Обява

Свий
Няма добавени обяви.

1 кръг-Ст.Загора!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 1 кръг-Ст.Загора!!!!

Здрвеите,исках да пусна нова тема по този въпрос,и по точно ми се ште да чуя мнението на Жоро Хаджиев Преди година се зараждасхе едно ново начало в мотоспорта у нас..тогава бе оште пеленаче сега жече е голяма..за БЕФ говоря разбира се...от каде съдя за това...аз от както се занимавам с мотоспортове..не си спомням да е имало награден фонд от 2500 евро!!!!! в БФМ е 5000 лв. и малко отгоре за едно състезание но то се разпределя измежду 15 човека в 4 класа,а тук има еднаква награда разпределена само между 3-ма!!!!! Мисля че си е прецедент....не знам от каде идва това нешто....сигорно не е и моя работа..но от както Жоро пусна темата за 1 кръг си мисля за тези нешта..не ме разбираите погрешно...няма да карам там за парите....надявам се и пове4ето тук....но въпросът..т.е. те са няколко са:

1.Няма ли този награден фонд да прерастне в невиждани спекулации
    2.Помислили сте дали всички домакини на кругове ште има възможност да извадят такъв награден фонд /тук е вупросут от каде идва тои ако за всички е еднакув вупросът отпада /Това може да породи ненужни интриги между домакините.Или друго яче казано-Един кръг ште е винаги "По" от друг....и едните ште се чустват оштетени със сигорност,да не се заблуждаваме,всеки ште предпочита да отиде да кара да голямо мероприятие с 4уждестрано участие даже отколкото на по малко,не че ако го няма наградния фонд пак няма да има някои "ПО" от другия но сега разликата ще е чуствителна,разбира те ме да не се впускам в подробности/Пример: AMA Supercross Seriess-Anaheim и останалите кръгове.
    3.И предяит БГ манталитетут ни не мислите ли че ако кажем 4е стартираха до сега 50 състезателя еи така за тръпката,за самото състезание,сега от тяь поне 1/3-та няма да стартират вече заради парите,и колко оште освен тези 50 ште доидат само и само заради парите,хора които като карат ште късът маркери и т.н.,давам пример разбирате ме хора които заради парите ште се борят всячески да прецакат отстаналите.Просто знаете,че кадето почнат да играят парите а за мен лично това си е доста голям награден фонд за 3-ма човека,ште се зародят и интригите и проблемите,не съ песимист просто така мисля дано да греша.

Просто се надявам и раз4итам на това че хората които се занимават с ендуро повечето за финасово обезпечени и няма,нама /надявам се/ да мислят за такива глупости,иначе наистина се радвам 4е БЕМ се развива с тазкава сила и скорост.
    Part time racer.Full time RIDER.

Е, като източник на информацията съм длъжен да отговоря.
    Това не е награден фонд от БЕФ, а от Crazy job.
    Това не е и първи случай в ендурошампионата!
    Миналия сезон домакините от Бухово бяха осигурили такъв и той не само беше обявен, но и раздаден, само че до 6-то място. При това борбата беше изключително коректна и по трасето нямаше нито един маркер свален
    Това показва, че в ендурото няма удари под пояса и коректността е още приоритет. Точно за да няма спекулации от Стара Загора няма никой да участвува в Първи кръг, а трасето ще се наблюдава почти навсякъде от членовете на клуба и наши приятели. А в работещият се сега правилник на БЕФ ще има заложени строги санкции за умишлено унищожаване на маркери с изключване на състезателя до края на сезона, а за второ такова провинение с пожизнена забрана за участие в шампоината на БЕФ. Санкциите са такива и за предварително каране по трасето
    Целта на БЕФ е да даде повече свобода на домакините сами да решават как да разпределят осигуреният от самите тях награден фонд. БЕФ само ще регулира и координира кръговете, за да са условията еднакви за всички, както да оказва и помощ, където това се налага с компетентната си намеса, тъй като ще има предполагам и нови кръгове в други райони на страната.
    Колкото до решението на Crazy job, то се базира не на самоизтъкване, а на голямата любов на старозагорци към ендурото. Ние искаме да привлечем за участие повече добри състезатели от чужбина, като по този начин не само популяризираме BG ендурото навън, но и спомагаме чрез добрите "гости", то да тръгне да се развива по-успешно и у нас. Повярвайте има какво да научим от тях. Не можем да вървим напред, затворени само в кръгове с българско участие.
    От миналата година водим преговори с Джовани Сала за участие в шампионата и желаем той да дойде и за това, че има какво много да ни покаже и по организацията, понеже е и координатор на WEC.
    Имаме да наваксваме много в този спорт, тъй като и много изостанахме и колкото по-бързо го направим, толкова по-скоро ще се развие и родното ендуро.
    Мисля, че този подход е добър и така ще привлечем вниманието и на повече публика, на медии и на спонсори.
    Колкото до тръпката, нея пак ще я има в тези, които карат за удоволствие, а те са ... поне 100 човека до сега!
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

Сашо,този път не мога да те разбера
      Нещата които разправяш...
      Един кръг ште е винаги "По" от друг....и едните ште се чустват оштетени със сигорност,да не се заблуждаваме,всеки ште предпочита да отиде да кара да голямо мероприятие с 4уждестрано участие даже отколкото на по малко,не че ако го няма наградния фонд пак няма да има някои "ПО" от другия но сега разликата ще е чуствителна,
      Разбира се,че трябва да има ПО!!!Ак оняма ПО това е комунизъм и ще си стоим на едно място.За да има развитие задължително трябва да има ПО.Пък и ти едва ли предпочиташ да ходиш на 10 еднакви състезания нали?По-добре ще е ако има по-добри състезания у нас.

По първа точка:Може и да прерастне.Нищо чудно.Но какво да правим?Да не правим нищо по-добро и по-различно?!?
      Ще ти кажа защо според мен подобен награден фонд е нещо добро.Това ще привлече по-силни състезатели и ще ги накара всеки да се подготви по-добре(значи нивото се качва).Ще направи състезанието интересно за публиката и журналистите,а това пак означава,че популярноста и нивото на ендурото в Бг ще се качи.Единственото нещо по което може (по принцип) да се спори е ефекта върху всички участници след като наградите са за тройката.Може би 10 човека ще видят реален шанс да се качат на стълбичката,а останалите ще са наясно,че наградите няма да са за тях.Но де факто не можем да спорим,защото хората които дават парите са преценили така,значи така ще бъде и толкоз!
      Другия вариант-сумата да се разпредели между първите 6 например има и плюсове и минуси.Плюс е,че биха се заинтригували повече участници,но пък минус е,че ще направи първата награда по-малка и така интереса на по-сериозни звезди,с по-сериозно отношение и по-сериозни разходи,ще е по-малък.

Интриги между домакините не може да има за това,че едните са по-способни.А от интриги и злоупотреби на участниците трябва да се пазим не като махнем паричните награди.Винаги и въпреки всичко може да има злоупотреби.Трябва да се спрат с правилник който да не ги позволява.Щото дали за 2500евро,дали за първо мясти или за десетоили просто за зулум...винаги ще има шмекери и недостойни хора които биха навредили и опорочили състезанието.
      К. Кулев

Коментар

Kулев,може би не се изразих правилно и не ме разбра,грешката е моя,нз де,не ме разбираи погрешно аз съшто сум за "ПО силни" кръгове,разбира се че е неизбежно там да се съберъ наи много и наи силните сустезатели,и всеки ште има интерес да кара там,и желание,за парите не коментирам просто ми направи впечетление наградния фонд и исках да попитам 1-2 нешта,нищо лично иначе съм абсолютно съгласен с това което казваш,може би вече така ми се кара че почвам да си мисля глупости,и наи ме яд че не използвах нито един ден от слънчевите които минаха да покарам /просто работех/ а сега ставам,и виждам че вали сняг ,не че не обичам и снегът карам board но и това не мога да правя сега,и това "бездеиствие" ме кара да откачам,Кулев ти караш ли КТМ-а,кво се случва там?

Коментар

Другия вариант-сумата да се разпредели между първите 6 например има и плюсове и минуси.Плюс е,че биха се заинтригували повече участници,но пък минус е,че ще направи първата награда по-малка и така интереса на по-сериозни звезди,с по-сериозно отношение и по-сериозни разходи,ще е по-малък.
          И на мене ми се ще да е поне до 6то място награждаването
          но като цяло до колкото разбирам замисълът е да се привлекат звезди в ендурото от световна величина
          и така да се популяризира и ендурото самото състезание
          ако се разбере из ендуро средите в европа за този награден фонд биха дошли доста хора а покрай тях ще дойдат и други и така ще се завърти работата
          дано джовани сала успее да дойде
          покрай него постепенно бая народ ще се исипе насам

Коментар

Mитков,искам да те питам ти пирмерно как виждаш нещата,ако наградния фонд е до 3-то място и доиде Сала,и стане пурви,и после доидат и други звезди,и се заформи нещо като сустезание което започва след 3-ката,или с други думи отиваш,карасх и знаеш че по напред от 3-4 не мойе да станеш,примерно говоря,мен лично това не ме бърка,но не мислиш ли че бая хора може да са против това,то е ясно че угодия за всички няма,и няма как да има,просто питам,възможно е просто като вариант,просто дали няма да обезкуражи по слаби БГ състезатели...

Коментар

Сашо, може и 15-ти да си в общото класиране за кръга, но щом няма други българи преди теб, ти ще вземеш 25 точки за Шампионата, така че чужденците ще са само за цвят.
              ... е, по-ярък цвят!
              -------------

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                Сашо, може и 15-ти да си в общото класиране за кръга, но щом няма други българи преди теб, ти ще вземеш 25 точки за Шампионата, така че чужденците ще са само за цвят.
                ... е, по-ярък цвят!
                Но няма да имаш шанс да пипнеш наградите, което пак ще е демотоворащо за българите... според мен...

Коментар

Искам да изкажа мнението си за плащанията и наградите. 5000 лв. е перфектна сума за награден фонд, които дори БФМ не може да си позволи. Мисля че парите трябва да бъдат раздавани на колкото се може повече състезатели, не само от 1-3 място а дори 1-6 място. Защото всеки ще има стимул да дава ръчка до края. Мисля че миналата година се видя кои са основните лидери в ендурото и тази години си мисля, че основно те ще доминират, надявам се да не е така, за да стават по силни състезанията. Та ако пари се раздават до 3 място шанса различни хора да получат пари е много малък, спрямо ако се раздават до 6 място. Освен това си мисля, че в България се навъдиха доста магазини и вносители на екипировки, мотоциклети от САЩ, Канада, Япония и е време и те не само да ни вземат кинтите ами поне ако не искат финансови награди да предоставят поне нещо материално, за примерно класиралите се от 6-10 място. Така всеки ще си дойде в къщи с нещо. Замяна реклама може да им обещаете. Но да има изискване примерно не да даде два чифта ръкавици от 20 лв ами комплектно. Примерно 6 чифта ръкавици или масло спрейове. Важното е народа да знае. че като дойде да кара и кара ДОКРАЙ освен от удоволствието ще получи нещо което съм сигурен че ще го изкефи.

Друго искам да питам. WEC член ли е на FIM? И БЕФ да ли някога ще има право да организира международни състезания от календара на WEC?

Успех

Коментар

И забравих. Не мисля че наградния фонд трябва да се дели с чужденците, все пак ако на него 500Евро не му оправят транспорта или некви разходи до България. Мисля че парите пак казвам трябва да си останат в България, за участниците в ендуро шампионата.

Когато вече има осигурен голям награден фонд от примерно 20000 Евро тогава да бъде делен с чуждестранните участници.

Така си мисля е правилно

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                      ... е, по-ярък цвят!

Е,Жоро с това не бях запознат,може би всички тезо неща ще бъдат публикувани в нещо като Устав на БЕФ и по този начин ще се спестят доста въпроси тук по този повод

Иначе,и аз мисля че това с парите от 1 до 6-то място е идея,но Жоро щом си решил,че ще чакаме Сала,така да е,важното е яко каране да има allright!?

Коментар

Мисля, че забележките са правилни, но целта на това разпредеделение най-точно разбра Митков, май!
                        Още веднъж го казвам, че имаме за цел да привлечем добри състезатели от Европа, за да има какво да научим. Караш ли с добри, напредваш! Това е стара истина.
                        Има време, ще разпределим друг път и по този начин "благата", но сега ще е така.
                        БЕФ няма право да организира състезания от веригата на WEC, тъй като не е член на FIM, но засега това не е най-важното. Хубави състезания стават и извън веригата, стига да наберат популярност.
                        Пример за това е нашата съседка Румъния!
                        -------------

Коментар

Мерси Жоро, надявам се, че ще видим доста чужденци тази година по състезанията. Мисля, че БЕФ трябва да помогне финансови и на български състезатели (някой от най-добрите) да участват в състезания в чужбина, по този начин става обратна връзка си мисля.
                          По този начин пак се натрупва голям опит...

Успех

Коментар

[quote="Жоро Хаджиев"]Мисля, че забележките са правилни, но целта на това разпредеделение най-точно разбра Митков, май!

РАзбрах те много добре,Жоро,и БФМ драпаха със съби и нокти да докарат Евертс и Co. i успяха,пук тоя до какви последици доведе всички видяха ,но друга тема за друг форум е това,ако можеха и Rossi щяха да докарат ам тц.. таак ,че нормално е и вие да искате участие на високо ниво.
                            Успех.

П.П : Жоро,имам страничен въпрос да не ти пиша на л.с.
                            Аз като не сум карал с road book и изобщо не знам какво представлява значи ли това че не мога да взема участие в круговете кадето се използва такув?

Коментар

Първоначално публикуван от JRC2
                              П.П : Жоро,имам страничен въпрос да не ти пиша на л.с.
                              Аз като не сум карал с road book и изобщо не знам какво представлява значи ли това че не мога да взема участие в круговете кадето се използва такув?
                              Можеш да си караш, обаче ще трябва да си носиш здрав телефон, на който да му държи повече батерийката и да си на сметка, защото ще се изгубиш тотално !
                              Добре ще е да прочетеш информация малко в И-нет как се работи с такова нещо и, до колкото си спомням имаше някаква машинка, която показва пътя, който всъщност е навит на толка и нещо такова, не съм сигурен, та JRC2, отвори google-то и потърси "How to use Road Book" предполагам, че ще излезне нещо полезно !
                              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                              [/FONT]________________________________________
                              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                              [/CENTER]
                              [/CENTER]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X