Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предложения към БОС за провеждането на шампионата през 2007г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Предложения към БОС за провеждането на шампионата през 2007г.

Първоначално публикуван от go go go Преглед на мнение
    ...... задкурмилните устройства се разделят на класове още по - лесно. има такива с практика в този спорт и такива без практика, какво сложно има ?......
    Сложна работа !С автомобилите е лесно ,ама виж с хората...
    Голям майтап ще настане и при определянето на класовете и то точно заради този и онзи
    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
    0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen_varna Преглед на мнение
      .
      от янчо немога да взема пример той е безпримерен!
      от тодор не искам да взема пример за да не се оригвам на фелацио и облизани задни части.
      интригите не са моя спорт.
      "
      Явно вече има и повишена сексуална активност в спорта, а виждам, че се оформят и любовни двойки Но както се казва "Крадеца вика -дръжте крадеца"

Коментар

пламене ти защо се заяждаш с всички ?

ако ще си организатор на състезания се налага да ни изслушваш, дори и да не взимаш под внимание това, което ти казваме.
        Сава , май не уцели къде да питаш , нали знаеш, че има доста случайни хора в Off-Road-а, а и не всички организатори са такива от любов към спорта...?!?!?!

Коментар

Колеги,нека спазваме добрия тон в този форум.
          Не ми се иска,като модератор да изтривам мнения,но ако продължавате с личните нападки ще ми се наложи.
          Придържайте се към темата.Нека видим всички предложения и аргументите за тях.

Коментар

..... колата с която се състезавах и додрапах до 5-то място с нищо не се различава от тея на хобитата.
            Съгласен съм с теб. И на мен ми е такава идеята, а доколкото разбирам и на Иван Маринов. Просто да се разделят колите по технически признак. Цял свят има такова разделение. Пример дори е Русия. Вярно мащабите са други, но принципа е важен.
            А ако проблема е в това, че огранизаторите не могат чисто физически да поемат огранизацията на две състезания със всичките съпътващи проблеми ( като трасета, охрана, съдии, логистика и т.н.) нека кажат. И ще са прави. Нека да обсъдим как може да им се помогне.
            Ако пък проблема е някакъв друг нека кажат.
            Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
            NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Първоначално публикуван от djipar69 Преглед на мнение
              "Крадеца вика -дръжте крадеца"
              гузен не гонен бяга.(тошко с теб винаги е весело)

пърси от 5 години практиката е 30-40 коли може и по малко.трасетата са все голям зор.заедно драпат и г-та и патрули и самураи .красотата е в това че и самурайката може да удари г-то.разни шматароци са готови да инвестират некой лев в 300-коня и нагоре ама това ще е за да въртят гумите на място по силно.
              ела карай.

нека не забравяме че преди състезанията беше хоби и кеф.
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от VE LA Преглед на мнение
                Колеги,нека спазваме добрия тон в този форум.
                Не ми се иска,като модератор да изтривам мнения,но ако продължавате с личните нападки ще ми се наложи.
                Придържайте се към темата.Нека видим всички предложения и аргументите за тях.
                браво.
                очаквам някой да каже точно какво не му хареса и как точно да стане по добре.

Коментар

Пламене, не мога да те разбера нещо.
                  Абсолютно си прав в това което написа по-горе. Но в БОС в момента вие правите точно обратното. И защото може и да не съм разбрал аз нещо нека го повторя а вие ще ме поправите ако греша нещо.
                  1. Тази година няма да има хоби клас.
                  2. В единствения клас остават коли с сериозни изискания за сигурност и т.н.
                  3. Само в този единствен клас ще има времезимерване и съдии и класиране
                  4.Ще има разходкаджийски мероприятия след състезанието за който иска по трасето му. Без никаква сигурност и обезпеченост и най-вече контрол

Аз това съм разбрал от дискусията до момента.
                  Ако моля поправете ме.

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                    Пламене, не мога да те разбера нещо.
                    Абсолютно си прав в това което написа по-горе. Но в БОС в момента вие правите точно обратното. И защото може и да не съм разбрал аз нещо нека го повторя а вие ще ме поправите ако греша нещо.
                    1. Тази година няма да има хоби клас.
                    2. В единствения клас остават коли с сериозни изискания за сигурност и т.н.
                    3. Само в този единствен клас ще има времезимерване и съдии и класиране
                    4.Ще има разходкаджийски мероприятия след състезанието за който иска по трасето му. Без никаква сигурност и обезпеченост и най-вече контрол

Аз това съм разбрал от дискусията до момента.
                    Ако моля поправете ме.
                    по първа точка "да"
                    по 2-ра :един състезателен клас с изисканията за сигурност от лицензирания клас миналата година
                    по 3-та "да" -състезание ще има за състезателите
                    по 4-та друсниполянката тръгва под конвой след последния състезател ,водена от организатор с подготвен за офроуд автомобил.иначе като се разпилеят туристите из трасето става кербала

Коментар

Значи съм разбрал правилно.
                      Става дума за състезания с туристическа част. Както е на Златните и Албена.
                      А не се ли притеснявате, че ще се загуби част от интереса и ще се насочи към алтернативни състезания ( каквото е Шуменското). Или направо че ще се организира алтернативен любителски шампионат. Какъвто има между другото има в много държави включително и в Русия.

Според мен предложенията на Иван Маринов са резонни и трябва да се обсъдят трезво и спокойно. И не е необходимо да се стига до лични нападки . Винаго съм мислил, че те не са конструктивни.
                      Става дума не за 15 състезателя, а за 15 състезателя и 50 любителя и за интереса на публиката.
                      И само един въпрос още. Това което казва Пламен мнение и на останалите от БОС ли е или негово лично?

Коментар

с риск да стана досаден пак ще се позова на правилата на ФИА. там изискванията за сигурност са еднакви за всички класове, разликата е в степента на доработка на автомобила.

моето мнение е че неможе да се допуска до състезание автомобил, който не отговаря на изискванията за сигурност, които са удобрени от БФАС, както и неможе да се състезава екипаж който не е лицензиран за това.

според мен правилния въпрос към хората които искат да има 'любителски клас' е дали те са готови да покрият изискванията за сигурност /колани, ролбар, ..../, да си платят лиценза и да се състезават със себеподобни отделно от 'професионалния' клас. ако има достатъчно желаещи за такъв клас невиждам причина да го няма.

но ако борбата е да има клас в който всеки с каквато кола си иска да се състезава и да рискува живота си, този на навигатора и публиката мисля че това е неприемливо, най - малкото защото е незаконно. все пак в българия има някакви закони и в случаите в които живота на хора зависи от това е задължително да се спазват.
                        drive alive

Коментар

с риск да стана досаден пак ще се позова на правилата на ФИА. там изискванията за сигурност са еднакви за всички класове, разликата е в степента на доработка на автомобила.

моето мнение е че неможе да се допуска до състезание автомобил, който не отговаря на изискванията за сигурност, които са удобрени от БФАС, както и неможе да се състезава екипаж който не е лицензиран за това.

според мен правилния въпрос към хората които искат да има 'любителски клас' е дали те са готови да покрият изискванията за сигурност /колани, ролбар, ..../, да си платят лиценза и да се състезават със себеподобни отделно от 'професионалния' клас. ако има достатъчно желаещи за такъв клас невиждам причина да го няма.

но ако борбата е да има клас в който всеки с каквато кола си иска да се състезава и да рискува живота си, този на навигатора и публиката мисля че това е неприемливо, най - малкото защото е незаконно. все пак в българия има някакви закони и в случаите в които живота на хора зависи от това е задължително да се спазват.
                          подкрепям .
                          ето как човек с един разумен пост може да успокои дебата.

Коментар

подкрепям .
                            ето как човек с един разумен пост може да успокои дебата.
                            Кое подкрепяш ? Савата,правилника на FIA, да има хоби клас или мерките за сигурност ?!?!?!

Коментар

тодоре, лошото е че май хоби класа не харесаха предложението
                              drive alive

Коментар

Не виях някой да е оспорил повишаването на изискванията за безопаснот!!!Мисля че всички сме ЗА!!!Нещата което не харесваме (хобитата) се описаха няколко пъти в тази тема , но напълно напразно. Сава , ти сам предложи да се влиза в състезателния клас след добиването на някакъв опит(но не на разходки , а в реални състезания - съобазени с машини и пилоти).Каква ще бъде картинката от опитни състезатели омешани с новобранци ентусиасти по трасето? Не ми се сеща каква ще стане , когато дойде ред да си категоризирате МПС-тата.В крайна сметка ние (хобитата )не сме врага , а вашия гръб!
                                Иван Маринов направи предложение за нещо важно , но никой не даде каквото и да е конструктивно решение!Жалко!
                                Приемаме Вашите решения , макар и никой да не ни пита!
                                Успех на всички през новия сезон!
                                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                                0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X