Обява
Свий
Няма добавени обяви.
"АДВЕНЧЪР БЪЛГАРИЯ 2008"
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: "АДВЕНЧЪР БЪЛГАРИЯ 2008"
Мисля, че е време да направя един обобщен репортаж на събитието...
Вече всички са по домовете си и състезателите ще четат, а феновете ще публикуват снимки
Основната идея на "Адвенчър България" е развлечение, купон и състезание до морето... Тази година се получи, идеята за биваци се оказа много добра, особено когато имаше и басейн наблизо
Всички участници бяха сплотени, вечер се ширеха купони на разменни начала, всеки можеше да отиде при всеки ! Имаше феърплей и взаимопомощ, много емоции и весели случки !
Състезанието се получи като най-дългото и най-трудно за тази година, с непознати трасета, нови райони на България и всякакви препятствия... Имаше и грешки в пътната книга...в началото по обясними причини, после по необясними, но това е проблем на организатора и участниците са прави !
Грешките обаче не попречиха на "старите кучета" като Семко Семков, Красимир Илиев-Долфи, Иво Върбанов ( в последният ден даде второ време без трипмастер
) и "младите" Йосиф Лагадов и Радо Пепелов...
Добрата новина е, че само два екипажа не стигнаха до морето и всички са живи и здрави ! Много мъжество и издържливост се изискваше да се достигне до финала и участниците в "Адвенчър България 2008" показаха, че са най-смелите и най-добрите екипажи в момента
Успешен се оказа и експеримента с клас "Любители", мотори и АТВ
Те усетиха тръпката на спорта, запазиха се до края и станаха наши верни фенове и попълнения за бъдещи преходи, състезания и експедиции
Поздравления за тяхното постоянство и борбеност 
И накрая, преди да пусна снимките "Лицата на Адвенчърите" искам да благодаря на хората, които ми помогнаха да стигнем до финала:
Цецо и Валтер от Троян, без тях нямаша да е готово трасето, Десо Цеков и Золтан, които ми показаха "пътеките" във Враца и Плевен, Бисер Кулинов и Кирил Панайотов, които "рисуваха" в последния ден промененото трасе покрай Дунава, Мариела Христова и Димитър Христов, които освен контроли, се грижеха за биваците и настаняването !
Благодаря на всички, които ми помогнаха в тежкия момент преди старта и по време на самият преход
Извадих си много поуки, но вече имам верният екип и заедно сме готови за следващият "Адвенчър"...
Не навсякъде успявах с фотото и липсата на някои състезатели в следващата галерия не означава омаловажаване на труда им...просто не успях да ги "хвана"
"Лицата на Адвенчър 2008"
Ася Бочева- измина с АТВ, заедно с мотористите почти целият маршрут на "Експертите" !

Митко от Варна, който пръв локализира запалената кола и даде GPS координатите на мен и пожарната !

Кубинецът, който знае всички български хора и на купона се убедихме в това !

Гост-моториста от Испания, който се криеше от работодателя си...и успя да се скрие даже и от нас

Руслан Трифонов- отлично представяне и ако намали емоциите, ще бъде в тройката

Радо Пепелов...все по-добро представяне през тази година !

Александър Стоянов - Дънди !

Долфи...Въпреки техническите проблеми не загуби усмивка и настроение до финала

Иван Маринов...тежко му беше, но се справяше успешно с книгата

Пламен Николов - постоянство и тактика, с умерена скорост ! Това е рецептата за призовата тройка !!!

Чавдар Крачунов...

Георги Георгиев беше много упорит и вече се вижда неговият напредък !

Петър Минчев и Константин Кирилов от Шумен !

Йосиф Йосифов - малшанса му попречи да стигне до Камчия...

Николай Колев - перфектна езда и недостижими резултати даже за някои "експерти"

Иво Върбанов...отново сурово наказание му попречи да влезе в тройката...

Семко Семков - отново във форма и готов за подвизи

Георги Аламуров...усети тръпката и запази джипката

И американският дипломат устиска целият етап

Кирил Николаев-Сусама...синът му пое щафетата...и колата

Недялко Делчев...малшанс за него...

Румен Петков...навсякъде и всичко се снима

Кирил Панаьотов, любимецът на всички участници

Цветан Петров, затваряща кола на няколко етапа и "идеолог" на затвореният кръг

Николай Мончев - наблюдаващ и навигатор на Цветан Петров, успя да усети атмосферата на "купонджийският" Оффроуд

Стоян Добрев, човекът изкъпал почти целият керван вечер в биваците

Емил Станчев и Боби...успяваха да държат кръвното на Руслан във високи граници...
Въпреки всичко го заведоха до морето 

И не на последно място по значение дебтютантите Явор и Албена ! Дългата база на Нисана им "устиска" до финала и се счупи пред лагера !
Големи купонджии и вечни фенове на оффроуда, подали завка за участие за следващият "Адвенчър" отсега...

И накрая виновният за камъните, танковете и кравите в трасето, нивото на река Дунав, хладката вода в басейните и мократа вода в морето,
както и грешките в метрите на пътната книга...

Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 09-08-08, 18:27.
Коментар
-
Да сe отчета за приключението Адвенчър 2008.
На първо място нямах представа, че съм толкова уморен - спах непробудно почти 16 часа.
Аз искам да благодаря на Чавдар и Станислава за това, че ми дадоха възможността да съм част от приключението.Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнениеНа първо място нашият екипаж благодари на колегата Явор (javoresku) за това, че можа да отдели от времето си седмица и не само караше съпровождащата кола с багажа и инвентара, но и активно се включи в ролята на асистенция, каквато иначе нямахме, като помощта му беше много ценна!
Ето и малко от това което успях да уловя в кадър
Започвам със старта в Бухово

Продължавам със Скравена

“When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
Walter Rohrl
GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.
Коментар
-
На следващия ден (прехода до Плевен) направих само една снимка сутринта, след като всички състезатели бяха стартирали и покрай мен минаха мотористите:

През този ден имах забавно приключение с GPS-a. Бях въвел координатите на лагера и му зададох да ме води натам. Заведе ме, ама почти. Последната инструкция беше "Turn right off-road and arrive at destination after 150 meters". Само дето тия 150 метра включваха една около 35-40 метра отвесна скала и една рекичка.

На следващия ден (Плевен - Русе) се озовах на подходящото място в подходящото време:

После на Свищов беше интересно.

Какво ли е решил Иван Маринов - че слебедката ще минат през Г-то на Семко ли?

В крайна сметка излязоха със спукана гума и заминаха към сервиза:

Колегата с жълтия Вранглер беше решил на заден ход да тества колко е здрава бронята на Чавдар:

Резултат - 1:0 за Патрола.
След това Кирил Панайотов ме заведе на едно атрактивно спускане:

Последно редактирано от javoresku; 09-08-08, 19:25.“When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
Walter Rohrl
Коментар
-
Както се очакваше, резултатите от "Адвенчър България 2008" доведоха до размествания в класирането за Националния Шампионат
Интригата се задълбочи в клас "Експерт", като всеки от първите трима има шансове да измести останалите двама
В клас "Адвенчър" Йосиф Йосифов е недостижим и сигурен победител в Шампионата
Клас "Експерт"
1 КРАСИМИР ИЛИЕВ - ИВАН МАРИНОВ „ ДЕКОНТ ЛИЗИНГ ” 48 т.
2 ИВАЙЛО ВЪРБАНОВ - ГЕОРГИ АНТОВ „ФЕЙС КОНТРОЛ” 42 т.
3 РАДОМИР ПЕПЕЛОВ - А. СТОЯНОВ „ЛУДА РАБОТА” 41 т.
4. СЕМКО СЕМКОВ- ЦВЕТАН МИКОВ „ ДЕКОНТ ЛИЗИНГ „ 20 т.
Клас "Адвенчър"
1. ЙОСИФ ЙОСИФОВ - ЯСЕН ЛИПЧЕВ „ЧЕРНО МОРЕ” 50 т.
2. ВАНЮ ИВАНОВ - ВЕНЕЛИН ГРАДЕВ „ЧЧЕРНО МОРЕ” 22 т.Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 09-08-08, 19:40.
Коментар
-
Етапът от Русе до Разград ще представя само с две снимки:

Предпоследния ден също не снимах много - умората вече беше започнала да се натрупва и не ми беше до фотоапарат.

Последен ден - затворения кръг в кариерата до село Близнаци.
Екипажи и фотографи обикалят трасето.

След това беше даден старта и шоуто започна
Мотористи:

ATV-исти:

и състезатели:
Очаквах с тези агресивни гуми да се закопае, но не.

Фиков видя че Долфи е по-бърз и го пусна

В този ден навигаторите имаха важа задача - да се държат здраво.

А Дънди даже се беше снабдил с вестник за да убие времето

И за финал - Радо Пепелов дава финал на Лагадов.
“When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
Walter Rohrl
Коментар
-
Хубаво е, че от вестника са дали възможност на "главния виновник"
за това събитие - ТОДОР ХРИСТОВ, да бъде автор на материала, защото ако състезанието беше отразявано от техен екип, вероятно щеше да има странни и комични описания и коментари. 
Поздравления за цялостната организация, интересните репортажи и приятното изживяване от това, бих го нарекъл офроуд шоу.
Продължавайте все така.proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори
Коментар
-
Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 10-08-08, 07:15.Стоян Драев тел:+359877915301
blood 0 RhF +
Коментар
-
Както казах в предишният пост, решението за биваци се оказа удачно и се завихряшв щур купон
В Русе и Разград до лагерите имаше басейни, а състезателите финишираха около 14-15 часа след обяд и имаха възможност да "размътят" водата

Както всички вече разбрахте, отборът на "Деконт Лизинг" бе подходил сериозно и водеше със себе си готвач, механици, посуда цял камион и не можеше да ги изненада нищо...
Семко показа, че и с чевермето се справя добре, а готвачът им обра овациите за майсторлък 

За купона последната вечер приготовленията бяха на ниво и след одобрението на Ботевградската група и забележка за липса на огън, всичко се разви по план

Огънят бе спретнат за нула време и щом Чопъра го доближи, Мерцедса на Семко бе изтеглен на безопасно разстояние

Вечерта започна леко и лежерно, като кубинецът поведе първото хоро...

На този купон, за първи път ( както обича да казва Доктора Дойчинов) се направи изложба на интересни моменти от последният ден...
Организаторът получи комисонна бутилка водка, която я размени с Фиков за бутилка уиски и нещата влязоха в нормалния си ритъм 
Семко поливаше обилно купата, а се оказа, че готвача може и да пее
Веднага хвана микрофона и поздрави организатори и участници 

А после "пропяха" и главният съдия, и Фиков и още неизвестни за нас таланти, но аз не издържах до края...
Момента със "страничните наклони" бил между 2 и 4 сутринта, но не знам дали някой е имал "фокус" за да снима
Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 10-08-08, 10:41.
Коментар
-
Снощи явно съм сложил по погрешка някакви други снимки. Извинявам се!
Понеже Модераторите са ги изтрили надявам са да не са били много шокиращи.Стоян Драев тел:+359877915301
blood 0 RhF +
Коментар
-
Репортажът от "Спортен свят" по "NOVA" TV от миналата седмица.
Днес между 14:30 и 15:30 отново ще има репортаж в предаването, а гост в студиото ще бъде организатора на състезанието Тодор Христов.
Коментар
-
Днешният репортаж по НОВА в "СПОРТЕН СВЯТ"
На Крум му отива "Адвенчърската" шапка...
[URL="http://www.4x4bg.com"]www.4x4bg.com[/URL]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар