Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ за Специален правилник по Офф-роуд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПРЕДЛОЖЕНИЕ за Специален правилник по Офф-роуд

"Когато специален етап се прекрати окончателно преди преминаването на последния екипаж, независимо по каква причина, възможно е да бъде направено класирането, като в случая екипажите, засегнати от прекратяването на етапа, се даде най-лошото време, реализирано до момента на прекратяване на етапа. Ако спортните комисари решат, че най-лошото време е ненормално, те могат да изберат за база време на друг завършил екипаж."
    Този текст не ми е ясен.Значи ли,че тези които не преминат през етапа поради прекратяването му нямат право на добро класиране.В смисъл ще им се прибави най-лошото време?

Коментар

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
      Радвам се, че темата е заинтригувала изтъкнат състезател като banjo
      И моля те, направи нещо или дай някакъв принос за любимия ти спорт, за да имаш основание поне да пълниш постове наляво и надясно и да си "спец" по всичко на тема "Състезания" и "Правилници"

И през 2001 година съм ти отговорил много правилно, точно така са стояли нещата тогава !!!
      Аз СЪМ организатор и не се "правя" на такъв
      За разлика от теб имам над 30 участия в състезания с ДЖИПОВЕ, включително и в чужбина, за разлика от теб
      ПРИСЪСТВАМ поне или помагам на почти всички организатори в

"Частните сбирки" пак ги има и ще ги има ( "Лазарово", "Ботево", "Съкровищата на Явор" и т.н. ) така,
      че има място за всички и можеш да участваш там, ако ти е "висока" другата летва...
      Работата е там че не се правя на изтъкнат състезател. Това кой колко участия има по състезания само потвърждава думите ми по горе както и в други теми в които съм взимал участие,че обикновения нахъсан човек няма място при вас изтъкнатите. Медийен интерес има само към определени отбори а към хора извън VIP кръга не се споменава нищо. Само виждам едно ,че определени хора като влязат в дадена организация и дразгите започват (става въпрос за състезание което се проведе тези дни в Шумен)не става въпрос за теб.
      За приноса ми към офф-роуда можеш да си сигурен че ще има и то съвсем скоро и се надявам да вземеш участие.
      Спирам да пиша че този дебат не е за това място.
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

Колеги,
        предлагам този "Проекто правилник"
        да се обсъди в клубовете, да се излъчат представители, които поне в 3 състезания да са участвали.
        - не бива да се бърза, защото и така 8 години не се получава нищо.
        С това прибързано решение на няколко човека само ще се затвърди мнението, че се върши нещо в против някого.
        Не е правилно да се вземе мнение само на лицензирани клубове, защото се видя, че лицензираните състезатели за тази година са почти, колкото броя на клубовете- къде се вижда броя на участниците в клубовете не е ясно , а търсим масовост.
        Ролята на БФАС е да организира членска маса, която има права и задължения.
        И нека съобщенията да имат дата и час- това от "вчера" стои някъде с години
        14.00-20.11.2008
        Кирил Панайотов
        siko

Коментар

Първоначално публикуван от siko Преглед на мнение
          Колеги,
          да се обсъди в клубовете, да се излъчат представители, които поне в 3 състезания да са участвали.
          С това прибързано решение на няколко човека само ще се затвърди мнението, че се върши нещо в против някого.
          .....И нека съобщенията да имат дата и час- това от "вчера" стои някъде с години 14.00-20.11.2008
          Кирил Панайотов
          Кириле, не си прав Съобщението за правилника стои от 23 миналия месец, даже Коцето е изразил задоволство от идеята...
          С чакане и "натуткване" пак няма да стане нищо...

Коментар

Колежке,
            погледни какво пише на първото съобщение от темата.
            -"Вчера, 20:41 "
            и като не съм влизал във форума от миналата седмица............
            siko

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
              "Когато специален етап се прекрати окончателно преди преминаването на последния екипаж, независимо по каква причина, възможно е да бъде направено класирането, като в случая екипажите, засегнати от прекратяването на етапа, се даде най-лошото време, реализирано до момента на прекратяване на етапа. Ако спортните комисари решат, че най-лошото време е ненормално, те могат да изберат за база време на друг завършил екипаж."
              Този текст не ми е ясен.Значи ли,че тези които не преминат през етапа поради прекратяването му нямат право на добро класиране.В смисъл ще им се прибави най-лошото време?
              Точно за такива случаи спортните комисари могат да преценят, че ако състезателите нямат вина за непреминаването могат да вземат друго време. Под прекратяване се разбира и затваряне поради изтичане на времето за етапа.
              Последно редактирано от IvanMarinov; 20-11-08, 15:22.

Коментар

Първоначално публикуван от siko Преглед на мнение
                Колеги,
                Не е правилно да се вземе мнение само на лицензирани клубове, защото се видя, че лицензираните състезатели за тази година са почти, колкото броя на клубовете- къде се вижда броя на участниците в клубовете не е ясно , а търсим масовост.
                Ролята на БФАС е да организира членска маса, която има права и задължения.
                И нека съобщенията да имат дата и час- това от "вчера" стои някъде с години
                14.00-20.11.2008
                Кирил Панайотов
                Киро прочети темата защото всички знаем, че най-добрия начин да не свършиш нещо е да го отложиш във времето. Аз лично преди месец, съм пуснал молба до всички да ми пратят мнения и предложения, защото ще правим нов правилник.
                Във БФАС е нормално да гледат само лицензираните клубове, за справка в нашия клуб има 24 лицензирани състезатели.

Коментар

Иване със всичките ми уважения към теб, ама спроред едно от официалните класирания за тази година сумарно участвалите в състезания екипажи са 27.
                  Аз с моят пост исках да кажа нещо друго. Докато официалните клубове и федерацията и организаторите на състезания се разберат, се появяват и развиват алтернативни мероприятия. И ако търканията между вас продължат, ще намалява все повече интереса към официалните състезатели. Познавам много от вас и смятам, че сте големи и отговорни люде, но нещо не се получава спойката в първенството .
                  Само ще ти дам един пример. Може и някой да каже кой всъщност е шампион тази година и защо толкова пъти се променя крайното класиране. Да знам, че никой не е длъжен да дава информация на форума, но мисля, че е честно към зрителите които следяха състезанията през годината ( голяма част от тях са в този форум ).
                  Моля не го приемайте като някаква лична нападка. Просто си изказвам мнението и не искам никого да обиждам или нападам.
                  Пожелавам ви успешна среща и не се избивайте като предните пъти.........
                  Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                  NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Но, основната причина да се предизвика "буря в чаша вода" е, че "Комисия Оффроуд" потърси помощ за оцеляването си и запазване на статуквото под крилото на БФАС през 2007
                    На многоуважаемата комисия толкова много и се занимава с глупости , че на една част и писна да се бори с вятърни мелници и си подаде отставката/Десо,Сашо,Доктора и Терзиев/ .Споменатите по-горе организатори на кръгове от шампионата за следващата година не ги заявиха в календара на БФАС за шампионат2009.
                    Това е малко извън темата но поста на Христов дразни.

Коментар

pone 3 класа трябва да има !
                      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
                        pone 3 класа трябва да има !
                        И кой ще кара в тях?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          И кой ще кара в тях?
                          Ами ако класите са Туристически,Спортни и Прототипни и даден клас е съставен от минимум пет автомобила то вярвай ми ще има кой да кара в тях и дори ще имат отделни класирания освен генералното. Това дори го има и в Рали Дакар но там са разделени и на бензинови и дизелови.
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от Pursie Преглед на мнение
                            Иване със всичките ми уважения към теб, ама спроред едно от официалните класирания за тази година сумарно участвалите в състезания екипажи са 27.
                            Аз с моят пост исках да кажа нещо друго. Докато официалните клубове и федерацията и организаторите на състезания се разберат, се появяват и развиват алтернативни мероприятия. И ако търканията между вас продължат, ще намалява все повече интереса към официалните състезатели. Познавам много от вас и смятам, че сте големи и отговорни люде, но нещо не се получава спойката в първенството .
                            Само ще ти дам един пример. Може и някой да каже кой всъщност е шампион тази година и защо толкова пъти се променя крайното класиране. Да знам, че никой не е длъжен да дава информация на форума, но мисля, че е честно към зрителите които следяха състезанията през годината ( голяма част от тях са в този форум ).
                            Моля не го приемайте като някаква лична нападка. Просто си изказвам мнението и не искам никого да обиждам или нападам.
                            Пожелавам ви успешна среща и не се избивайте като предните пъти.........
                            Пърси не си прав, първо проблемите през цялата година си седяха и някой хора се правеха, че няма такива, а други къде открито, къде скрито бойкотираха отделни състезания. Проблема си е техен.
                            Във връзка с участвалите екипажи погледнах в Троян са участвали 36 екипажа, а на първата Варна 38 екипажа.
                            За това, че нямаше актуална информация за класирането и шампионата проблема е само в комисията по Офф-роуд към БФАС. А относно няколкото варианта на класирането, бяха защото нямаше достатъчно информация за лицензираните и нелицензираните състезатели. Това за догодина БФАС са обещали да се оправи като имаме инфо за всеки лицензиран клуб и състезател.
                            Тази тема е за правилника, а за срещата има друга тема.
                            Моля само за мнения по правилника.
                            Последно редактирано от IvanMarinov; 20-11-08, 22:46.

Коментар

Искам да ви помоля за конструктивни предложения, които аз лично ще обобщя и на срещата в понеделник ще представя на всички.
                              Например идеята на Здравков ми хареса и ако някой я развие (ако ли не ще трябва аз да го правя пак, но да няма сърдити) мисля, че ще бъде подкрепена от много клубове.

Коментар

Радвам се, че темата е заинтригувала изтъкнат състезател като banjo
                                Благо, искам да ти кажа, че БФАС излъчва Шампион на България от 2002 година насам ( мен поне ме наградиха там)
                                Интересно е дали БФАС "излъчи" шампиона и за тази година или това стори Маринов,в ролята си на Вездесъщ Директор на последното състезание от шампионата.
                                "Проблем имаме само когато нямаме решение" !
                                „Дори и да са те изяли, пак имаш два изхода.“

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X