Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Златното руно" - Made in Crazy Job

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • "Златното руно" - Made in Crazy Job

    Колеги,
    Crazy Job реши да направи на 22 март състезание-игра с название "Златното руно". Действието ще се разиграе по старогръцкия мит за Язон и аргонавтите, които тръгнали да търсят златното руно.
    Сюжета е много интересн и като знаете нашите възможности за оригинални простотии, вярвам, че ще го наподобим на 100% и ще ви бъде много интересно, но за всички подробности ще ви пиша скоро !
    Това е само един подготвителен анонс !

    Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 18-02-08, 01:38.
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

    http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

  • #2
    До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

    Еййй, избрал си нарочно дата като ни няма, за да не вземем руното Десетина аргонавта ще търсим немското руно в Лайпциг, ама ще го преживеем някак си, нека се дава шанс и на другите...

    Коментар


    • #3
      До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

      Поздравления ! Интригуващо звучи )
      Сцила и Харибда вече се сещам къде ще са , само с Горгоната малко ще се позатрудните, че то във вашия край, жените все хубави ))
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

      Коментар


      • #4
        До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

        Тодоре, съжалявам за вас, но много я къдрихме датата и тази остана единствено възможна накрая ! Другите съботи са още по-заети с други мероприятия, на които аз пък съм зангажиран там !

        Ник, много добри познания от гръцката митология ! Браво !
        Не се притеснявай и горгони се намират чат-пат, ще се постараем !

        Тази вечер ще пусна още оригинален материал от мита, за да се запознаят всички с цялата история за златното руно.
        Само да поясня, че който се прибере със златното руно в Йолк ще стане цар и ще сложи ръка на царската хазна, депозирана в Райфайзен банк.

        Всички останали аргонавти са поканени "tax free" на пира, който ще се състои в чест на коронясването на новия цар !
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

        http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

        Коментар


        • #5
          До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

          А за царската щерка нещо повече ....
          Не за друго ергенче съм.

          Коментар


          • #6
            До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

            Няма царска щерка тук ! Изпратена е да мие чинии в България, тъй като царството е докарано до фалит и дворците са ипотикирани !
            Жениш се задължително за "тарикатката" Медея, която ти е помогнала да се сдобиеш с руното. Винаги е имало брак по сметка !
            Хубаво е, че не разиграваме продължението, защото именно Медея според едно тълкувание на легендата е убила Язон, защото бил много "палав" навън !
            Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 18-02-08, 15:48.
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

            http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

            Коментар


            • #7
              ПРОДЪЛЖЕНИЕ ...

              Както всяка легенда и тази има много развития и тълкования в зависимост на кой как му е харесвал сюжета и през вековете. Аз хващам един такъв преразказ, пречупвам го през моя призма и ще ви го разкажа, като ползвам илюстрации за достоверност.



              Пелий е брат на бащата на Язон, който за да се изкачи на престола убива брат си (Езон). Той се чуди как да се отърве от младия пич, който бил много голям тарикат, женкар и всичко характерно за един истински ендурист и решил да го прецака, като го прати през девет планини в десета ем уж на ендуро преход, ем да намери златното руно, което тъй си висяло на едно дърво в Колхида и дори циганите не го били предали все още за вторични суровини. Уж Езон, както казах бил тарикат момче, но щом чул за ендуро преход и изпростял на секундата, съгласявайки се да донесе руното.
              На другия ден той пуснал във форума тема: "Колхида Екстрийм Ендуро - има ли желаещи ?"
              Веднага се отзовали колегите му - Херкулес с КТМ Адвенчър, Орфей с KDX 220 (!), Зет и Калайд с хонди CRF, Кастор, Полидевк, Лаерт (и тримата със MZ 251), както още около 50 върли ендуристи, готови за приключения.


              Сбогувал се Язон (с КТМ ЕXC 200) с Пелий, напълнил си раницата с масла, задал навигация на GPS-а "Go to Colhida" и повел бандата, изкарвайки я през покрайнините на Йолк, за да няма неприятности с ченгетата.
              Карали, карали голямата група ендуристи, пукали гуми, спирали за зацапани свещи на 2Т-тата, лошо гориво на 4Т-тата и стигнали странната земя наречена "Лемнос". Там живеели само жени , които били избили мъжете си, защото последните не ги ебавали и в прекия и в преносния смисъл на думата.


              Стоели горките жени на морския бряг и с надежда гледали дали няма да се отбие някой кораб пълен със затворници, но само траулери минавали чат-пат и никой не им обръщал внимание. Въпреки, че в съседство бил остров "Лесбос", жените от Лемнос с надежда чакали истинските мъже ...


              "Няма как, трябва да се помага в такива критични ситуации" - преценил Язон след дълго мислене от 3 секунди. Запретнали ръкави ендуристите и спретнали набързо няколко яки купона, та се заченали съвсем случайно много плодове, които по-късно се оказали само мъжки ! Така равновесието в земята на Лемнос се възстановило, което още веднъж доказва, колко загрижен и благороден човек е ендуриста !
              В интерес на истина много пъти някои не толкова "благородно" настроени колеги на Язон му напомняли за какво са тръгнали, но той казвал: "Да ви шибам златната овца, ски кво'й гот тука !"
              Както се казва, всяка жена, колкото и да е хубава в един щастлив ден ти омръзва, та така и Язон след време философски отсъдил, че е време ендуристите да поемат към Колхида.
              Да, ама минавайки през Битиния (може и да е било Витиня) насреща им застанал местният бабаит Амик. "Ако някой от вас ме победи, ще ви пусна да мините през земята ми" - заявил Амик, чоплейки печен слънчоглед.
              "Ннннищо лошо не съм казал" - треперейки заявил Язон.
              "Тъй ли, твойта мама !" - ядосал се Полидевк и докато Амик се усети, вече бил скочил в сандъка под чемшира на сянка, декориран с букетче.


              "Защо го уби, точно щях да го почвам !" - скарал се Язон на Полидевк, но нямало време за спорове и нашият герой гордо пак повел ендуристите към Колхида.

              Витиния (тук вече няма грешка). Минавайки през този проход, нашите приятели налетели на стадо разгнвени диви прасета, които направили доста поразии на ендуристите и поради тази причина около 20 мотора не могли да продължат към Колхида и били върнати с репатрака в Йолк.


              В края на краищата прасетата били направени на луканки, но и тази благородна акция отнела на нашите момчета БАЯ време.
              ... Най-после заветната Колхида !
              "Може ли да попитам, къде се намира златното руно ?" - любезно се обърнал Язон към първия срещнат орач в Колхида.
              "Ибъ ли маа му ?!" - отговорил любезният селянин.
              "Няма да я бъде тая" - почесал глава Язон, знаейки от опит в ендурото, че местните само могат да те забутат по някоя шибана пътека и тръгнал към близкия дворец, да търси на гише "Справки" съответната информация.


              Така си представял Язон руното, докато пътувал към двореца.
              В двореца обаче го посрещнала коварната и грозна местна магьосница Медея !


              "Охо-о, ето кого ще омагьосам и цял живот ще е мой !" - затъркала доволно ръце грозотията. Нашия тарикат обаче, твърд като скала отсякал:
              - Уреди ми златното руно и ще се оженя от няма и как за теб, но никакви снимки на сватбата из медиите, отсега да се разберем !
              - Готово - съгласила се Медея на секудата, забъркала вълшебен бъркоч, с който да преспи злият и голям дракон, пазещ златното руно и завела Язон, на който му оставало само да се присегне към дървото и да го прибере.
              Тук ще ви покажа няколко варианта на дракона, за да прецените вие шансовете на Язон в директен двубой без помощта на Медея.






              И така златното руно било вече в ръцете на Язон, който побързал да влезе в първото фото-ателие в Колхида, за да го увековечат завинаги.
              Ето малко автентични кадри от тогава:














              ... и още много все в такъв стил.
              Докато дракона още не се бил събудил, ендуристите с мръсна газ напуснали Колхида и след още няколко невинни спречквания, в които оставили около 100-тина трупа, за които няма да разказвам, се прибрали заедно с Медея в Йолк.
              Като видял толкова много мотори пред двореца и гордо крачещия с руното Язон, Пелий не издържал на напрежението, получил сърцебиене, после синусова брадикардия и ...
              ... Язон и Медея заживяли в щастлив брак цели 3 години.
              След това няма да ви разказвам, че нещата се развиват като в латино сериал, пък и това ще е краят на състезанието, което Crazy Job ще организира на 22 март. Язон ще спечели парите от тайна сметка, която коварният цар Пелий бил депозирал на името на първата си брът'четка !

              За днес толкова. Повече пояснения очаквайте скоро ...
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

              http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

              Коментар


              • #8
                До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

                И кво сега, змеят ще е съчленен от няколко стари автомобила, и трябва непременно да се прегази, за да добиеш право да търсиш руното, така ли да разбирам ???
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

                Коментар


                • #9
                  До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

                  Много интересно четиво....

                  Явно съм проспал часовете по древно гръцка история.

                  Пък аз до сега си мислех, че еднураджийте "перели само на ръка" филтрите... А къде ги намирате тези перачки от снимките в горите, че аз до сега освен пияни ловци и дървосекачи други не съм виждал? Или може би, като зайците бягат от рева на двигателя. Разправям му аз на сина ми да си затапи/заглуши ауспуха на Раптора, може нещо да открием, като тези на снимките ама хич не ме чува....
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                  "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                  Коментар


                  • #10
                    До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

                    Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Много интересно четиво....

                    Явно съм проспал часовете по древно гръцка история.

                    Пък аз до сега си мислех, че еднураджийте "перели само на ръка" филтрите... А къде ги намирате тези перачки от снимките в горите, че аз до сега освен пияни ловци и дървосекачи други не съм виждал? Или може би, като зайците бягат от рева на двигателя. Разправям му аз на сина ми да си затапи/заглуши ауспуха на Раптора, може нещо да открием, като тези на снимките ама хич не ме чува....
                    Гръцката митология винаги ми е била много интересна !
                    Има една книга "Старогръцки легенди и митове", която е много достъпно и хубаво написана !
                    Колкото до девойките, ако дойдете със сина да карате в Стара Загора на 22-ри, има вероятност да срещните такива. Тук в горите е бъкано с тях !
                    Ендурото и сексът не са шега работа !
                    -------------
                    Животът се измерва с броят на издишванията !

                    http://sixdayscrazyjob.com
                    http://crazy-job.com

                    Коментар


                    • #11
                      До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

                      Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                      Гръцката митология винаги ми е била много интересна !
                      Има една книга "Старогръцки легенди и митове", която е много достъпно и хубаво написана !
                      Колкото до девойките, ако дойдете със сина да карате в Стара Загора на 22-ри, има вероятност да срещните такива. Тук в горите е бъкано с тях !
                      Аз си мислех, че е само за двуколесни МПС, а в АТВ-тата няма нищо гръцко, а освен това и си нямаме още водоустойчив GPS.
                      Пък и не мога да обясня на жената, когато излизам с джипа и платформата, че в същност отивам в командировка.

                      Напиши нещо повече за играта, как ще наподобите на 100% древногръцкия мит и защо ще ни бъде много интересно.
                      Последно редактирано от s_s1; 19-02-08, 14:32. Причина: добавяне на последния ред.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                      "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                      Коментар


                      • #12
                        До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

                        ... и твойта никак не е лесна !
                        Ендурото и сексът не са шега работа !
                        -------------
                        Животът се измерва с броят на издишванията !

                        http://sixdayscrazyjob.com
                        http://crazy-job.com

                        Коментар


                        • #13
                          До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

                          Още малко информация за тази игра - състезание:

                          Забавлението ще е само на 22 март (събота).
                          Могат да участват както мотори, така и ATV-та !
                          Задължително оборудване - GPS.
                          Подобно на играта в София, таксата участие от всички, превърната в награден фонд ще спечели този, който се завърне в Йолк с Медея и златното руно.
                          Трасето няма да бъде сложно, а изпитанията ще са хвърляне на копие, стрелба с лък и стрелба с пейнтбол пушка.
                          Със споменатите оръжия ще трябва да се уцелят от дадено разстояние съответно мишени - еквиваленти на: Амик, глиганите и дракона-пазител на руното.
                          След коронясването на Езон следва пир с няколко печени агънца.
                          Желаещите да погостуват и покарат с Crazy Job още, могат да останат и в неделя.

                          В понеделник ще пусна точния регламент на играта със прилежащите към нея схеми
                          Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 19-02-08, 15:10.
                          Ендурото и сексът не са шега работа !
                          -------------
                          Животът се измерва с броят на издишванията !

                          http://sixdayscrazyjob.com
                          http://crazy-job.com

                          Коментар


                          • #14
                            До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

                            ...що не питахте за змея от Змеьово,ами трябва дракон да е !?....и без това си е в нашите гори/т.е. на клуба/

                            Коментар


                            • #15
                              До: "Златното руно" - Made in Crazy Job

                              Първоначално публикуван от trino Преглед на мнение
                              ...що не питахте за змея от Змеьово,ами трябва дракон да е !?....и без това си е в нашите гори/т.е. на клуба/
                              Нашият в Змеево е добричък и не ме кефи !
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

                              http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X