Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Чесън и скариди" - Отборно ендуро състезание от Шипка до Емине - 13 и 14 юли 2013 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Чесън и скариди" - Отборно ендуро състезание от Шипка до Емине - 13 и 14 юли 201

Ааа лоша дума за асфалта и ограничението да не чувам! Там беше идеалното място да си отдъхнем и похапнем в движение. Особенно ако предвидливо си си поставил сушен ананас и манго в лесно достъпни джобове и една бутилка водичка на кормилцето зад фарчето.

Състезанието се получи добре. Доволен съм. Малко в повечко ми доидоха километрите, нооо да съм тренирал повече пък, сам съм си виновен.

Благодаря на Жоро за организацията, на Дидо от Русе който ни предостави асистенския бус и на Живота който беше пък шофьора на буса.
    Иван Маринов
    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

• От: "Чесън и скариди" - Отборно ендуро състезание от Шипка до Емине - 13 и 14 юли 201

Днес като си разчиствах багажника от мелето изкочиха 2 пет литрови туби с бензин мисля че и двете беха с номер88, по какъв начин са се озовали там немам никаква идея явно асистенцийката ми ги е смарцафуцала у суматохата така че който си ги познае да знае че изобщо незнам как да му ги върна. Иначе убаво съзтезание стана и евалата на всички замесени това да се случи.

п.п. Аз на асфалта много му се радвах където го имаше жалко че беше малко.
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Едно съобщение,има изгубени ръкавици,открих ги в неделя сутринта на улицата,предполагам че са за АТВ и то най вероятно от последните които завършиха на тъмно.
        Та ръкавиците пристигнаха в ресторанта на Шипка и се съхраняват от Ненката.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
          Днес като си разчиствах багажника от мелето изкочиха 2 пет литрови туби с бензин мисля че и двете беха с номер88, по какъв начин са се озовали там немам никаква идея явно асистенцийката ми ги е смарцафуцала у суматохата така че който си ги познае да знае че изобщо незнам как да му ги върна.

Taka ами.... на Теодор №23 му горял най малко мотора , като ми е свил тубите от гаража..... и то пълни тук важи морския закон, който ги намери съдържанието за него
          Последно редактирано от Smilen; 15-07-13, 23:23.
          NGO "SPORTS CLUB ЕXTREME RACING"

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
            Едно съобщение,има изгубени ръкавици,открих ги в неделя сутринта на улицата,предполагам че са за АТВ и то най вероятно от последните които завършиха на тъмно.
            Та ръкавиците пристигнаха в ресторанта на Шипка и се съхраняват от Ненката.
            Червени ли са, снимка?
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              Червени ли са, снимка?
              Май такива бяха,отгоре на кокалчетата имаха защита.

Коментар

Състезанието беше интересно, премина през много перипетии и обрати, много тимове тръгнаха, но както се очакваше, на финала на Шипка пристигнаха шепа състезатели. Пускам първата половина снимков материал сега, а другата половина по-късно, че започнах подготовка и на шестдневката. Коментарите по снимките и цялото състезание ще направя по-късно !

Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

Коментар

Митков, ти си !

Спокойно, последните снимки са от финала, но те са попаднали малко случайно тук ! Ще има още от втория ден и награждаването на Шипка.
                  -------------

Коментар

Тони Цветков и Пламен Пенев май бяха наели бунгало на къмпинга ,но са забравили да върнат ключа.Затова ги моля ,чрез собственичката на бунгалата да намерят начин да и го изпратят.Понеже им нямам телефоните,ще си оставя моя за да се разберем. тел: 0898/604 736 Нено

Коментар

Още малко кадри от финала на Емине и от вечерта след това:

-------------

Коментар

Барни имаш ли снимки

Коментар

И още малко снимки от втория ден и финала на състезанието. Няма кой знае колко кадри от трасето, но се опитахме да стигнем с джипа до падналите дървета около Котел. За съжаление Пламе Кунев и Мишо ни изпревариха и се наложи да се отправим към Шипка за финала !

-------------

Коментар

Това са безспорните победители в състезанието и те се казват Пламе Кунев и Михаил Митов. За тази двойка, лидерството започна от момента, в който изпревариха и последния отбор, стартирал в 7:00 часа. По-нататък Пламен и Мишо само увеличаваха преднината си пред останалите, за да финишират отново на Шипка с около час и половина преди следващата ги двойка - Ради Попминчев/Тончо Папанов. По неофициално време втори са Георги Тодоров /Кокера/ и Тодор Колев, но те бяха наказани с 90 минути време за неспазване на ограниченията в скоростта по асфалта и така в крайното класиране останаха едва пети.

В следващите редове ще разкажа накратко хронологията на състезанието ...
                            По стартов списък отборите бяха 25 мотоциклетни и 9 ATV. Очаквах по-разширено участие, но многото километри навярно поуплашиха повечето състезатели.
                            Кофти идея беше да пускам Генчеви първи, тъй като в 6:55 те все още бяха в смокинги, а джипът им беше спрян точно зад моя, така че не можех да мръдна и сантиметър, а трябваше да ходя да снимам състезателите на фона на паметника. Докато те се раздвижат и освободят място да изляза, завивайки минах през каската на Генчев (Junior) без да я видя. Весело ми тръгна още от сутринта, но се надявах веселбата да не продължи още дълго !
                            В началото повечето състезатели се лутаха и трудно намираха пътеката, която се отклоняваше на места от асфалтовия път Шипка - Бузлуджа. Така се събра група от около 30 мотора, които се точеха в индианска нишка един след друг. На Бузлуджа картината беше все още подобна. Цялата група водеше гост ендуристът - руснакът Бакиев ! Надявах се след Кръстец групата да се разкъса, а ако има все пак някои, които вървят заедно, това да стане на хижа "Химик", където бях сигурен, че по състезателите ще стрелят, защото забравих да отбия трака от туристическата пътека, която минава по стълбите на самата хижа. Христо "Живота" беше общия съпорт и караше вече буса на Змея към прохода Твърдица - Елена, където щеше да чака състезателите за междинното, мобилно зареждане. Разстоянието за състезателите не бе голямо и се притеснявах, дали ще стигне там навреме, затова веднага след Бузлужда се обадих на колежката Яна Станчева да ме изчака в подножието на планината, набързо щракнах 2-3 бездарни кадъра от Бузлуджа на голям зум и си запалих спирачките по завоите на прохода от Бузлуджа към ГРАД Крън.
                            Яката газ към Твърдица, следва прохода и на върха му видях Христо да вади тубите за състезателите. Отдъхнах си, помогнах му, макар че мразя да помагам и решихме да посрещнем състезателите малко преди хижа Буковец. Точно пристигнахме на красива, китна полянка сред букова гора, аз започнах да псувам задното си предаване на джипа, което беше изключило самоволно и в тази романтична атмосфера, първите ATV-та запристигаха ...
                            Точно според моите очаквания, най-рано на Буковец пристигнаха двойката Краси Колев и Mиро Дочков. На 4 минути ги следваха "Вършачките" - Зори и Дончо, а след тях - "Боляри - каручки". В този етап тракът на АТВ-тата беше по-дълъг, но по-бърз, затова те дойдоха доста по-рано от мотоциклетите.
                            Отново в рамките на очакванията, първите мотори бяха тия на Пламен Кунев и Мишо Митов, следваха ги "Касапите" - Кокера/Токата, "Наглите копелета" - Ради Попминчев/Тенчо Папанов, за които се надявам все още Цветан Цветанов да не е разбрал нищо и "Аматьорите" - Веско Димитров и Стоян Пачарозов. Стоян махна на камерите за поздрав много предпазливо, за да не изгуби навигатора си и да финишира на някое друго море. Дочакахме още "Катерачите" - Цветков/Пенчев и запрашихме към Котел.
                            Междувременно сагата на Генчеви продължаваше дълбоко зад кадър. Генчев "Старши" ми звънна да ме пита, какво да направи с тубата бензин, която държи в ръце на старта. Отговорих му най-любезно, че шибания съпорт още преди час е заминал за Буковец и ако толкова настоява, аз мога да се върна от Котел да му я взема ! Имах туба с 10 л. бензин в колата и тананикайки си нещо на Рамщайн я оставих в буса да се ползва от нея.
                            Не очаквах, че на падналите дървета преди Котел състезателите толкова ще се забавят, но въпреки моите препоръки на брифинга, че дърветата по-лесно се минават по склона отгоре, почти всички са се нахакали отдолу в дерето, защото тракът така им изглеждал, че минава. Нищо чудно да е било така, защото сега там растителността е много израсла и навярно GPS-ите дават отклонение от около 20-тина метра в някаква посока. Ровенето в дерето е коствало на моторите около 30 минути, като временното класиране се беше променило доста. Бая си почакахме с Яна Станчева на реката до Котел, която за около седмица суша бе станала рекичка. Това беше нова част от маршрута - живописна рекичка в дълбоко дере, която състезателите пресичат няколко пъти. Качих се по течението нагоре, избрах си сенчесто място с много змии и зачаках, докато птичките над мен пееха в хор някакво парче на Джъстин Бийбър. АТВ-тата отново дойдоха първи. Сега обаче водеха Зори и Дончо на 4 минути пред Краси и Дочков. Изненада, която беше предсказана предишната вечер на Шипка от Тодор Христов. Тук искам да успокоя Фичев, че Доката абсолютно отговорно се отнасяше към АТВ-то му, като след всеки удар отдолу в камъните, звучно подвикваше: "Ех, да му е.а майката !"
                            При моторите нямаше промяна във водачеството с изключение на това, че преднината на Пламен и Мишо бе станала вече 30 минути. Втори обаче се движеха "Катерачите", трети - Ради и Папана, четвърти - "АматИорите" и едва пети - "Касапите". Не много след двойката на Кокера вървеше вече отбор "Шибан Мечо пух". След като погледахме доволно с колежката издокаросаните като фолк диви циганки из махалата на Котел, дадохме газ към небезизвестното Люляково. На бензиностанцията на Котел сварихме "Секачите" - Вилимир Йорданов и Ганчев, които също бяха горе-долу в челото.
                            Преходът Котел - Риш -Люляково след корекцията бе станал бърз и изобщо не се мотахме из моловете на последното село, а се запътихме направо към единствената бензиностанция, макар на умиране да ни се ядеше сладолед. Там сварихме семейство Тарзанови, които обядваха скромно до буса: луканка, разни салами, лютеница и много други неща. След малко се появиха и водещият отбор Кунев/Митов. Казах им, че водят вече твърде много и ако искат могат да понамалят темпото, но тайно се надявах отборът на "Заспалите" да ги настигне и да ги изработи вече някъде към морето. Снимахме водачите при влизането в село Рупча, но после ги изпуснахме по възвишенията над с.Горица, за което още ме е яд ! Нищо не ни оставаше, освен да си вземем и ние няколко вида салам и сладолед от Дъскотна и да се запътим към финала. За да съкратя дистанцията се наврях в някакви черни пътища, които ми изглеждаха по-преки, прекосявахме гори и езера и по този начин се отзовахме почти в Шкорпиловци. На Емине състезателите вече бяха започнали да финишират. Точно в 16:00 часа пристигнаха на Емине Пламен Кунев и Михаил Митов. 5 минути след тях финишираха и "Знайните" АТВ-исти - Краси Колев и Миро Дочков, а в 16:15 финишира Дончо Цанев, влачен на буксир от Зорница Тодорова. В 16:28 втори сред моторите финишираха "Катерачите", 16:40 - "Касапите", 16:56 - "Соколите" Кабакчиев, Пайнаров, 17:02 - "Наглите", 17:13 "Аматьорите", 17:37 - "Боляри-Каручки" и т.н.
                            Уж всички имаха къде да спят вечерта, но явно двата хотела в Емона са вземали резервации наред и много места се дублираха. Все пак всеки си намери място за спане и в края на краищата всичко се нареди. Направихме брифинг около 21:00 в ресторантчето "Емона" и се оказа, че на другия ден ще стартират 3 АТВ отбора: Знайните, Пиратите и Боляри-Каручки, а от мотоциклетите: Тюфлек Рейсинг, Мечо пух, Аматьорите, Катерачите, Касапите, Чесън и скарида, Соколите и Наглите копелета. Аз съответно до 4 сутринта проверявах тракове, после изтривах трак-логове и отново ми останаха около 2 часа за спане.
                            6:30 сутринта в неделя. Все още никой нямаше на мястото на старта, само Фъра спеше сладко в багажника на колата си, огрян от червеното слънце на изгряващия ден и завит с одеяло. В 7:00 щяхме да стартираме от площадчето пред хотела. Хубаво е, когато има семпъл и точен регламент, а той беше, че ако не се явиш на старта навреме, никой не те търси, не те вика, не те дисквалифицира, а ти на практика вече си стартирал. По този начин стартираха Касапите и Пиратите.
                            Реших, че неделя е денят, в който трябва да зарежем всичко друго и да снимаме само на падналите дървета след Котел. Хванахме царския път, но нямах представа как ще стигна с моя паркетник до залюханото място за снимане. Реших да хвана трака на АТВ-тата и после да се върнем пеш малко назад, около 700 м. Когато правих трака, не ми се видя лош пътя, но сега видях колко много камъни има по него. Предвижването ставаше бавно, а на всичко отгоре разстоянието не беше малко. Някъде над Жеравна ми се обади Ненката, че Пламен и Мишо вече зареждат на бензиностанцията в Котел. Това означаваше, че нашата мисия със заснемането вече е пропаднала напълно. Върнахме се, поне да финишираме състезателите на Шипка. Колкото и да е чудно, от морето към вътрешността, тракът е по-лесен и по-бърз. Ето и времената на всички финиширали по дни:

МОТОЦИКЛЕТИ
                            1. Пламен Кунев/Михаил Митов - 8:38:00/8:06:00, ...........общо 16:44:00
                            2. Ради Попминчев/Тенчо Папанов - 9:37:00/8:36:00, .......общо 18:13:00
                            3. Стоян Пачарозов/Веселин Димитров - 9:55:00/9:06:00,..общо 19:01:00
                            4. Тони Цветков/Пламен Пенчев - 9:09:00/10:08:00, ........общо 19:17:00
                            5. Георги Тодоров/Тодор Колев - 9:20:00/8:32:00, ...........общо 17:52:00 (наказание от 90 минути за превишаване на скоростта скоростта по асфалта - 19:22:00)
                            6. Теодор Кабакчиев/Пайнаров - 9:30:00/9:58:00, ...........общо 19:28:00
                            7. Иван Маринов/Делян Вълчев - 10:27:00/10:27:00 .........общо 20:54:00
                            8. Димитър Денев/Диян Димитров - 11:49:00/11:08:00 .....общо 22:57:00
                            9. Владислав Василев/Михаил Бакиев - 12:45:00/11:24:00 общо 24:09:00

ATV
                            1. Красимир Колев/Мирослав Дочков - 8:59:00/9:50:00.....общо 18:49:00
                            2. Иван Генчев/Симеон Стоянов - 15:08:00/12:47:00 ....... общо 27:55:00
                            3. Арабаджиев/Николов/Великов - 10:35:00/ отк. ........... общо ............

Победителите бяха наградени на фона на паметника Шипка и точно това място е олицетворение на издържливостта, защото навремето точно тук нашите опълченци са удържали геройски безбройните набези на противника.
                            Написах поста си в шеговит стил, но състезанието си беше истинско и жалко, че не участваха повече състезатели от ендурото и ралито ! Коментарът на Кокера беше: "Точно взех да влизам във форма и то свърши ..."
                            Искам да поздравя абсолютно всички участници в "Чесън и скариди", защото тези момчета заслужават огромното уважение на всички нас за дързостта срещу предизвикателството. Искам специално да поздравя дамата на състезанието - Зорница Тодорова, която може би щеше и да разкаже играта на Краси и Миро, ако Дончо и най-вече Коча (Филчев) не я бяха провалили така безотговорно ! Искам да поздравя също и отбора на "Заспалите", които за първи път участват в такова състезание, но финишираха на Емине и ако имаше къде да преспят, навярно щяха да тръгнат и обратно !
                            Искам да благодаря на Змея, който предостави личния си транспорт за съпорт на състезанието и дори, когато накрая всички извадиха пари, за да му платят горивото, той великодушно ги отказа !
                            Благодаря и на Христо, който отново най-отговорно свърши прекрасна работа, доказвайки, че няма по-железен и дисциплиниран от него в ендурото !
                            Благодаря и на Яна Станчева за прекрасните снимки, които можете да видите в една социална мрежа !
                            И накрая едно голямо БРАВО на всички участници !
                            Разбра се, че дяволът не е толкова черен, затова планът за догодина е: Узана-Емине-Узана и така, до края на света !

Достойните победители при АТВ-тата - Колев/Дочков, които най-добре намериха компромиса между бързината и издържливостта на тях и техните машини. Съжалявам, че им нямам снимки в официални костюми и с връзки !
                            Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 25-07-13, 00:27.
                            -------------

Коментар

Респект ,към организатори и състезатели.И от сега натам, който иска да се докаже,нека се хвърля в боя идната година.

Коментар

Здравейте колеги! Имам едно питане към вас. Въпроса ми не е свързан с някое състезание. Значи аз съм от село Ябланово, предполагам някои от вас са чували за това село намира се между Котел и Върбица някъде. Котел ми е на 27 км и Върбица някъде 20 незнам точно. Мислим и ние да почваме да правим такива по-големи маршрути като Върбица-Шипка, Котел-Ком, или Върбица-Люляково и т.н. обаче незнаем черните пътища. Търсих за тракове някаква информация, но не можах да намеря това, което искам. Някой може ли да ми обясни какво точно са тези тракове, какво представляват, от къде мога да ги тегля и да ги видя, бих се зарадвал ако някой ми обясни подробно. Благодаря предварително! И ако някой ден мислите да идвате по този край драскайте един ред... Поздрави! Ще чакам отговор ...
                                HONDA XR400R (1996) ---> SUZUKI DR250RS (1991) ---> HONDA CR125 (2003)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X