Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Който ходил, ходил! Репортаж от Зигзаг Трофито.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Виж тук http://www.trophy-club.dir.bg може и да има нещо

Коментар

Колеги, във вторник вечерта преходът "акустира" в Стара Загора и аз прекъснах участието си в него, тъй като ми се беше насъбрала много работа. Много съжалявам, че не мога да изкарам до края, но после няма да има стотинки за нов мотор
      Да си призная бях приятно изненадан от трасето въпреки, че в по-голямата си част преходите бяха леки за ендуро. Имаше моменти, които бая ни озориха и се накефихме много, особено този от Стрелча до Стара Загора, който ние си утежнихме допълнително, решавайки да не ползваме асфалтовата връзка, а да караме само през Средна Гора, та си наръбихме яко задниците с тези 200 км, които минахме, ориентирайки се само по GPS, тъй като от Стрелча до Домлян не бяхме карали преди по този маршрут. Във вторият етап Говедарци-Костенец, също имаше интересни моменти и въпреки привидно краткото разстояние по права линия, Докторът се бе постарал състезанието да оправдае името си и на зигзаг, ту ни нахакваше яко в калта, ту се налагаше да преодоляваме различни препятствия, които за джиповете бяха доста трудни и създадоха много работа на механиците на екипите след финала. Тук е мястото да похваля Доктора, който е хвърлил колосален труд по подготвянето на трасетата и това си личеше по възбудените и доволни лица на участниците. В роудбука също нямаше фатални грешки и ориентирането беше удоволствие. По всичко личи, че не е задължително да отидеш в Хималаите за да намериш добър екстрийм, а ако го търсиш упорито, дори в Харманли при кактусите можеш да го намериш
      Малко за нас. На откриването бяхме аз, Кокера и новият член на "Луда работа" Янчо Терзиев. Разполагахме с електрически роудбук холдер "Turatech", GPS Garmin V и хъс да караме, като най вече оттренираме ориентирането по роудбук, което е много интересно. Закачихме холдера на янчовият КТМ, понеже е с акумулатор, а и Янчо има много опит с навигацията, а аз ползвувах GPS-а, като Докторът обеща да ми качи траковете, но това тъй и не стана до края. На половината на първият преход пък останахме само а Янчо. На Кокера му се обадиха, че дъщеричката му е сериозно болна и той хвана магистралата към Зарата. На първите два етапа карахме с Геле, Дениз и други пичове от региона, но след Костенец си тръгнаха, тъй като имали работа. За последният преход дойдоха Данчо, Жасмин и Кокера, та бяхме по-голяма банда.
      Ето и малко снимки, като повечето са правени в лагерите, тъй като нямаше къде да си нося апарата, но ако знаех, че няма да падна нито веднъж, щех да го взема.

Вечерта преди откриването. Сашо Ковачев и немският му навигатор съсредоточено лепят стикерите на спонсорите върху джипа. Голям естет е този Сашо, също като мене!

Шоуто по откриването беше много добре подготвено от Доктора. Фойрверки, лайт шоу, факли, музика. Така се прави нещо, което трябва да привлече вниманието на хората и медиите Това което видяхме ни отвори очите как да направим ендуро-ралито в три дни, което ще подготвим и ние от Стара Загора по Стара Планина най-вероятно догодина. Само че ще включим и палави мажоретки с консумация

В тържествената вечер Кокера, Шуши, Десо и Янчо в градинката пред халите.

Бензиностанциите OPET също бяха спонсор на състезанието и за благодарност всички на другият ден заредихме от там. Аз подпомогнах фирмата с един литър, но все пак спазих препоръките.

Колоната потегли към Нови Хан, от където беше старта на първи етап, а финалът щеше да е в Говедарци.

През този етап нямаше трудности за нас мотористите, но каменистия терен и коловозите поочукаха джиповете, а Десо отлежа на таван 10 минути и само якото каране в негов стил го изведе напред в класирането! На снимката с Янчо качваме лентата на роудбука за втори етап Говедарци-Костенец.

Финиширам чистичък на първи подетап на вторият ден. След малко асфалт ни чакаше много "приятна" кал по въртележката около Костенец.

Дори джипът на Доктора не издържа на "напрежението". Не искам да съм на мястото на механиците на Десо!

Втори етап е история. Отпочиваме си край минерален басейн в приятна станция на баните край Костенец. Янчо показва на симпатичните казнлъчанлии колко му е бил голям преди днешният преход.

А бе, който имаше какво да показва, го показваше. Уверявам ви, следващият ден край басейна в Стрелча гледката беше още по-привлвкателна, но докато го извадя и всичко свърши.

Ден трети. Финал на първи подетап на стената на язовир Тополница. От тук нататък до Панагюрски колони качихме моторите на репатрака, че не ни се търкаха гумите 40 км по асфалта.

Базовият лагер на басейна в Стрелча. След минута Жасмин ще започне основен ремонт на мотора си. От Богдан до Стрелча Докторът беше подготвил за джиповете екстремно спускане и качване по изкопани от пороите канали. Беше гот и за нас!

Сещате се чий е този джип! Свидетел съм на това как Десо кара стандартна G класа, а този ...

... оплака ми се, че не му давали да пие, та се забавлява със сладолед, докато на нашата маса вече имаше три празни бутилки от "Сливенска перла".

И кучето, което не е пропуснало нито едно Ком-Емине

Вижте как ме гледа Верчето, докато аз смирено си беля краставица!

Беля краставица.

Ден трети: Стрелча-Стара Загора. Този етап ние сами си направихме дълъг 200 км, тъй като решихме да избегнем асфалтовите връзки и да караме по въображение с помощтта на GPS само през Средна Гора. Беше много готино, но си претъркахме всички ташките! На снимката: Жасмин отново прави ремонт.

Габровският "Вранглер" минава покрай нас, докато настройваме клапани на XR-a.

И Сашо Ковачев мина.

... и Маджо с австрийският луноход.

Накрая ремонта приключи. Янчо обяснява на другите какъв бунак е Жасмин, дето тръгнал с този необслужен мотор.

Етапът Стрелча -Стара Загора предложи много трудности на джиповете, че и нис бая ни озори! На места имаше кални реки с километри по стръмни нагорнища, съчетани с дебели паднали клони, които допълнително ни затрудняваха. А бе, който е измислил Off road-a е бил с положителност мазохист На снимката: Верчето преодолява поредното препятствие по пътя към хижа Каваклийка.

Искам да изкажа задоволството на всички, участвували в зигзаг трофито и нашето твърдо решение да направим догодина такова ендуро рали в няколко дена по роудбук, така че купувайте си четци за роудбук. Мануелните са евтини и човек пак може да се оправи с тях. Това разбрахме след като нашият стана мануелен поради срещата с един голям клон, който счупи ел. копчето рано-рано.
      Искам да похваля и Янчо Терзиев, на когото това беше "бойното" кръщение и с темповете, с които напредва в ендурото го виждам догодина сред претендентите за титлата Как беше: "4Х4 намаляват, ендурото се увеличава!" ?!!!
      Радвам се, че тази година бяха организирани два такива похода, та всички желаещи да покарат яко. Ако имах време щях да участвувам и в двата, но догодина ще го направя с най-голямо удоволствие
      Ендурото и сексът не са шега работа !
      -------------
      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
      http://crazy-job.com

Коментар

Само едно питане! Нали Янчо Терзиев беше казал, че ще си прави нов джип след като продаде стария! От което би следвало че би трябвало да продължи да кара off-road! Иначе жалко за off-road-а! Губи ОЩЕ ЕДИН добър пилот!
        RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от asenvassilev
          Само едно питане! Нали Янчо Терзиев беше казал, че ще си прави нов джип след като продаде стария! От което би следвало че би трябвало да продължи да кара off-road! Иначе жалко за off-road-а! Губи ОЩЕ ЕДИН добър пилот!
          Недей така ! Ендурото също е офроуд - на две гуми. (понякога и на една )
          2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от asenvassilev
            Вярно е, че ще прави, но иска да си почине една година от джиповете, за да получи пак малко тръпка, тъй като бил попритръпнал и нямал достатъчно хъс. Вярвам му, аз бях така преди години с тениса!
            Пък и изказванията му за изживяванията от ендурото са, че му дават още повече тръпка и удоволствие. Янчо е търсач на силни усещания и не вярвам да се спре до тук Пък и Димитър е много прав в изказването си.
            -------------

Коментар

и друг въпрос, дамите, които взеха участие"натриха" ли ви носовете

Коментар

Някакви нотки на Феминизъм долавям тук
                Искаш да кажеш, че вече са станали мъже?
                В ендурото нямаше много такива освен Данчо , а при джиповете дамите наистина се държаха достойно!
                -------------

Коментар

по-скоро на солидарност и подкрепа
                  и за такъв спорг си трябва да си малко мъжко момиче , а не знам защо реши ,че Данчо, който и да е той е женско момче

Коментар

Първоначално публикуван от sofianita
                    , а не знам защо реши ,че Данчо, който и да е той е женско момче
                    Щото обичам ташаците.
                    -------------

Коментар

Ето и крайното класиране в резюме:
                      Долфи
                      Семко
                      Сашо
                      Десо и т.н.

"Луда работа" честити на Долфи победата
                      -------------

Коментар

diavol koleda

Честито на Долфи наистина както каза той това е неговото рали аз лично залагах тази година на семко ма както и да е все е тая кои бие важното е накрая всички да са заедно

P.S. Жоре как беше ракията в Стрелча чухте че се каниш да я изцоцаш като бях на басеина
                        ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                        тел.088четири 9едно9 4нула4
                        -------------------------------------------------------

Коментар

Янчо свикне ли с моторите, джипките никога повече няма да му дават кеф!

Относно Верка, тя е железарка и се е доказала много-много пъти. Не случайно е любимка на всички!

Доктора със сигурност се е изкъртил от работа да направи нов маршрут, а името ком-емине е останало, предлолагам поради традицията на това състезание.

Поздравления на всички завършили!

Коментар

Re: diavol koleda

Първоначално публикуван от diavol koleda
                            Жоре как беше ракията в Стрелча чухте че се каниш да я изцоцаш като бях на басеина
                            Дяволе, имаше на барчето на басейна три бутилки, които с кеф изпихме!
                            Голямо удоволствие е когато пристигнеш от преход уморен, да се изкъпеш и да седнеш с групата на салата и ракия. Който не го е правил, му го препоръчвам горещо
                            ... но не смесвайте с бира, че на сутринта едно каране ще настане , а и всичкият аспирин на Митков няма да ви помогне срещу главоболието
                            Събине, Верчето е мъжко момиче!
                            ... и Доктора - също.
                            -------------

Коментар

и както се оказва, Жоро е добра доманиня

Коментар

и както се оказва, Жоро е добра доманиня

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X