Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

    Първоначално публикуван от Николен ATV Преглед на мнение
    Аз говоря от името и на баща ми,не може правилника да се променя в движение,както отърва на определени състезатели,защото до края на сезона,ще има много още отказали се

    ПРАВИЛНИКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЯСЕН И ДА ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ !!!!!!!
    Правилникът се усъвършенства със всеки нов прецидент и ако нямаме тълкувание за него се ръководим от този на U.E.M. Той се е усъвършенствал в продължение на десетки години !

    06.1.1 Въпроси, за които няма тълкование в настоящия правилник се решават след заседание и решение на Комисия Ендуро.
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

    http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

    Коментар


    • #47
      До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

      Изглежда някои неможе да смята? Николене, ти 1-я ден си 3-ти и получаваш 8т. 2-я ден си 6-ти и получаваш 16т. общо 24т. Еди е с 35т. а аз съм с 31т. разликата ти с Еди е 11т. а с мен е 7т. Варианта които се предлага е доста добър за теб защото ще стане с по малка разлика с х 1т. Ако трябва някои да се оплаква не би трябвало да си ти? Това е едно добро компромисно ршение за всички защото разликите за стопяване на точките не са големи. И ние сме доста ощетени с Еди защото имаме максимален брои точки, борихме се както всички състезатели с наистина трудните условия и завършихме с 40мин. и 1+ч. преди другите. Като визираш 1-я ден за оная снимка видя ли мястото че няма заграждения и е част от трасето, минаха и доста хобита от там! Там не се скъсява трасето а е просто по равно!!! Ама какво да се обяснявам! Поне да беше подал контестация! А и нямам нищо против да ти дам тази 1т. Вземаи и се кефи! Писна ми от мрънкяне, лошото е че така събирате много негативни настроения в нас. И понеже гледам да не БУЧА както някои да попитам едно нещо. Кои от експерт ATV мина през часта от ендуро теста с деерето по каманите и през гумите? Защото ние с Еди карахме 100% трасето заедно и самия тои закъса долу в калта и загуби няколко минути. Имаше и няколко хобита които се бяха търкаляли там. (Венчан беше нагоре с колата). Е ако тази снимка не е прикрепена с неоходимите (писменни) доказателства то ние имаме track log от навигацията. При идването към финала се влизаше в ограждения с ленти и те те водеха към часта от ендуро трасето. Вие специално грубо минахте през тях и директно финиширахте! Ние нещо казахме ли? Напротив бяхме доволни че финишира в тези условия наравно с нас. Както и всички други състезатели.
      Искам и да кажа че организатори и членове на КЕ през цялото време се мъчеха да помогната, като на места ни караха да заобикаляме всички знаете още на 1-ва контрола ни предупредиха момчетата да минем по дървения мост. Няма обаче 100+ хора които да отреагират. Гълъбин специално е спасил доста хобита като им е спестил преминаването на наи-дълбоката част от реката! Жоро също. Бях свидетел, Еди също.
      Да наистина е жалко да се се борил мъжки и финиширал с добро време и накрая да ти анулират резултата, но какво да кажат всички които неможаха да финишират. Имаше много от нашия клуб удавени, които се радваха че е само това и им дремеше за класиране. Без нерви бяха извадени от организаторите за което БЛАГОДАРЯ на всички.
      Прогнозите няистина бяха превалявание събота и слънце в неделя. Но видяхте какво стана. Никои със сигурност не е предполагал че ще стане чак толкоз зле. Благодаря на всички които помагаха за намаляването на инциденти! И нека се състезаваме без нерви и негативно настроение един към друг защото нищо няма да постигнем!

      Коментар


      • #48
        До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

        спортът ни е екстремен,но не и безрасъден ...аз мисля че трябваше да се промени или отмени контролното време !!! ....то се прави и определя при нормални условия и както е написано в правилника -каране на трасе координатора в средно темпо !....в случая имахме НЕнормални условия,следователно контролното време е логично да падне....или състезанието да беше прекратено още на първа контрола след като се видя че най-голямата от реките които се минават се покачва с всяка измината минута и след като се знае че след два-три часа тя ПАК ще се минава ....миналата година на Ерзберг на третия час започна да вали силно и се разрази невероятна гръмотевична буря,а мината където се провежда състезанието е желязодобивна и самата планина по естествен начин привлича всички гръмотовици ...директорът на състезанието Карл Катох реагира мигновено и го прекрати тъй като риска от инциденти (НЕсъстезателни) стана голям ...водещо за тях е безопасноста на състезаващите се.....при нас...мисля трябва повече стикосване между съдии,контроли,организатори и представители от комисия Ендуро за да може решения да се взимат и в движение,ако се наложи ,както и стана сега в Хисаря.....лично аз приемам решението на комисията въпреки че имам 100% преминато трасе
        ....човек (организатори,комисия ) се учи от грешките си ,важно е да не се повтарят
        "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
        MG Racing Team

        Коментар


        • #49
          До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

          Вторият ден Николен е 3-ти Еди 4-ти , Десислав 5-ти ,явно бързо си забравил че имате НАКАЗАНИЕ за трак ,и че тази дандъния е заради вашите наказания !!! Научете се да губите с достойнство , а не да търсите други правилници и точки по които да се променят постфактум състезанията! МОЛЯ СЪДИИТЕ ДА ПУСНАТ КЛАСИРАНЕТО ЗА ВТОРИЯ ДЕН ATV експерт
          Последно редактирано от Николен ATV; 11-04-08, 08:52.

          Коментар


          • #50
            До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

            Ако бе пуснато официално класиране Вие щяхте да сте наказани с 2 часа защото не сте преминали дерето преди финала а там е паднало голямо търкаляне.Карали сте по трака и сте финиширали по него.По уредбата 10пъти бе повторено,че дерето е задължително за преминаване.

            А това че мислиш,че състезанието е отменено заради твоят проблем е пълен абсурд и показва колко тесногръдо мислене имаш

            Коментар


            • #51
              До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

              Извинявайте, че се намесвам без да съм много в час с правилника, но не е ли по-удачно, когато се появят екстремни условия на даден етап, той да се прекрати на някоя от контролните точки, докъдето се е стигало по нормален начин и там да важи финал. А тези които са продължили нататък да бъдат уведомени от организаторите за прекратяване на етапа и да се изтеглят от трасето? Имаше такива моменти на някои от 4х4 състезанията.

              Коментар


              • #52
                До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

                Големият брой незавършили са защото са останали по реките да помагат и да вадят удавени мотори и АТВта на новобранците
                Има и много удавени GPSи а това е част от играта да си запазиш трака.

                На най-голямото пресичане бях там
                Пресичането беше елементарно ако си направиш правилно тактиката.
                Някои пробваха да стоят върху мотора и повечето падаха.А тактиците предвидливо не рискуваха и слезнали избутаха машините,по този начин преминаването бе 100% успешно.

                Повечето АТВта имат лебедки ако ги бяха използвали за осигуряване при преминаване пак успеха е 100% гарантиран
                а и организаторите не направиха ли стартиране по двойки...

                Коментар


                • #53
                  До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

                  Първоначално публикуван от Краси Грудев Преглед на мнение
                  Ако бе пуснато официално класиране Вие щяхте да сте наказани с 2 часа защото не сте преминали дерето преди финала а там е паднало голямо търкаляне.Карали сте по трака и сте финиширали по него.По уредбата 10пъти бе повторено,че дерето е задължително за преминаване.

                  А това че мислиш,че състезанието е отменено заради твоят проблем е пълен абсурд и показва колко тесногръдо мислене имаш
                  Класирането беше изнесено вечерта в хотела и всички го видяха , но теб те нямаше да го видиш! А за второто не само аз мисля така!!!!! А абсурда го създадохте ВИЕ.

                  Коментар


                  • #54
                    До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

                    И аз да се включа, не защото съм ощетен, а защото за справедливостта тук има различни критерии.
                    Писах се за състезател, но няма спортен дух поне за момента в мен. Разхождах се спокойно и в събота и в неделя. Имам наказание, че никой не ми е сложил контрола за І точка, а минах по моста, /имам го по трака/ защото някой от хората каза, че там контрола вземали само експертите, да ама съм наказан. все пак. Постарах се дадох всичко от себе си и преминах цялото трасе, но не знам някои клубове дали имат неограничен бюджет, но аз нямам такъв, нямам и лебедка на АТВ-то си а и четейки правилника това не е необходимо.Течението беше толкова силно, че ме повлече с АТВ-то, а пък в правилника си пише, че организаторите обезопасяват трасето и маркират опасните зони.
                    Нека като пишем за справедливост не смятаме точките на този или онзи и кой по-голяма далавера щял да извлече от отмяната а да приложен еднакакъв аршин за всеки един състезател и да не си мерим клубовете на кой е по голям.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                    "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                    Коментар


                    • #55
                      До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

                      Върнете ни париите..върнете ни париите
                      Не може оня да е карал като луд, а ти да го анулираш...
                      да се е мислело преди това..

                      Коментар


                      • #56
                        До: РЕШЕНИЕ ОТНОСНО "ХИСАРЯ 2008" !!!

                        Споренето във форума няма да помогне на никой!

                        Решението е гласувано и взето на базата на гледните точки, които са премислили внимателно. Не мислете, че на КЕ е било лесно да вземем подобно решение! Не е перфектно, но е справедливо за повече от половината състезатели. За съжаление няма как да угодим на всички. Ако имаше как, щяхме да го направим с радост!

                        Това е едва 1-ви кръг, цял сезон ще имате възможност да се изявите.

                        Готови сме да разгледаме всяко официално клубно становище, което е базирано на нещо повече от лични интереси и настроения.

                        Заключвам темата поради изчерпаност.

                        Ако някой има да добави нещо важно, различно от писаното до тук, да ми пусне лично съобщение и ще го добавя в темата. Единственото условие е да не е поредното дърпане на черга.

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X