Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новак с MZ es175/1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новак с MZ es175/1

От собствен опит мога да кажа, че тези машини страдат от проблеми с реле-регулатора, а той е пряко свързан със запалването . Баща ми караше такъв мотор от 1974 г. на който в момента съм притежател / по наследство/. Според скромното ми мнение с което не искам да ангажирам никой, проблема идва точно от реле-регулатора. Искам да кажа, че проблема с токовете /поне за запалването/ баща ми го реши с монтаж на динамо-магнет от Ковровец, но от това се породи друг проблем който е със слабите светлини на мотоциклета, иначе ритнеш ли пали и върви без проблем, само фара свети като фас. Единствения съват който мога да дам е, монтиране на 6 В механичен реле-регулатор от Трабант или електронен такъв до колкото можеш да намериш. Колкото до семерингите искам да кажа, че ако този от ляво е пробит, двигателя ще харчи маслото и при работа ще дими повече от обикновено, ще цапа свещи, ще прекъсва и т.н., а това може да се разбере при проверка на нивото на маслото в картера, ако е скъсан семеринга от дясно, двигателя ще повишава оборотите си тъй като ще "краде" въздух от дупката в него който ще обогатява допълнително горивната смес.
    Последно редактирано от spongi; 12-08-14, 20:13.

Коментар

От: Новак с MZ es175/1

spongi кожата ми спаси! От вчера мотора седи и се форсира като полудял викам си какво става?!?!?! Карбуратор отварях, какво ли не правих , а то виж какво било ! Ще сменя семерингите и ще ти дам отговор отново !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X