърде дълга и краят и не се вижда нещо ...

Коча

Поздрав от КЕ към ендуро-профсъюза.

Градуса на простомера накрая направо изкриви стрелката на мах ! Сиренцето влезе с мотора в изисканото заведение.

Такава беше обстановката. Клиенти си пият и мотора е опрян на съседната маса.

Рядко се хващам да музицирам, но щом пропях и аз ... значи съм бил и аз в кереча яко !

Нямам много спомени, но щом музикантите се кефят, може би не съм бил далеч от истината ... По-трезвите да кажат.

След мен и други пропяха. Зарко.

Изпълнението му бе оценено на 2лв и 60ст.
                                Сега искам да ви представя още един музикант от Crazy job, който не спря да музицира цяла вечер ! Големи таланти в тоя клуб бе-е !
                                Представям ви ВИЛХЕЛМ КЪНЧЕВ - УДАРНИ !

Пускам ви цяла серия от негови изяви, защото той не знаеше почивка, дори когато групата си почиваше, Вилхелм пак беше на "работа" ! Да се чудиш кога му оставаше време да пие ?!

Накрая музикантите се умориха, но Вилхелм не и продължи с подръчни средства. То на барабани всеки може !

Така е, музикантите винаги събират тълпи от фенки.
                                На другата вечер групата не искаше да започва, защото Вилхелм закъсна за работа нещо ...
                                Весела вечер беше в петък, но в събота май само казанлъчани останаха да подържат форма, та дори и Сиренцето си легна в 23:00 ! Героите бяха уморени, а и ендуро-теста не е шега работа.

Сега поствам малко изяви на ръководството на Профсъюза. Хулигани !

... някои още от сега се готвят за царе !
                                Ще продължа със състезанието след малко.
                                Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 14-09-09, 13:08.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X