Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От къде да намеря такова бутало

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От къде да намеря такова бутало

Налей малко нафта (светилна газ е по-добре) през отворите на свещите и остави да постои. После ще раздвижваш на ръка - ако се оправи оправи, ако не сваляне на глава, демонтаж на буталата и преглед на сегментите.
    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Между другото нормално бутало за Урал М 72 е с размер 77.95 мм. и е с няколко милиметра по-високо от ладовото и няма да имаш недоход към ГМТ, а също така е с два компресионни сигмента над буталния болт и един маслен под него.

Коментар

Първоначално публикуван от spongi Преглед на мнение
        Между другото нормално бутало за Урал М 72 е с размер 77.95 мм. и е с няколко милиметра по-високо от ладовото и няма да имаш недоход към ГМТ, а също така е с два компресионни сигмента над буталния болт и един маслен под него.
        Повече от 76мм няма как да стане колега.
        А тази светилна газ ако влезе в маслото може ли да направи някоя беля и трябва ли да сменям маслото след нея ? Aко бяха хоризонтални цилиндрите как да е ама при вертикални ми се струва,че ще се смесят........

Коментар

Е, то така или иначе трябва да смениш маслото... Но да, ако се смеси с маслото го разрежда.
          "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Здравейте на вссички. Колега прилагам ти каталога на колбен-шмид за буталаKS бутала.pdf. Тук има систематизирана информация за буталата на много автомобили, но се иска търсене. Дано съм ти бил полезен. Поздрави и успех.

Коментар

Здравейте на всички! Колега stypkata мога да ти пратя каталог на колбен-шмит за бутала и от там да си потърсиш аналог на буталото. Каталога е систематизиран по размери за много автомобили, обаче трябва търсене понеже е доста обемен.

Коментар

Замерих две бутала, които има вероятност да свършат работа, мисля, че ще е най-добре да дойдеш на място и да сравняваме с твоето...
                0886-513-079
                VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                SXS-Restorations 0886513079
                Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Дизеловия фолксваген VW 1.6 D е 76.48
                  На сърбела майката му е чесането.
                  Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

А за какво са ги ползвали тези двигатели ?
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Bugman Преглед на мнение
                      Замерих две бутала, които има вероятност да свършат работа, мисля, че ще е най-добре да дойдеш на място и да сравняваме с твоето...
                      0886-513-079
                      Звънях,не вдигаш

Коментар

Купих бутало от VW 1.6D 76,5мм за 5лв,благодаря на всички за помощта.Като го запаля мотора обещавам да кача клип с мотора в работещо с-е

Коментар

Ако е било сутрин преди 8-9 и съм легнал късно, нормално ми е да не вдигам, мисля че е алармата..., все пак баща ти ме намери, реши да вземе едно от моите за проба, после му се видя скъпо и се отказа и късмет, че иначе щеше да имате 2..., чудесно си го зарадвал с това за 5лв., моето не бе, толкова скромно... Чакаме видеото...
                          VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
                          SXS-Restorations 0886513079
                          Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Колеги имам лоша и добра новина.Добрата е,че го запалих двигателя,работеше добре,но когато го напълних с вода започна да гасне и се оказа,че главата е рязана и заварявана от предишните собственици и явно не е направена както трябва и сега в цилиндъра влиза вода .Разглеждах главата от всякъде,но с просто око не се виждат никакви пукнатини/процепи.И както се сещате целия основен ремонт и всички пари ( около 200лв) за ремонта му се оказаха хвърлени на вятъра.Просто такава глава не ми идва на ум от къде може да се намери .Прерових чуждите сайтове и българските ,но нищо не открих .А вариант с повторно разрязване и заваряване ми е много труден за приемане .Дайте ми някаква надежда ,че може да се закърпи положението.Видео клипа като го прехвърля от телефона ще ви го покажа.

Коментар

Колега,не се предавай толкова лесно! Спукани глави се правят,поразпитай по вашия край кои са специалистите.Те си имат специални химикали с които локализират точно пукнатините и ги заваряват.

Коментар

Колега,благодарен съм ти за обнадеждаването,но главата е чугунена и дълбоко ръждясала/изгнила през стоте си години живот и не вярвам някъде някой с каквото и да е да може да я завари/залепи.Варианта остава само да намеря здрава глава от същия мотор,което го определям като 1:10 000 възможно.По-скоро бих уцелил 6-ца от тотото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X