Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ива КХ и Биляна в нац.отбор по мотокрос !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ива КХ и Биляна в нац.отбор по мотокрос !

Браво Жоро, отново си се справил страхотно, като за световно
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

..браво и от мен на момичетата..самото им решение да се съгласят да идат на световно първенство..заслужава уважение

..федерацията..също не може еднозначно да бъде оплювана

-все пак са купили 2 НОВИ мотора гн Николов доколкото разбрах им е намерил и нови гуми за състезанието..докараха СВЕТОВНИЯТ елит в България..а това да знаете чи хич не е малко и това е един безспорен принос

а и най малкото чисто практически погледнато..ако трябваше ние да ходим при световният елит а не той да дойде при нас ..помислете само колко разходи огромни щяха да се отворят и направо казано нищо нямаше да стане..е го сега "исде" ни е на 30 км от границата и няма да идем а това поне си бе тука при нас ..
      от там нататък..могат много неща да се кажат..но според мен най вече от по запознати с "кухнята" хора ..според мен и това което са направили ..все пак не е малко .. а дали е можело повече..винаги може и повече

като за първи път нещата са общо взето нормални..
      -лично на мен ми се стори при посещението ми в бокса на момичетата обаче че..по стар български обичай..цареше прекалено голям хаос
      като си говорехме с бучака отстрани..и той тва каза..трябва да има ЕДИН човек и то който РАЗБИРА да стои до тях и да дава съвети ..сега имаше прекалено много хора и прекалено много съвети
      ..и понеже общо взето в този спорт техническата част е тази която ми е по интересна.. -другата ми забележка е че прекалено много хора пипаха по моторите и правеха промени и то големи в настройките им до последният момент..дори без да знаят и момичетата за тях ..така не става според мен да се променят настройки в последният момент..грешни верни те са свикнали с поведението и реакциите на мотора по един начин и такива пипания в последният момент отдавна съм се убедил че вредят повече от колкото помагат дори и да са в положителна посока
      при ездата на момичетата има голям голям напредък но което най много ми направи впечатление е че ..те гледаха да преминават скоци и завои максимално възможно за тях бързо ..а на правите сякаш..заспиваха а там поне имаше възможност и трябваше да се даде повечко газ
      ..но нищо вече имат някакъв опит и въобще нещата има шанс и да тръгнат в положителна посока специално в квалификациите според мен другия път имат голям шанс да влязат

Коментар

Поздравления за девойките!
        Не ги гледах как са карали в събота, но ми стана ясно след коментарите на някои колеги.
        Това, че не преминаха тазгодишните квалификации въобще не е показателно за възможностите им.
        Сигурен съм, че имат място в световния елит. Просто им трябва една година труд и съвсем убедително ще са вътре.
        Дано имат късмет.

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
        ..федерацията..също не може еднозначно да бъде оплювана

-все пак са купили 2 НОВИ мотора
        Де поне това да беше така.... щеше да е достатъчно....

Коментар

Моторите са от Бултрако доколкото знам а не от федерацията.
          Много други неща са от познати и приятели на Ива както и от съфорумци.
          Нека все пак бъдем обективни и да не спестяваме истините.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Митак, моторите не са осигурени от федерацията, а от Владо Илиев, който ги договори с Бултрако като спонсорски. Богдан просто трябваше да ги рекламира на световното. Реклама на Бултрако не видях, но... те си знаят. Аз там предпочитам да не се бъркам.
            Както и да е, броени дни преди състезанието за мен мотор се оказа, че няма. Причините няма да ги коментирам. И ако не се беше намерил мотор и "разбирачи" които поне от малко да го настроят така, както бях свикнала нямаше да направя и малкото, което показах на трасето.
            А можех доста повече. За това, че не го показах си има ред комплексни причини, голяма част от тях са в мене - самата мисъл, че излизаш на световно е плашеща. В крайна сметка до вчера се учех да сменям скорости. Кога съм карала аз на такова трасе, на кал и с толкова силни състезатели около мен?! Да ви кажа чувството да ме използват за вираж и да скачат на 2 см от главата ми е малко сконфузно и иска време да свикна на това. На тренировките не съм се старала да давам газ по правата с цел да си запазя силите. Обиколките ми бяха в средно темпо за да свикна с трасето. На такова трасе никога не бягх карала. Нямаше нищо общо с това, което карахме на тренировки. Там скачах всичките двойни скокове, давах газ на правите ... Никога не съм карала в такива коловози и смятах, че не мога. Е, оказа се освен, че мога, мога и да се отпусна и да се опитам да го направя бързо. На завоите не ми се видя да съм осезаемо по-бавна от останалите.
            На квалификациите направих 4 опита за бърза обиколка (давах пълната газ на правите, вероятно не го ускорявам както трябва) и винаги по средата ставаше нещо и връщах газта, губейки ценни секунди. Единия път беше жълт флаг преди скок, другия път застигнах състезателка, която си почиваше, един път се изръсих в един коловоз... но тези неща стават все по малко и с ПРАКТИКАТА се свиква с тях.
            Както казах, времената ни на тренировки бяха с 20 секунди надолу. 20 секунди са МНОГО. Но като сложиме факторите състезание, кал, коловози, нов мотор, притеснение - и ето че излезе причината. НО се борихме мъжки и направихме това, за което бяхме отишли. Нито аз, нито тези около мен някога са си помисляли, че ще влезнеме във времето. Би било невероятно ако беше така. Шампион ако се ставаше за 20 дни ... всички щяхме да сме такива. Останалите са профита и за това им плащат. И най-малкото имат поне няколко години опит зад гърба си.
            Не знам за вас, но аз съм предоволна. Не мислех, че съм способна да издържа подобо напрежение и въпреки това да покажа някакви възможности (не пълните, но някакви). Успях и се гордея с това. Надявам се и вие
            DCRT®

Коментар

Браво на момичетата и от мен ,най-вече за смелостта която имаха да примерят сили със световния елит!

Коментар

Аз не съм доволен , защото не можах да дойда в събота да ви гледам и да ви подкрепям
                Но и аз като Жоро се ориентирам по коментарите на колегите, от които следва, че сте се представили много добре.
                Така че и аз съм много доволен (въпреки, че много ми се искаше и в събота да присъствам, ама нямаше кой да бачка в офиса заради мен ).

Браво и поздравления и от мен, и няма да се притеснявате от нищо - не забравяйте, че и Катето Прум и Ланселотката са били начинаещи, пък това, че сега карат малко по-добре от вас се дължи на годините опит зад гърба им, така си е. Няма начин да няма притеснение като караш със световния елит, но и това се преодолява с времето. И на мене в неделя ми се стори, че имаше известно количество състезателки, които определено се возеха.
                Дай боже да се продължи тази традиция с БГ женския мотокрос у нас и нещата ще се наредят малко по малко, сигурен съм

П.П. Пък това за федерации, спонсори, мотори и пари няма да го коментирам, защото съм далеко от тия неща (и по-добре)
                Последно редактирано от HD; 13-05-08, 11:53.
                Hristo Draganov
                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Позволявам си да напиша няколко реда с риск да бъда оплют но както и да е.

Следя момичетата още от първия ден когато дойдоха да тренират в Севлиево 3 седмици преди световното.

Честно казано от ден на ден така видимо напредваха и караха с такъв хъс и желание, че дори самия аз започвах да се учудвам на тях за уменията които придобиваха толкова бързо. Реално на пистата са карали 2 седмици като прекараха и великденските празници и след това гергьовден на трасето без да се прибират при семействата си. За всичко се оправяха сами и никой не ги питаше имате ли нужда от нещо, как са ви моторите, екипите, гумите и т.н. имаше и други проблеми които не е редно да споменавам. Ходиха на 2 състезания на собствени разноски и пак с всичко се справяха сами.
                  Няколко дена преди световното се оказа че за Ива няма мотор защото с Х-а неможе да се кара а R-a беше отреден за Биляна, това допълнително нажежи обстановката. Ива сама започна да си търси мотор от познати и приятели.
                  Това далеч не е всичко, има още много неща които ще останат невидими за повечето хора.
                  При цялото това напрежение което витаеше около тях в продължение на седмици мога да кажа че се справиха геройски.
                  За толкова кратко време даваха малко по-слаби времена от повечето състезателки които са тренирали с години, карат във фирмени отбори с наточени мотори и екипи които се грижат за всичко около тях.
                  Да не говорим колко е стресиращ факта че излизаш да караш на световно при голяма конкуренция, блъсканица, трасе което се е променило до неузнаваемост с коловози по 50-60 см и какви ли още не негативни фактори.
                  Питам се аз какво толкова я благославяте тази федерация и Богдан Николов при положение че не са си мръднали пръста за тях.
                  А и се чудя те за Националния отбор ли караха, имаше ли такъв ??? или просто караха за себе си и всички нас.

Лично аз мога да кажа, че това от тяхна страна е голямо геройство при всички тия премеждия които ги съпътстваха през цялото време .

Коментар

Браво за куража!
                    Това си е голяма крачка напред - стискам палци да продължите!
                    За съжаление и аз не можах да съм там в Събота, но какво да се прави. Явно трасето тогава е било по-кално и тежко отколкото в неделя преди обяд (преди да завали)...
                    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                      Позволявам си да напиша няколко реда с риск да бъда оплют но както и да е.

Следя момичетата още от първия ден когато дойдоха да тренират в Севлиево 3 седмици преди световното.

Честно казано от ден на ден така видимо напредваха и караха с такъв хъс и желание, че дори самия аз започвах да се учудвам на тях за уменията които придобиваха толкова бързо. Реално на пистата са карали 2 седмици като прекараха и великденските празници и след това гергьовден на трасето без да се прибират при семействата си. За всичко се оправяха сами и никой не ги питаше имате ли нужда от нещо, как са ви моторите, екипите, гумите и т.н. имаше и други проблеми които не е редно да споменавам. Ходиха на 2 състезания на собствени разноски и пак с всичко се справяха сами.
                      Няколко дена преди световното се оказа че за Ива няма мотор защото с Х-а неможе да се кара а R-a беше отреден за Биляна, това допълнително нажежи обстановката. Ива сама започна да си търси мотор от познати и приятели.
                      Това далеч не е всичко, има още много неща които ще останат невидими за повечето хора.
                      При цялото това напрежение което витаеше около тях в продължение на седмици мога да кажа че се справиха геройски.
                      За толкова кратко време даваха малко по-слаби времена от повечето състезателки които са тренирали с години, карат във фирмени отбори с наточени мотори и екипи които се грижат за всичко около тях.
                      Да не говорим колко е стресиращ факта че излизаш да караш на световно при голяма конкуренция, блъсканица, трасе което се е променило до неузнаваемост с коловози по 50-60 см и какви ли още не негативни фактори.
                      Питам се аз какво толкова я благославяте тази федерация и Богдан Николов при положение че не са си мръднали пръста за тях.
                      А и се чудя те за Националния отбор ли караха, имаше ли такъв ??? или просто караха за себе си и всички нас.

Лично аз мога да кажа, че това от тяхна страна е голямо геройство при всички тия премеждия които ги съпътстваха през цялото време .
                      Позитивно гледане напред ! Лично аз , като видях какво представляват боксовете на останалите състезатели.като видях за какви съоръжения става дума-просто се отчаях. Много пипната работа. Според мен ,единственият вариант изобщо да конкурираме тези хора и да премерим сили с тях ще се осъществи в бъдеще ,от някой с много ама много финансови възможности , който изпрати детето си от малко в чужбина да тренира мотокрос. Защото ако си говорим честно-Бончо и Куманов-хора с опит в този спорт също не бяха на ниво. И как да бъдат? А пък съгласете се , че само това че сме домакини си е огромен плюс. Колкото до ерацията и националните отбори-невероятно изпипано състезание,като организация,на фона на невероятна немърливост откъм национални отбори.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
                        Браво за куража!
                        Това си е голяма крачка напред - стискам палци да продължите!
                        За съжаление и аз не можах да съм там в Събота, но какво да се прави. Явно трасето тогава е било по-кално и тежко отколкото в неделя преди обяд (преди да завали)...
                        На мен ми е любопитно дали някои от организацията попита нашите колко влажно искат да им е трасето-все пак като домакини имаме право на този малък плщс.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                          На мен ми е любопитно дали някои от организацията попита нашите колко влажно искат да им е трасето-все пак като домакини имаме право на този малък плщс.
                          Това е световнен кръг и никой не се съобразява със желанията на домакините, тука колят и бесят хората от youthstream.
                          А и трасето е еднакво за всички, колкото е кално за едни толкова е калко и за други.

Коментар

Eto малко снимки и от боксовете:

Последно редактирано от Веско; 13-05-08, 19:07.

Коментар

Супер снимки и супер отразяване..поклон и благородно Ви завиждам...

П.П. Само не разбрах тоя ПИЧ как се казва ???

Коментар

Ееееее, Чинел, изложи се тоя път
                                Мислех, че ще питаш нещо за:

П.П. Като бях в неделя на състезанието и двама до мене коментираха нещо интересно:
                                първия вика, че не може по никакъв начин да възприеме жените в мотокроса и че не им е там мястото, по-ги възприема в щангите например. Другия обаче вика "Айде бе! Я ги виж при щангите - ми то това жени ли са бе, то не мяза на човек даже, ами на някаква горила, пък я виж тука в кроса - жените са си жени и са всичките готини ". Нямаше как - другия веднага се съгласи безприкословно при тези силни аргументи
                                То и аз съм 100% съгласен с тоя втория, но това, дето Чинела пита за него е изключение

Или пък до мене една агитка, и много подкрепяха № 2 с КТМ-а ( Tommy Searle ) - та когато той станеше пръв пред Кайроли те много бяха радостни, викове, алабала, а когато Кайроли станеше първи (то това се случваше често по време на манша) и те започваха да викат срещу него, да го освиркват, и да му викат долен ляв педал, ама по-съкратено така, с една дума . Единия от агитката вика "абе, кои са тия двамата дето се гонят постоянно и дето викаме за тях бе?", а другия: "абе не знам бе, ама на №2 и екипа му е по-готин и мотора му, така че сме за него!"
                                Последно редактирано от HD; 13-05-08, 15:19.
                                Hristo Draganov
                                http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X