Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

    Писмото на финансовото министерство към БФМ:

    "УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН НИКОЛОВ, Във връзка с Ваше писмо номер 44/28.05.2012 г. относно заплащането на таксите за Гран при на България 2012, Ви уведомявам следното:

    1. Вече няколко години домакинствата по мотокрос и супермото се финансират с постановленията Министерския съвет, извън общата бюджетна процедура. Това създава напрежение и чувство на облагодетелстване на този спорт спрямо други спортове.

    2. В бюджет 2012 г. са заложени 5 млн.лв. за домакинства, които вече са разпределени между световните и европейските ски първенства в Банско и Пампорово, европейското първенство по шахмат в Пловдив, световната лига по волейбол в София и турнира на тенис шампионките.

    3. Междувременно се удовлетвориха и други молби, например за олимпийската квалификация по волейбол, които надхвърлят първоначално заделения бюджет. Очакваме и други извънредни разходи, свързани с олимпиадата в Лондон. По тази причина сумата от 2 млн.лв., която беше определена за адекватна за нуждите на Българската федерация по мотоциклетизъм за домакинства преди месец не е налична. Имайки предвид големите успехи на този спорт под Вашето ръководство, ще направим всичко възможно за удовлетворяване на молбата Ви.

    4. Междувременно може би е уместно в най-кратки срокове да се съкрати допълнително домакинския календар по мотокрос и супермото, предвид олимпийската година и изчерпването на първоначалния бюджет за домакинства и да се предложи минималната сума, която да осигури участие на нашите състезатели в тези престижни първенства".

  • #2
    От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

    Аааа,вижте колеги до къде я докараха господата управляващи.

    Коментар


    • #3
      От: Календар за 2012 Мотокрос

      Първоначално публикуван от insh
      Голям календар подготвиха пе......те няма що.Едно да имаше що годе и него опорочиха.Ами да си ходят ама и кой ли да ги смени.
      Ей ви сега световно.
      кого визираш????
      Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

      Коментар


      • #4
        От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

        Този който е диктувал да се на пише това писмо/отговор/ на молбата на Богдан Николов.

        Коментар


        • #5
          От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

          Това го е писал Богдан Николов днес.Много жалко,ако спрат правата на състезателите. УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И ФЕНОВЕ НА МОТОЦИКЛЕТНИЯ СПОРТ,

          Вече над 35 години се занимават с мотоциклетен спорт и отблизо 20 години съм председател на УС на БФМ.
          Това е първото ми и, може би, последното ми явяване в социалните мрежи.
          Какъв е поводът?
          През последните 11 години България неизменно присъства в календара на Международната федерация по мотоциклетизъм и Европейския мотоциклетен съюз като организатор на кръгове от най-престижните световни и европейски шампионати по мотокрос и супермото. Благодарение на Grand Prix Bulgaria страната ни достигна световни върхове, за които е трудно дори да се мечтае. България многократно е удостоявана с награди за номер едно в света и посочвана за еталон за организиране на събития от подобен род.
          Състезанията от Grand Prix Bulgaria повлияха положително не само на имиджа на нашата страна, но и на самочувствието на българските състезатели и не на последно място – на българската публика.
          Всички тези успехи и постижения са резултат както от усърдната работа на Българска федерация по мотоциклетизъм, така и от подкрепата и разбирането, проявявани от досегашните български правителства.
          През 2012г. обаче управляващите се подиграха с мотоциклетния спорт. След множество обещания през последните 6 месеца от тяхна страна да се заплатят таксите за Grand Prix Bulgaria 2012 това така и не стана. Стигна се дотам, че Международната федерация по мотоциклетизъм FIM спира участието на всички български състезатели в световните и европейски шампионати по мотоциклетизъм за тази година, а и за в бъдеще.
          Това дали България ще е домакин на световни и европейски шампионати по мотокрос и супермото не е най-важното. Важното е, че трудът, усилията и лишенията на много семейства, които издържат своите деца в този скъп спорт, се унищожават с лека ръка.
          С цел да не се спира тяхното развитие и израстване като състезатели, те ще бъдат принудени да участват в големите шампионати и международни състезания от името на други държави.
          На мен лично, а и на тях самите, ни е болно и мъчно от това, че при успехи на български състезатели няма да се слуша българският химн, а този на някоя чужда страна.



          Аз самият не съм привърженик на стачки и подобни форми на протест. За мен всички проблеми се решават в диалог с хората, които обичат българския спорт и милеят за него.
          Сега обаче се обръщам към вас, за да разбера какво е вашето мнение за организирането и провеждането на граждански протест на хората, които обичат този спорт и мога ли да разчитам на вашата подкрепа.
          Аз лично ще се съобразя с вашето мнение и то ще бъде решаващо за следващите мои действия.

          Богдан Николов
          Ducati è nel mio cuore.

          Коментар


          • #6
            От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

            Стигна се дотам, че Международната федерация по мотоциклетизъм FIM спира участието на всички български състезатели в световните и европейски шампионати по мотоциклетизъм за тази година, а и за в бъдеще.При успехи на български състезатели няма да се слуша българският химн, а този на някоя чужда страна.
            Е кажете колеги как да не им теглиш м....та.На протест.

            Коментар


            • #7
              От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

              Умолявам вдигащите се на протест в тази тема първо да се разберат с тия от другата тема, дето от години искат да се линчува Богдан Николов задето не давал пари децата им да карат и ги хвърлял по не знам кви си световни кръгове.

              Не че нещо, но вземете се разберете - трябва ли да се дават пари, не трябва ли, кой крив кой прав. Ако трябва - пуканките от мен.
              Последно редактирано от Goblin; 19-06-12, 22:33.
              Издъних се на Тюринг теста

              Коментар


              • #8
                От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

                Първоначално публикуван от insh Преглед на мнение
                Стигна се дотам, че Международната федерация по мотоциклетизъм FIM спира участието на всички български състезатели в световните и европейски шампионати по мотоциклетизъм за тази година, а и за в бъдеще.При успехи на български състезатели няма да се слуша българският химн, а този на някоя чужда страна.
                Е кажете колеги как да не им теглиш м....та.На протест.
                Е кажи ми един на който са спрени правата? Също така ще има световно по супермото в Плевен тази седмица а в края на август световно първенство за деца в Севлиево. Споко всичко е ок. А иначе дали трябва да се дават пари или не трябва??? Или да има за всички или да няма за никой.Не може за едни да има винаги за други никога.

                Коментар


                • #9
                  От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

                  Богдан Николов може да е всякакъв, но за една държава като нашата 5 милиона ако са пари по-добре да заминаваме нанякъде...

                  Може би проблемът е, че доскоро се целуваше с Румен Петковците.
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

                  Коментар


                  • #10
                    От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

                    И все пак,ако всичко това,което се пише е така!
                    Ще се объкат ли,нещата за "Супермотото",през този уикенд в Плевен?
                    ТюркеДжиев старши
                    sigpic

                    Коментар


                    • #11
                      От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

                      Май май проблемът е по-скоро политически отколкото финансов...

                      За пореден път се убеждавам, че по-скоро сме в ориента отколкото в Европа.
                      Има ли желание-има и начин!

                      Коментар


                      • #12
                        От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

                        С това освиркване на ББ в зала Армеец май започна всичко.
                        А с това за какво се дават , и на кого пари, мисля че федерацията отдавна трябваше да каже открито. Защото за едни 5 мил. са малко за други адски много.
                        След като имаме около 1 мил. такси за самите кръгове, всеки се пита къде са другите 4 милиона.
                        На нас във форума надали ще ни отговорят, даже може и да не ни прочетат, но всички състезатели от моторните спортове трябва да получат тази информация от федерацията.
                        Да им е ясно кой на какво има право от 2те страни, какво да очаква и какво не. За кого ще има и при какви условия. Сега тези неща не са никак ясни и за това е огромната какафония от състезатели и родители.
                        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

                        Коментар


                        • #13
                          От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

                          например за олимпийската квалификация по волейбол, които надхвърлят първоначално заделения бюджет. Очакваме и други извънредни разходи, свързани с олимпиадата в Лондон.Колко надхвърля?Някой не е смятал ли?Извънредни разходи.Не се знае колко депутата ще отидат да им се изплатят командировките ли?Краси е абсолютно прав.,,Вие свиркате ама ще дойде време да го .....А че във федерацията може да има затъмнение по финансовия отчет това няма кой да ни каже.

                          Коментар


                          • #14
                            От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

                            Ето как са му отговорили на Боце Н. в мотозоната.
                            Подкрепям напълно отговорите на тези момчета и е време деградиралата федерация да спре с този фарс!!!

                            А новодошлите, като insh, да прочетата първо тази тема - Да си го кажем откровено - преди да публикуват някакви смешни цитати!

                            Коментар


                            • #15
                              От: БЪДЕЩЕТО на моторните спортове

                              Г-н Донечки извинявям се ако съм Ви засегнал с нещо,но всичко това е фарс.Спрени ли са съзтезателните ни права?България изхвърлена ли е ат участието си в еврошампионата и световния шампионат?Предстои ли ни отнемане на домакинсвото за големите първенства?Ще съдят ли федерацията за 5 мл.евро?Ще се състезава ли Печето в следващия кръг?

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X