Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Всички с една марка гуми през 2009та ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Всички с една марка гуми през 2009та ?

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
    1. Какво печели Организатора от това, че КЕ получава 2500 лв.
    2. Какво печели Състезателят, че КЕ получава 2500 лв.
    3. Освен, че повечето състезатели не карат целия Шампионат, тия от фирмените отбори, които получават консумативи ( в случая гуми ) от Спонсора как ще сменят марката
    4. 10 % отстъпка е стандартна във всяка гумаджийница, та не виждам нещо съблазнително за Състезателя !
    5. За РЕКЛАМАТА ! Освен, че ще се прави оборот от продажба на гуми, фирмата ще се рекламира само сред участниците, защото медийно присъствие на Ендуро Шампионата няма

Не е ли по-правилно, вместо да се дават 2500 на КЕ ( около 20 гуми за мотор ) тези пари да се дадат в гуми на участници, които пожелаят и да се направи купа Golden Tyre с награди за всички карали с такива гуми ?!? Подобна купа вътре в Националния Шампинат има в Оффроуда и наградата е чисто ново АТВ

+ 1,абсолютно съгласен !
    Според мен не е редно да се задължават хората да карат само с една марка гуми, и да им се отнема правото на избор За да се накарат хората да карат с определена марка трябва да имат някакъв стимул и затова подкрепям напълно създаването на купа Golden Tyre ,която да върви паралелно с РШЕ .
    Нека тези 2500 лв на кръг да бъдат наградния фонд и той да бъде разпределен между тези които карат за купата (достатъчен стимул)или пък половината от сумата ,а другата да отиде в КЕ
    "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
    MG Racing Team

Коментар

+ 1,абсолютно съгласен !
      Според мен не е редно да се задължават хората да карат само с една марка гуми, и да им се отнема правото на избор За да се накарат хората да карат с определена марка трябва да имат някакъв стимул и затова подкрепям напълно създаването на купа Golden Tyre ,която да върви паралелно с РШЕ .
      Нека тези 2500 лв на кръг да бъдат наградния фонд и той да бъде разпределен между тези които карат за купата (достатъчен стимул)или пък половината от сумата ,а другата да отиде в КЕ
      Вчера 23:03
      Отговорих на Тодор с ЛС за да не продължаваме да спамим. Защото тези идеи не са по темата за предложението. Идеята за GoldenTyre cup не е нова, практика е например в Италия и ще бъде я опитаме, но в шампионата по мотокрос и с малко по-различни параметри. Благодаря, за предложенията, но идеята не е как GoldenTyre да си похарчи 17те и 500 лв Идеята е предимно как КЕ да докара бюджет намирайки решение в обединяване на разходите които състезателите и без това правят. Същото може да стане и с бензини, масла и т.н. Но да се върнем към реалносттаааа....

Първоначално публикуван от KIKI55 Преглед на мнение
      А какво става, ако скоро съм си купил АТВ с последните си пари с 2 чифта гуми в цената съм ги взел и не мога да си позволя да участвам във всички състезания, но ще се пробвам само в тези близките примерно Габрово и Стара загора, в клас Хоби, но си мисля да изкарам 2 години с тези 2 комплекта гуми, които имам и не мога да си позволя да си купя от фирмените гуми. Тогава как мога да карам в клас Хоби за 2009 г.? Или трябва да изчакам един сезон, за да разберат всички и състезатели и организатори, че количеството състезатели ще намалеят по финансови причини и за 2010 г. и това изискване за гумите ще отиде в историята. А ако срежа гума като на "Магарешкото прасе" и тя струва за "работно" АТВ около 200 лв, а не 100 колкото китайчетата на Явор, после ще си изям топките от яд, а не прасето.
      И да запитам вносител/представител на миропомазаните гуми колко струва комплект от Вашите гуми за "Тракторче" дванадесетки, че да знаем за какво "цакане" става дума.
      Мдаа. Това го има...
      Бих ти отговорил, че първо- няма начин да изкараш 2 години с два комплекта, както вече си разбрал на "Магарешкото прасе" и, че ако с последните си пари си купил ATV, не само на състезания няма да можеш да отидеш (ако не искаш да "цакаш" не караш мотори!). Ама сега ще се заяждаме ли?
      Няма нужда да злословиш, "миропомазаната" марка просто е измислила някакво решение, някаква сделка и я предлага. Повече от ясно е, че тя няма как да е еднакво добра за всички. Идеално щестие няма! Не познавам и "Европейски" клубове, нито доказани марки които да са дали или да имат желание да дават каквото и да било. По-добри отстъпки? ОК. Сега веднага някой ще извика "Аз давам 15%" или някой ей така на пук "Аз 20%!". И? 10 души ще имат с по 6 лв по-евтини гуми. Шампионата ще просперира... Какво става с организацията на изнемощяващия и без това шампионат? Ще се събираме на голи полянки и ще го караме на ентусиазъм.
      GoldenTyre Bulgaria има някакво решение, някакво предложение- това е каквото можем да направим! Ако не се харесва и не бъде прието ОК. Не сме поставили никого пред свършен факт, не сме принудили никго нищо!
      К. Кулев

Коментар

Браво Калине.Идеята е много добра и заслужава поздравления,дано стане реалнност.Най лесно е да се правят интриги и да се дават съвети който не могат да се изпълнят.

Коментар

Напьлно заставам зад Калин. Дори и да има тема за спор - би трябвало да е градивен а не поле за интриги на хора нямащи нищо общо с мотоциклетизма . Кулев е врял и кипял в тези работи и може да се позове и на международен опит
          full time rider, part time racer
          jrc4life

Коментар

Ако има значение мнението на човек който се пуска 3-4 пъти в годината по съзтезания за такъв като мене който го задължават да кара с определена марка гуми това означава изобщо да не си правя труда от разни гимнастики да свалям и качвам гуми като алтав, вчера го правих това упражнение и ми отне почти целия ден, другия момент е да си купя още един комплект джанти и да висят докато им дойде ред казвам го това защото съм пробвал кви ли не гуми и за мен съм си отрил подходящите марка и модел и не искам да се пренастройвам. Все пак такива като мен са пълнежа по такива съзтезания като количество не като качество ВЯРНО това подпомага доста организацията на съзтезанията финансово но не е ли възможно примерно с двойна такса тези които не желаят да карат с определени гуми да се пускат с такива каквито искат, шампионата не ни е профи но явно е тръгнал натам което е хубаво може би следващите стъпки както по горе Калин е писал и вероятно ще се случат след време е навлизането на други фирми с техните продукти и професионализирането на шампионата и се питам къде ще е мястото на такива като мене които желаят да се включват но нямат това време или възможности или вече настъпва момента за количественни и качественни изменения демек по малък брой участници но пък по качественни защото при разни ограничения и задължения количеството на участниците ще спадне ми се струва.
            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Много е важно какво качество са тези гуми и естествено цени. Да не се окаже че са по скъпи или са на цената на вече познатите ни гуми ITP или MAXXIS (визирам само ATV). Много е трудно да смениш марка гуми които си доказал че са ти подходящи! Аз примерно ми трябваше 3 години да разбера с какво да карам. Доколкото знам не само аз съм така. Не намирам саит на тази марка която Калин я анонсира, или има един но тои ми се струва доста несериозен за тези гуми! И освен 10% отстъпка която получаваме почти навсякъде какво друго печели състезателя. Изключвам съпорта които и към сегашния момент може да организира!?
              Разсъждавам от страна на състезател които има вече изградена политика на кое състезание с какви гуми и т.н.

Коментар

При положение,че друга марка гуми ми е спонсор и ме задължава да карам с техните гуми,какво правим на ендуро състезанията?!Не съм много съгласен с това решение,да не говорим,че гумите който се предлагат за АТВ са неподходящи за моя стил на каране и моето АТВ,всички са 4 платови и има само гуми за офф-роуд (в този сайт който разглеждах),а аз карам с кросови гуми независимо,дали ще е на ендуро.

Коментар

Сайта е www.gtyre.com От него всеки може да изтегли каталога за 2009 (PDF формат) http://www.gtyre.com/catalogo.pdf и да види всички продукти и модели. В каталога има и всички цени. Те са със и без ДДС (в двете колконки) и са в Евро. Това са официалните цени на GoldenTyre. Официалните цени на GoldenTyre Bulgaria са същите, но В ЛЕВА!!!
                  Скоро (напролет) ще стартира и българската версия на сайта.

Николене, това още не е решение, а предложение. Има гуми за крос, има и двуплатови.
                  К. Кулев

Коментар

Ако има двупластови кросови гуми за АТВ и Golden Tyre ми станат спонсори за гумите,предложението е супер

Коментар

Ами има. И то за теб си е супер, защото наградния фонд е гуми. Ако печелиш всяко състезание няма да даваш пари за гуми. Все ще са ти безплатни
                      К. Кулев

Коментар

Maxxis сигорно ще са ми спонсори за 2009 и ако това предложение се приеме,незнам какво ще става,предполагам,че ще ме допуснат да карам в ендурото.

Коментар

[quote=Desislav;565851]Много е важно какво качество са тези гуми и естествено цени. Да не се окаже че са по скъпи или са на цената на вече познатите ни гуми ITP или MAXXIS (визирам само ATV). quote]

Цената е същата, разликата е, че Golden Tyre са китайски и аз лично за тая цена ще си взема провереното и гарантираното, за разходки може би стават, но тогава проблема е в цената...

Коментар

аз лично мисля че още ни е рано да сме толкова големи профи-та и с подобно решение ще има отлив на участници от шампионата както стана с GPS-ите , да не говорим че това е доста непозната марка гуми за българия и тепърва трябва да спечели доверието на хората който карат мотори и атв-та.
                            иначе заставам и мисля че би било добра идея да се направи купа GOLDEN TIRE и състезателите който искат да карат за нея да заяват това с което да получат фирменият съпорт и някаква прилична сума накрая на сезона по този начин мисля че ще се получи реален отзив за марката /защото ще е проверена и тествана цял един сезон в реални условия/ и също така ще се популяризира може да се дадат някакви изключителни права за реклама или нещо подобно също така но това си е мое лично мнение.
                            Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
                              ....иначе заставам и мисля че би било добра идея да се направи купа GOLDEN TIRE и състезателите който искат да карат за нея да заяват това с което да получат фирменият съпорт и някаква прилична сума накрая на сезона по този начин мисля че ще се получи реален отзив за марката /защото ще е проверена и тествана цял един сезон в реални условия/ и също така ще се популяризира може да се дадат някакви изключителни права за реклама...
                              ...е то това си е една нормална практика и разумен подход ....но в случая имаме едно по-различно предложение от GOLDEN TIRE и те са си в правото да го направят,както решат че за тях е добре
                              ..да не продължаваме да спамим. Защото тези идеи не са по темата за предложението...
                              "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                              MG Racing Team

Коментар

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
                                Първоначално публикуван от Desislav
                                Много е важно какво качество са тези гуми и естествено цени. Да не се окаже че са по скъпи или са на цената на вече познатите ни гуми ITP или MAXXIS (визирам само ATV).
                                Цената е същата, разликата е, че Golden Tyre са китайски и аз лично за тая цена ще си взема провереното и гарантираното, за разходки може би стават, но тогава проблема е в цената...
                                GoldenTyre e италианска марка, която произвежда продукта си в 4 завода в азия- Корея и Китай. Лафа "те са китайски" издава неразбитане и предубеденост. Дънлоп също произвеждат в Китай и Тайланд Както и всяка световна марка- Хонда в Турция и т.н. Целия свят е изнесъл производството си в Азия! MAXXIS са си чисто Тайвански и какво?
                                GoldenTyre е чисто мотоциклетна ИТАЛИАНСКА марка, която води сериозна развойна дейност в световния шампионат MX1. Тя е специализирана в мотокрос и ендуро и държи на имидж на мотоциклетен производител.ATV гумите в каталога на GoldenTyre са INNOVA. Всеки който е разгледал каталога е видял- в началото на ATV частта пише INNOVA. Те също са изпробвани и гарантирани, поне за запознатите. Спортните модели са на нивото на другите производители, а някои от тях по-добри и са на цена като другите или по-ниска.
                                Тодоре изключително некоректно е да кажеш, че не стават дори за разходки още повече, че не си запознат с продукта. Ако си се изпуснал нещо следва да поясниш и дори да се извиниш, а ако умишлено искаш да подронваш имидж който ние се опитваме да градим го приемам като лична обида!
                                К. Кулев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X