Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ива КХ и Биляна в нац.отбор по мотокрос !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ива КХ и Биляна в нац.отбор по мотокрос !

http://www.segabg.com/online/article...=13&id=0002403

но ми се струва че дотук бяха парите за мотокроса, Румен Петков вече го няма, но пък партията му е все още на власт
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от krascho Преглед на мнение
      Хммм - далеч съм от всички професионалисти във форума, но голяма част от бюджетния излишък на Република България се дава на мотокроса и няма мотори за състезателите?!
      Първоначално публикуван от bobotrojan Преглед на мнение
      Хъм, това нещо не го разбирам. От кой бюджетен излишък?
      От бюджетният излишък за 2007г. се дадоха 8 милиона лева за спорта /допълнително/ и половината от тях 4 милиона бяха дадени на българската мотоциклетна федерация. А останалите 4 милиона бяха разпределени към другите спортни федерации. Цитирам пресата и новините по ТВ. Сами знаете какви постижения имаме в борбата, щангите, волейбола, художествената гиманстика и т. н.....Те всички заедно взеха това което взе БМФ.. И сега нямаме за два мотора за СВЕТОВНО Айде да не продължавам.........Май СБИТИЯ ще се окаже прав. Аз бъкел не разбирам от мотокрос ама знам колко е 4+4....

Коментар

Ами явно трябва да направят някакъв отчет за парите, ама то кой ли го прави това? Нали досега Румен Петков им беше някакъв "настойник" или там както се казва та явно всичко е мафия.
        Борислав Русенов - 0889593977

Коментар

Просто трябва да стане един богат човек шеф на федерацията и да действа само от любов към спорта.Като казвам богат имам предвид не той да се набутва , а просто да не краде.Значи когато аз бях прохождащ борец , федерацията по борба пое Васил Илиев.Верно бях малък ама тва момче прекъсна шуробаджанащината, имаше пари за всички.Даже аз имах 6-7 анцинга , а преди изобщо не можеше да се мисли.намериха се спонсори и всичко си стана ама наистина както си пише в дебелите книги.Виждате борбата къде ни е. Е в мотокроса трябва да се последва тая схема.

Иначе дори и да има каране да шокираш състезатели отиващи на световно с подобни проблеми си е просто смешно.И то 3 седмици преди старта.

Коментар

Колеги, пак започнахте да сечете главата, която не трябва !
            Никоя федерация по мотоциклетизъм, нито българската, нито американската не създават състезатели ! Всички федерации по света само създават условия за вече изградени състезатели да покажат колко са добри в проявите, които организират.
            Никой не е виновен, че България като цяло е твърде слаба икономически страна, та състезатели и клубове нямат сериозни спонсори, че да създават звезди. На всичко отгоре още няма либерален закон за спонсорството ! Ето, това е срамота !
            Е, как да се изграждат силни състезатели тогава ?!
            Май е модерно напоследък да се оплюва Богдан, но ако не бяха той, Владо Илиев и Бултрако, Ивка и Биляна нямаше, макар и малко да потренират със свестни мотори и нямаше да се постави начало на женския мотокрос в страната. Целта на това начало е да повлече след себе си млади момичета, които да разберат, че мотокроса е и за дами, та да тръгнат да тренират наравно с мъжете !
            До тук е работата на БФМ в това начинание.
            Няма какво да се лъжем, че първите две момичета ще "убият змея" с месец тренировки, но те ще са пионерките - участнички в световно първенство и трябва да се гордеят с това, а не с резултатите си.

И медиите, и "частни коментатори-разбирачи" раздухват темата за милионите на федерацията и как те щели да потънат в някой джоб. И да съществуват тези пари, скоро ще видите огромния проект, който се подготвя и ще се осъществи, и с който трябва да се гордее всеки фен на моторните спортове в България !

Няма как, с "победата на капитализма" нещата вече се промениха. Правилно е да се инвестира в съоръжения и световни кръгове, вместо в недоказалия се Иванчо например, на когото много му се карало мотокрос, но най-вероятно ще покара, ще покара, па ще реши, че далавера там няма, защото трябва да се блъска да тренира двуразово. Ще го домързи и ще почне да внася перални секънд хенд от Европа.
            Трябва да забравим вече старата система, колкото и хуманна на пръв поглед да беше тя спрямо неудачниците, защото сега системата е такава - слагаш си главата в торбата, тренираш яко, лишаваш се от много неща и накрая... един е Кармайкъл, един е Евертс !
            За неуспелите да се наложат има бизнес с перални втора употреба, хамбургери, има и лиценз "Б" !
            Тъжно, но това е положението ... Такаъв е света и крайно време е всеки да го проумее !
            И когато дойде този момент е много ценно вместо да наплюеш този и онзи, да направиш нещо за любимия спорт градивно, за да му помогнеш, с каквото можеш !
            Ако някой мисли, че съм се изказал много популистки, греши. Това ми дойде ей тъй, на прима виста.

Коментар

Сега чак се добрах до компютър. Искам да изкажа ОГРОМНИ благодарности на хората от форума и специално на Веско, които събраха средства за набавянето на жизненоважни елементи от екипировката. Имах възможност да изпробвам новите коленни шини на Астериск, които Веско ми донесе в събота, на традиционния мотокрос е Самоков, който се проведе вчера и днес. Преди единия трапец се завъртях на една кал, паднах и си усуках коляното, което беше със стара травма. Сега малко понаболва. Ако не бяха тези наколенки може би щях да приключа с тренировките за известно време.
              Отново, МОНОГО, МНОГО БЛАГОДАРЯ на всички!!!! Не ми идват на акъла думи, с които да опиша колко съм трогната от тази ваша постъпка! Тези наколенки ми бяха "детската" мечта
              Иначе състезанието мина добре, класирането - според очакванията
              Утре заминавам за Севлиево, и не знам кога ще се добера отново до интернет, но ще се постарая да пусна някоя друга снимка от тренировките
              DCRT®

Коментар

Ето две снимки от събота от Самоков-Ридо

...много скача и много бързо караше, та не можах да я снимам по качествено, но това е ТЯ! Ива

Коментар

Еее Викторе, защо не се обади, е си бил там?!
                  Пистата в Самоков определено много повече ми допадна от севлиевската. В Севлиево пистата определено не може да се кара с "опознавателно темпо"
                  Няколко пъти гасях мотора след изкачванията. Там не може да не скочиш А аз като за начало не исках да скачам много та... реализирах няколко приземявания на обратна рампа След обяд заваля и дано утре да е по-меко.
                  Преди няколко дни е минала фадромата в кално време и сутринта почвата беше ужасно твърда и изпечена, а следите от веригите бяха твърди като скала. Не беше от най-приятните настилки Имаше огромни буци кал, твърди като скали. Дано да свикна по-бързичко...
                  Благодаря много на Краси, който се погрижи да се почувствам като у дома си тук в Севлиево
                  Последно редактирано от iva_kx; 22-04-08, 20:40.
                  DCRT®

Коментар

Браво Ива. Поздравления и да спечелиш 1во място нали знаеш .
                    '05 Suzuki RM 250

Коментар

Днес прекарах доста време с момичетата на трасето (и извън него ) и мога да ви кажа че се справят отлично

може само да се съжалява че времето до световното е толкова малко
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                        Днес прекарах доста време с момичетата на трасето (и извън него ) и мога да ви кажа че се справят отлично
                        Я разправяй за отличното справяне извън трасето

Това в кръга на шегата, а сега сериозно:
                        ако нещо не стане, в неделя съм на трасето край Горна Росица за да подкрепя гореспоменатите момичета (и между другото да позяпам малко аматьори от световния елит )
                        Hristo Draganov
                        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Колкото и да не искам да го кажа просто не мога да се сдържа.

Момичетата карат с 2 мотора, единият е CRF250R а другия CRF250X
                          Със Х-а на състезанието неможе да се кара, което в реалност значи че за едната от двете няма мотор. Да не говорим че гумите им вече са на нула и има много ама много неща които трябва да се направят по моторите защото са започнали да не стават дори за тренировки.
                          Екипи нямат, спят в каравана, ходят по състезания на собствени разноски и още една камара неща които просто ме е срам да напиша.

просто не искам да продължавам защото след това ще бъда разпънат на кръст от някой хора.

Коментар

В крайна сметка излиза, че на Богдан само думите са му големи. Някой да ме поправи, ако греша.
                            Резил на сметката на две момичета!

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                              Момичетата карат с 2 мотора, единият е CRF250R а другия CRF250X
                              Със Х-а на състезанието неможе да се кара, което в реалност значи че за едната от двете няма мотор. Да не говорим че гумите им вече са на нула и има много ама много неща които трябва да се направят по моторите защото са започнали да не стават дори за тренировки.
                              Екипи нямат, спят в каравана, ходят по състезания на собствени разноски и още една камара неща които просто ме е срам да напиша.
                              Краси, добре че ти пишеш, просто няма кой друг. Пиши всеки ден, от какво друго конкретно имат нужда момичетата - части, техническа помощ, екипировка. Тук има хора, които с радост ще помогнат с каквото могат...
                              Тук има събрани малко пари за тях, понеже нямам друга връзка с Ива, говори с нея как да ги изпратим.
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Веско какво да ти кажа, положението е почти трагично, надали ще можем да оправим ние нещата, отгоре на всичко после други хора ще говорят по медиите какъв женски отбор са направили.

Като за начало е необходим 2-ри мотор защото няма с какво да карат, а една хонда в окаяно вече състояние неможе да служи за квалификациите и на 2-те

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X