Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се двигател за костенурка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търси се двигател за костенурка

Първоначално публикуван от Bugman Преглед на мнение
    Мога да му внеса блок, баш за неговата кола, с фактура за 100-200Е, после да сложа части за 1000-2000Е, но бюджетите ни са малки и търсим нещо от тука, па макар и за да го вкараме в час, пак да дадем същите пари, но белким покараме преди това...
    Колега,той нов блок така или иначе ще му трябва.Както предполагам знаете,блоковете на тези машини се разбиват в леглата на основните лагери.Затова и самите лагери имат ремонтни размери както по вътрешен,така и по външен размер.
    Този мотор е доста стара версия,и ако намери такъв ще е истинско чудо блока да е здрав....Занимавал съм се над 10 години с ремонти на този тип мотори,почти не съв виждал такъв който няма луфт.
    А поне тогава никой не можеше да ги обработи на ремонтен размер.Носил съм къде ли не из България блокове за ремонт,никой не се справи с задачата както трябва....

Коментар

Да и аз се занимавам с тея мотори от 10-тина години и за щастие знам 2 места, където се справят, рядко, но има и блокове, които са уцелели , някак си и нямат износване извън нормите, предложих и такъв на колегата, на явно търси нещо на по-ниска цена, някой, като вземе да си разпродава нещата, мое да му "даде" цена, аз имам 20-тина, такива мотора и не можах да помогна...
      VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
      SXS-Restorations 0886513079
      Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Колеги нека не не се отклоняваме от темата на мене не ми трябва какъв да е двигател защото си имам 4 различни
        трябва ми двигател с документи при това 1200 кубика за да мога да е регистрирам

Коментар

Първоначално публикуван от Bugman Преглед на мнение
          Да и аз се занимавам с тея мотори от 10-тина години и за щастие знам 2 места, където се справят, рядко, но има и блокове, които са уцелели , някак си и нямат износване извън нормите, предложих и такъв на колегата, на явно търси нещо на по-ниска цена, някой, като вземе да си разпродава нещата, мое да му "даде" цена, аз имам 20-тина, такива мотора и не можах да помогна...
          КОЛЕГА ЗАЩО ПРОСТО НЕ ПРЕДЛОЖИШ ТОВА КОЕТО ИМАШ ПРИДРУЖЕНО СЪС СНИМКИ И СЪОТВЕТНО ЦЕНА

Коментар

До колкото съм запознат за смяна на мотор се иска само един договор написан на ръка между стария и новия собственик и колата от която се взема мотора да бъде бракувана...Поне това ми искаха на мен преди 2-3 години. Има и вариант да се "прекара" през вторични, все едно от там си го взел. Освен това като гледам сега Костенурката има двигател, ако си е нейния няма никакъв проблем да си я регистрираш, дори и да не пали. След това когато излезе читав блок, какъвто искаш , минаваш на един от горните варианти или има още един, за него не знам само каква ще е сумата, мисля, че на всички е ясна идеята

П.П. По 10-15 лв се продават "замби" - цифрички и буквички...

Коментар

Първоначално публикуван от Caxo Преглед на мнение
              П.П. По 10-15 лв се продават "замби" - цифрички и буквички...
              Колега, не давай такива съвети, че в КАТ гледат и шрифта на номерата.
              Няма нищо сложно в смяната на един двигател /документално/. Достатъчно е да няма разлика в мощностите в повече на новия двигател от стария повече от 10%. Трябват документи за проследимост /договор и удостоверение от КАТ за брак на стария двигател/ на двигателя от стария към новия собственик. Следва "Технотест", като процедурата може да бъде извършена в София и в Бургас. Ако решиш да е в Бургас - обади ми се. Единствения мобилен телефон в сайта на "Технотест" - АД е моя.

Коментар

Извинявам се за отклонението, но какво представлява тоя "технотест" и каква му е ориентировъчно цената за една Костенурка примерно.

Коментар

[QUOTE=Caxo;1696332]До колкото съм запознат за смяна на мотор се иска само един договор написан на ръка между стария и новия собственик и колата от която се взема мотора да бъде бракувана...Поне това ми искаха на мен преди 2-3 години. Има и вариант да се "прекара" през вторични, все едно от там си го взел. Освен това като гледам сега Костенурката има двигател, ако си е нейния няма никакъв проблем да си я регистрираш, дори и да не пали.

Колега колата е 1959 година двигателя е сменян някога си, стария мургавите събратя са го намерили в мазето и на вторични най-вероятно
                  този които е на колата нямам документи за него за съжаление а и се оказа досто трудно да се намери такъв
                  за сега колата само стои вече в гараж и докато не е на мое име няма да се почва да се прави а иначе е доста интересен според мен модел

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X