Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗА БОГА ХОРА ОТ ПУБЛИКАТА - НЕ ХОДЕТЕ НА ЕНДУРО СЪСТЕЗАНИЯ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Много се надявам пострадалото момиче да се оправи.
    Спорет мен във всички мероприятия състезателни мероприятия има риск за състезателите и публиката!Интересното спорет мен е че на всяко състезание без значение какво е дали рали,ендуро или 4х4 зрителите със стремежа да виждат повече си позволяват да навлизат по-навътре към състезателното трасе!Което хем затруднява състезателите хем повешава риска от нещастен случей.
    В някой от постовете се споменава за рали шампионат!Незнам но някой от тук спомня ли си как преди години на "Писта-София" една Лада-Самара отнесе 3-ма!Като хората си седяха зад лентите.След случея на мястото се забрани да има хора.Малко ли сме гледали ужасий по световния рали шампионат!Газят се хора,Пилоти се избиват.Не трябва да се забравя че това са машини който не са по 20кг.Направо незнам как са се почувствали близките но това е голям проблем.И в него не трябва да се изкарват виновни само организатори или пилоти.Вината е все обща!Аз лично не познавам г.н Хаджиев но гледайки състезанията до сега той си върши работата съвестно.Не мислете че човека който я е блъснал не го е грижа за нея!

Понеже тук пишат много хора който участват по състезания ми се иска да попитам дали не им се е случвало заради наблюдатели да не могат да минат някое препятствие или още по лошо да се наранят само за да ги спасят?
    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Разбира се, че ще направим още корекции в зоната на зрителите, но досега сме се водели, както от световната практика, така и от това, че миналата година за 9 състезания по същата схема, нямаше подобен инцидент във никой кръг !
      Конкретно за Стара Загора вече решихме, кръговете да се правят отново на пресечен терен, та дори и тестовете, а за публиката да се оградят специални места на най-високото.
      Сигурно ще падне посещаемостта, но по-добре отколкото да стават инциденти
      Ендурото и сексът не са шега работа !
      -------------
      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
      http://crazy-job.com

Коментар

Точно тази Самара имах предвид спомняте ли си коко народ се стече да гледа сеира? Всъщност една от причините да спрат група А в световния рали шампионат е точно тази: прекалено бързи коли и увеличения риск от катастрофи.
        Всъщност според мен е много трудно да се окаже на 100% безопасна зона, когато играят ускорението и инерционните сили.

Коментар

Преместено съобщение от друга тема на: angryyy : Пуснато на: Сря Апр 19, 2006 10:37 pm

Известно време нямах възможност да пиша, но сега отново съм на линия ...
          Гледам, че доста хора имат различен снимков и видеоматериал - да попитам, дали случайно някой няма хванат момента, причина за злощастния инцидент с 27-годишното момиче? Искам да си изясня някои неща.

Имам предвид причината за инцидента (ако мога така да се изразя), т.е. ПРЕДИ инцидента, как аджаба въпросното софиянче с ямахата е "изпуснало" мотора в публиката, или там каквото е направил. Кадри или снимки от самия инцидент или след него не искам да гледам, защото тъкмо съм се позакрепил психически - не искам отново да сънувам кошмари ....

Може би, не му е точно тук мястото, но използвам случая също да попитам (може би пак основно г-н Хаджиев, в качеството си на председател (мисля така беше) на БЕФ):
          (извадка от Правилника за провеждане на БЕШ) - "03.1.10 Опасно каране, предизвикало произшествие – дисквалификация " - бях питал и преди, обаче така и не получих отговор - как смятате, дали е достатъчна само дисквалификация? Според мене "опасния" състезател трябва да понесе много по-сериозни последствия (административни, финансови или други) - макар че, ако недай си боже, състезател причини най-лошото на някой от публиката, не мисля, че пари или друго ще компенсират нещата ....
          Мисля, че не е много редно някой да се разкарва безнаказано и доволен от "хубавото" състезание, в което е участвал, а някой друг да се мъчи дългосрочно по болници ..... (сещате се какво и кого имам предвид).

Благодаря предварително!

П.П. За всеки случай - мейла ми е angryyy@abv.bg
          АДМИНИСТРАЦИЯ

Коментар

Г-н angryyy,
            до сега съм питал доста хора, които снимаха през този ден, но за съжаление не съм открил някой, който да има снимка или видео материал точно от там и в този момент. Много хора от публиката снимаха с GSM-и, но не знам дали някой е снимал точно тогава.
            Оносно наказания и санкции, те също са взети от правилника на Световния ендуро шампионат, дори някои при нас са завишени!
            Там е прието, че пазенето на човека от публиката е единствено негова работа, тъй като и най-добрият състезател може да изпадне в ситуация, при която машината да стане неконтролируема.
            По цял свят тези състезания, както преди споменах, се правят по един и същ начин.
            Въпреки всичко след случая на старозагорския кръг БЕФ взе извънаредни мерки за следващите кръгове в областа на тестовете от и ще задължава домакините да ги спазват.
            За съжаление обаче, трасето при ендурото е минимум 40 км и зрителите въпреки всичко трябва да се пазят сами, тъй като толкова дълго разстояние не може да се опази.
            Ето още един кадър от архива на ISDE за да се уверите, че подобни ситуации не са изключение за този спорт. Всеки момент световния шампион Мика Ахола ще изтърве мотора и той не се знае на къде ще тръгне! Виждате къде е публиката!
            В такова натоварено състезание и най-добрият прави грешки г-н angryyy!

Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

Уважаеми angryyy,

В случая ми се струва, че започвате да преигравате. Макар че тук сте представени анонимно и никой не знае кой сте всъщност и какво целите, ние ви обърнахме достатъчно внимание, много се изписа, взеха се поуки, обясни ви се всичко в детайли и въобще всички ви възприеха съвършено коректно и почтено.

Както и обясних още в първото си мнение г-н. Жоро Хаджиев е човек на място и каквото е необходимо и възможно е направил. Той отиде и се видя и с момичето и с неговите близки. Какво и как са обсъждали не е наша работа, но оттук насетне никой не ви дава правото да се изживявате като прокурор относно БЕФ и определени хора в частност.

Ако желаете по нататъшна дискусия по въпроса имайте в предвид, че тук не толерираме особено анонимни люде... Моля не се опитвайте и да раздавате или предопределяте наказания или порицания на състезатели. Казано ви беше ясно, че на подобни мероприятия има риск както за състезателите така и за публиката! И всеки следва да е наясно с този факт! И добре, че не вие определяте наказанията, че иначе на тазгодишния Лисабон-Дакар, където има няколко убити деца щяхте вече да сте разстреляли състезателите... С това приключвам дискусията по същество и призовавам и другите да го направят.

Който има желание да предложи мерки за безопасност или нещо което да подобри сигурността е свободен да го направи в друга тема!
              VPetrov.photography

Коментар

Поддържам мнението.
                Преди две години още разправях, че най-накрая всичко това ще бъде завряно в зали, като състезанията по алпинизъм. Тогава имах предвид рекламите. Сега ще се добави и безопасността на публиката.
                Не могат да се направят и да се местят нито железни огради, нито камари от гуми. Но като се има предвид пък характера на спорта, е лесно да се предположи че и публиката е от същия дол дренки. Което предполага пък че страхът от орезиляване е достатъчно силна дисциплинарна мярка именно за публиката. Не вярвам някой да продължи да стои не където трябва, ако над цялото състезание се носи "Ей зарад оня глупак с шарения анцуг всичко спира и няма да продължи докато не го разкарате!". И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на публиката просто да влязат в правилата на състезанията.

Коментар

Драги Angryyy , май темата зацикли ! Всички сме съпричастни към този инцидент , но да се оплюва слепешката (при това на почивки) е не достойно !Първоначалните ви обвинения (продиктувани от емоциите Ви)бяха приети с разбиране, не зависимо колко острии не справедливи бяха ! Вече загубихте добрия тон ! Забравяте отново за Вашата част от вината !Май целите нещо друго ! Мисля , че достатъчно се изложихте!
                  PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                  КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                  0899187766

Коментар

Смятам че темата е съвършено изчерпана откъм същество и поради тази причина я заключвам!
                    VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X