Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро Рали "България" - Текуща информация, Снимки, Класиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ендуро Рали "България" - Текуща информация, Снимки, Класиране

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
    Ти да си жив и здрав, ламарините се правят.
    Вече съм поръчал всичко, до месец трябва да съм на линия

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение

Ето и самият Тодор след инцидента. Почти нищо му нямаше !

много добра снимка е станала макар е леко барната сполучливо се е получило
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Ей,Жоро трябва да е имало снощи "тежка"вечер, защото не си ни пуснал снимки от награждаването? ЧАКАМЕ! Разбрах че имало и награда "UFO MAN"

Коментар

Първоначално публикуван от djipar69 Преглед на мнение
          Вече съм поръчал всичко, до месец трябва да съм на линия
          Тодоре да си жив и здрав ,щото нали ще првим среща в Троян .
          Побратимяване 2-ра част

Коментар

Първоначално публикуван от deniss Преглед на мнение
            Ей,Жоро трябва да е имало снощи "тежка"вечер, защото не си ни пуснал снимки от награждаването? ЧАКАМЕ! Разбрах че имало и награда "UFO MAN"
            Има - австрийците обявиха Краси Колев за "извънземен", защото ги е набил здравата с АТВ в някои от етапите, най-вече на Узана.
            Живей за всеки дъх!

Коментар

ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН
              СЛЕД ФИНАЛА НА РАЛИ БЬЛГАРИЯ ЕТО И МОЕТО МНЕНИЕ
              НЕ ЗАМ ОТ КАДЕ ДА ЗАПОЧНА И КАК ДА ВИ ОБЯСНЯ САМОТО САСТЕЗАНИЕ ,ЗАЩОТО ТО БЕШЕ МНОГО ПО РАЗЛИЧНО ОТ НАШИТЕ. ЗАТОВА ЩЕ ИЗРБРОЯ НЯКОИ ФРАПИРАЩИ РАЗЛИКИ БЕЗ ПОЯСНЕНИЯ ,КАТО СЕ НАДЯВАМ ЖОРО ДА НАПРАВИ НЕЩО КАТО ОБОБЩЕНИЕ НА ЦЯЛОТО САСТЕЗАНИЕ.
              1.СЬСТЕЗАНИЕ ПО РОДБУК (СТРАШНО ОТ НАЧАЛО ПОСЛЕ ДОСТА ИНТЕРЕСНО)
              2.МНОГО ИНТЕРЕСЕН РЕГЛАМЕНТ (НА КОЙТО БЯХМЕ ЖЕРТВА ПЬРВИЯ ДЕН И ЕСТЕСТВЕНО ОТ ПОДЦЕНЯВАНЕ НА СЬСТЕЗАНИЕТО ЗА КОЕТО ИМАМЕ ЕДИН ЧАС НАКАЗАНИЕ И ЗА МАЛКО ОЩЕ 10 МИН. НА ТОДОР ХРИСТОВ)
              3.ПЕРФЕКТЕН ОРГАНИЗАЦИОНЕН ЕКИП(ДОКТОРИ, СЬДИИ,НАБЛОДАВАЩИ,СПОНСОРИ,ВСИЧКО ОКОЛО 20 ЧОВЕКА НА МОТОРИ ПО ТРАСЕТО НА МОМЕНТИ ИМАШ ЧУВСТВО ,ЧЕ ПОСТОЯННО НЯКОИ ТЕ ГЛЕДА БЯХ ПРЕДУПРЕДЕН ОЩЕ ПЬРВИЯ ДЕН ЗА ВИСОКА СКОРОСТ В НАСЕЛЕНИ МЕСТА)
              4.СТАРТОВЕ, БРИФИНГИ И ИЗОБЩО ВСИЧКО БЕШЕ ПОД ЧАС (ЗА ТОВА ПОМАГАХА И ВСИЧКИ САСТЕЗАТЕЛИ КАТО СПАЗВАХА ИЗРИЧНО УКАЗАНИЯТА НА СЪДИИ БЕЗ КОМЕНТАРИ)
              5.ПЕРФЕКТЕН ПАРК (В НЕГО ВСЕКИ САСТЕЗАТЕЛ СИ ИМАШЕ ТОЧНО МЯСТО С НЕГОВИЯ НОМЕР+АСИСТЕНЦИЯ::::МНОГО ВАЖНО В ПАРКА СЕ ВЛИЗА И ИЗЛИЗА С УГАСЕН ДВИГАТЕЛ ТИКАШ !!!!!!! НЯМА ЗАДНИ ГУМИ НЯМА ФОРСИРАНЕ
              6.СЬБРАНИЕ В 8 ЧАСА НА САДИИ В 9 ЧАСА БРИФИНГ С ПОКАЗВАНЕ НА СНИМКИ И ВИДЕО ОТ ДЕНЯ УКАЗАНИЯ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН И ЧАК ТОГАВА ПОКАЗВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ КАТО В НИТО ЕДИН МОМЕНТ НЕ ВИДЯХ НЯКОИ ДА ГИ КОМЕНТИРА СЪС СЪДИИ !ЗАБРАНЕНО! НЯМАШЕ И КОНТЕСТАЦИИ НЯМАШЕ И ГРЕШКИ НА СЪДИИТЕ!!!!!!
              ВЬПРЕКИ ЧЕ ИМАШЕ ДОСТА ЗВЕЗДИ ОТ ДАКАР И ПРОЧИЕ НЯМАШЕ ПРОШКА ДАЖЕ И ЗА ТЯХ)
              ИМА ОЩЕ ДОСТА НЕЩА МОЖЕ ПО КЪСНО ПАК ДА СПОДЕЛЯ
              И НАКРАЯ ИСКАМ ДА КАЖА
              МНОГО СЕ РАДВАМ ЧЕ УЧАСТВАХ НА ТОВА САСТЕЗАНИЕ МИНАХМЕ ОКОЛО 820 КМ.ЗА 5 ДНИ ЖАЛКО ЧЕ НЯМАШЕ ПОВЕЧЕ БЬЛГАРИ НО СЕ НАДЯВАМ СЛЕДВАЩИЯ ПЬТ
              ИЗЖИВЯВАНЕТО БЕШЕ СТРАХОТНО
              БЛАГОДАРЯ НА КРЕИЗИ ДЖОБ И ЖОРО, КАКТО И НА НЕМСКИТЕ ОРГАНИЗАТОРИ ЗА ТОВА ПРЕКРАСНО САСТЕЗАНИЕ

П.С. МНОГО МАЛКО НИ ТРЯБВА И НАШИТЕ САСТЕЗАНИЯ ЩЕ СТАНАТ ДОБРИ. ПРАВИЛНИЦИ ИМА НЯМА КОИ ДА ГИ СПАЗВА
              1.СЪДИИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ БЕЗКОМПРОМИСНИ КЪМ ВСЕКИ В ИМЕТО НА СПОРТА
              2.САСТЕЗАТЕЛИТЕ ДА ИМАТ МАЛКО ПОВЕЧЕ КУЛТУРА ДА НЕ СМЕ РАЗПАСАНА БАНДА
              ТОВА Е ОТ МЕН!!!!!!!

Коментар

... а сега и от мен !
                Вчера и днес имахме много работа и грижи в болницата около здраво ударен австриец - пет счупени ребра, ключица и днес операция на белия дроб, тъй като започна да събира течност в дроба на мястото на удара !
                Снимките и класирането са готови и след малко започвам да ги пускам, но това е по-дълга процедура.
                През това време четете заключението на Краси Колев, защото е много точно и поучително !
                Браво на UFO MAN !!!
                Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 09-05-08, 18:16.
                Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

Коментар

И така, Рали България е вече история. То си има своите победители, но аз мисля, че това не е най-важното. Аз бях свидетел на едно състезание, в което нямаше напрежение сред състезатели и организатори, атмосферата беше приятелска и като изключим няколкото инцидента с катастрофирали участници, всичко си беше голям фън и удоволствие за всички.
                  Първо ще направя ретроспексия на последния ден, а накрая ще си позволя и аз да обобщя поуките за нас.

Етапът Стара Загора-х.Българка-Кръстец-Лява река-Стара Загора е многократно предъвкван от какви ли не състезания, особено в билната му част, затова изместихме скоростните етапи на други места. Първият беше от с.Мъглиж през село Г.Изворово до местността "Ушите" в Стара Планина. Чудесен, песъчлив горски път за яко даване на газ.

Пресичаше се малка рекичка няколко пъти. Да ви кажа, специалните етапи се карат от майсторите на много висока скорост, като през това време те четат и роудбука. Как го правят в това темпо, направо им се чудя !

Този мъж ми стана любимец. Казаха, че адвенчърът му в пълно бойно снаражение тежи 260 кг. Това, че изкара цялото състезание, което смело мога да твърдя, че половината си беше "ендуро" си е достойно за уважение !

Много напредна буквално пред очите ми Смилен Кабакчиев. Последните му скоростни етапи бяха страхотни и въпреки, че много се губеше, все се класираше между първите. Браво и на него

Ветеранът от световния мотокрос - Фраувалнер наистина има състезатетелен дух и въпреки годините си показа, че хубавите неща не се забравят лесно !

Не можем да кажем лоша дума за Хари Остин. Много добър драйвър, с безпогрешна навигация ! Той ни изуми всички с комбинацията на тези си качества.

Краси Колев пък изуми гостите с това, което показа на ATV-то ! Всички се кефеха на неговото каране. Отделно "BAJA"-та показа своите качества точно, за каквото е създадена - ралито !
                  По едно време толкова беше се "залепил" за Остин, че холандецът започна да го гони !

Друг "струг" на фона на красиви гледки с много цъфнали цветя в Стара Планина.

Отново прекрасна картинка по поляните след махалата Череша.

Моят приятел !
                  Как ги цели тия коловози с тоя танк, само той си знае ?!

... и надолу към Лява река.

Ето го и продуцента-журналист на "Мото Ринг" Румен Петков (отново не е бившия вътр.министър ) с неизменния си XR, направил доста каскади през последния ден, но събрал хубав метериал, който ще можете да видите във вторник от 21:30 по Ринг ТВ.
                  В интерес на истината Румен здраво шпори мотора си !

Последният скоростен етап беше много крив, с много коловози, кал и какви ли не гадости. Накарах стартиращия да предупреждава изрично всеки състезател да внимава много, но 200 м преди финала на етапа, австриецът Хайнц Кьобел се пречука в дълбок коловоз.

Малко снимки от различни места точно на този етап.

Не, тук колкото и да ви е чудно, нямаше падане !

За ATV този етап беше много шибан, но ако Краси не беше объркал роудбука, пак щеше да е в тройката поне.

Калния участък.

Наоколо всичко е блато.

Ама пък растат чудесни божури, които слава - богу не са оранжеви !
                  Сега спирам за малко и ще продължа с награждаването след като се върна от болницата.
                  -------------

Коментар

Така-а, значи Хайнц е добре, като изключим, че от гърдите му стърчи един маркуч, ама иначе се пошегувахме малко с него. Купих му мюсли и кисело мляко, а той радостно възкликна, че някой път като влезна и аз в болницата, той пък щял да ми носи така ...
                    Майтапчия !

И така, както казах преди около 2 часа, състезанието приключи само с 3-4 пребивания, което ме довежда на мисълта, че тази система със специалните тестове май не е най-удачна ... 180 км си караш сравнително спокойно и състезанието ти се решава от 20 км само. През тези 20 км трябва да караш с яката газ, че да разчиташ на добро класиране. И тук точно стават инциденти и то при голяма скорост !!!
                    Все си мисля, че карането на цялата, двеста километрова дистанция е по-добър вариант, тъй като си разпределяш силите по равно и караш в по-умерено темпо.
                    Дет се вика, тяхна си работа.

Както преди каза Краси, докато свърши награждаването резултати не бяха изнесени, Това се прави така, всеки за да тръпне в очакване. "Купите" бяха оригинално измислени, като за основа бе ползван камък от Бузлуджа, а отгоре месингова плочка с логото на състезанието и надпис.
                    Имаше и много други материални награди от спонсори.

Комендантът Дитер Грьон изнесе дълга, встъпителна реч, която всички с интерес изслушаха.

Тодор се хили, ама по странен начин, че "ухапаното" под носа го боли.

Другият съорганизатор в лицето на Валтер Щиглер от Desert Dream получи кошница с отбрани вина, тиквено семе, което помагало на простатата и плакет.

И Crazy Job получи плакети за "огромен принос", както се изрази Дитер. За сведение, Кокера не е пиян, това е новата му поза пред камерите, защото не хареса старата си !

Боже и аз получих тиквено семе !
                    От ляво надясно са: Докторът на състезанието, Валтер, моя милост и представителя на Gas Gas за Австрия.

Това е целият организаторски екип. Доста хора, нали ? А ние се мъчим с 5 човека на кръст, ама като няма средства ...

Ето го и Тодор Христов, гордо наперен, скрил гипса под подаръците. Както казах, много се кефеха чужденците на ATV-тата.

Това до Тодор не е Андреа Бочели, а Краси Колев, който с ATV се класира четвърти. Един несравнимо голям успех на ATV школата ни. Наистина чужденците бяха учудени, че с тези машини могат да се правят такива неща, особено на по-трудните терени ! От мен едно голямо "Браво" и на двамата !

Това е клас "Ветерани". (50+)

Ето ги и победителите в клас "Стругари". Междувременно два струга вече бяха напуснали надпреварата, разбирайки, че не е за тях.

Междувремено Хари Остин с интерес наблюдава награждаването, като дежурната усмивка никога не слиза от лицето му.

Ето, това е призовата тройка в Overall-a. Остин, Фраувалнер и Йенс Гогол. (те май му казват "Гугъл", ама тогава пък отива на другаде, тя една ли е ?! ) Хубаво и стабилно кара пистелят с един Хусаберг.

Имаше и тимове, но нито аз, нито Христов разбрахме за тях, тъй като не прочетохме добре правилника. Това са отбор "Разходкаджии".
                    Те станаха трети. Весели момчета !
                    За майтап им подариха ризи, че да се издокаросвали, докато карат в гората.

Ето, това е голямото признание за Краси - връчване на наградата "UFO MAN" за най-бързо изкачване на Стара Планина - 09:26 срещу 12:27 за Остин

Остин пък получи чудесно копие на монумента на Бузлуджа - символ на състезанието, като победител в Overall-a.
                    "И агнето сито и ... " какво беше там ?!

Не знам дали споменах, но при тестването на трасето преди състезанието на един от скорстните етапи се отъркалях и аз като прасе в локва, от което предният ми калник стана на две парчета. Гостите ми поднесоха предната, отчупена част като плакет, грижливо изпъстрен с подписите на най-добрите състезатели.
                    Голям смях падна !
                    Ще си го сложа в гардероба.

И аз трябваше да кажа някоя дума накрая. Мисля, че най-доброто ми попадение, което всички чужденци много аплодираха беше, моят поздрав към отбор "Разходкаджии", без които това състезание нямаше да бъде същото.
                    Пичовете много се зарадваха на това мое "гениално" прозрение !

Това остана в края на краищата от стартовия списък от 34 човека. Другите отпаднаха още в първи кръг и не получиха класиране.
                    Както виждате, нашите Краси Колев и Смилен Кабакчиев са съответно на 4-то, 5-то място. Тодор Христов сигурно и той щеше да бъде някъде там, ако не беше имал среща с големия камък ...
                    Искам да изкажа огромната си благодарност на тези трима истински мъже от българското ендуро, които достойно представиха България в това състезание !
                    Както виждате самото рали беше низ от удоволствия, преплетени с много адреналин, страхотна тренировка по роудбук и тези, които дадоха заявки и не дойдоха, могат само да съжаляват !

Жалко е, но за пореден път се уверявам, че за българина, казаната дума не значи нищо.
                    Списъкът с немци, холандци и австрийци беше готов още преди 10 дни.
                    И този път по-простите от нас чужденци ни показаха, че ние, уж по-умните за никакъв х..й не ставаме и такива ще си останем в необозримото бъдеще
                    Хвала на Тодор, Краси и Смилен, които се принизиха да "изпростеят" до такава степен ! (къде ми е човечето, което ръкопляска?)
                    -------------

Коментар

И според мен състезанието си беше готино. А роудбука ама хич не е страшен. Моят холдер представляваше едно парче от папка и с гордост мога да кажа,че макар и бавно се ориентирах, въпреки грешките, които имаше по него. В крайна сметка се прибрах последен, след като 4 пъти правих гуми, но бях доволен, че си намирам пътя, въпреки мъглата и дъжда на Буздлуджа. Беше си предизвикателство.
                      Поздравления на организаторите. Жалко, че не ме включиха в групата, защото закъснях с един ден...

P.S: За съжаление днес разбрах, че във вторник няма да има предаване по Ринг, заради някакви футболни простотии на живо, така, че обещаният репортаж от рали "България" остава за следващата седмица. Ако има любопитни мога да кача суровото видео тук, за да съберат кураж за следващото издание.
                      Живей за всеки дъх!

Коментар

Първоначално публикуван от roumen5 Преглед на мнение
                        И според мен състезанието си беше готино. А роудбука ама хич не е страшен. Моят холдер представляваше едно парче от папка и с гордост мога да кажа,че макар и бавно се ориентирах, въпреки грешките, които имаше по него. В крайна сметка се прибрах последен, след като 4 пъти правих гуми, но бях доволен, че си намирам пътя, въпреки мъглата и дъжда на Буздлуджа. Беше си предизвикателство.
                        Поздравления на организаторите. Жалко, че не ме включиха в групата, защото закъснях с един ден...
                        Да, ама така ще имаме сега готин репортаж с кадри не само от "хелмет камера" !
                        Всяко зло за добро, Румене !
                        -------------

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                          Да, ама така ще имаме сега готин репортаж с кадри не само от "хелмет камера" !
                          Всяко зло за добро, Румене !
                          Иначе пак щеше да стане. Бях му измислил алгоритъма
                          Живей за всеки дъх!

Коментар

Здравейте, и от мен, с риск да повторя държа да кажа, че състезанието беше перфектно организирано,за което от Българска страна голяма "вина" има Старозагорският клуб , който членове не ни оставиха и за миг да скучаем за това, че с някой не се видяхме първият ден ни дадоха по половин час наказания и от тогава 5 дена не отлъчно до тях На брифингите организаторите ни бяха осигурили и преводачи (на английски разбира се) за корекциите по роудбука,че даже да не се чувстваме глупаво превеждаха и шегите които си пускаха. Дисциплината беше на ниво непознато за нас, обявените часове поради събиране на участниците по рано бяха изтегляни напред ,но никога отлагани за по късен час Нямаше сърдити участници, всички бяха много щастливи и усмихнати което създаваше много добра атмосфера Километрите бяха много, инциденти имаше, но всички се подкрепяха, един като спука гума трима спираха да му помагат,като падне някой по трасето по пет човека спират и почват да предупреждават останалите Много се радвам,че взех участие в състезанието и може би, ако холдера ми не беше минуален можех да постигна и по добри резултати, но като за първо по роудбук е перфектно Тези които не дойдоха могат само да съжаляват и да се надяват за повторение другата година
                            NGO "SPORTS CLUB ЕXTREME RACING"

Коментар

Първоначално публикуван от roumen5 Преглед на мнение
                              И според мен състезанието си беше готино. А роудбука ама хич не е страшен. Моят холдер представляваше едно парче от папка и с гордост мога да кажа,че макар и бавно се ориентирах, въпреки грешките, които имаше по него...
                              Ето го новия модел холдери "Rumen Technology" Разбрах, че вече го е патентовал... Много важна роля играе розовата лентичка, като паднеш в локвата и потънеш те виждат по-лесно къде си...

Коментар

Евала и на организатори и на състезатели!

С интерес изгледах/четох цялата тема малко бавно заради скоростния нет на СКАТ, но много се изкефих и на коментарите и на снимките. Съжалявам за Случката с Тодор Христов /и за него и за АТВ-то/, а също и за австриеца в болница/но него не го познавам/, радвам се че наш'та красива родина е домакин на такива престижни международни състезания, за което в случая имат "вина" Жоро и клуб "Луда работа".
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X