Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обиколка на България с Балкан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обиколка на България с Балкан

Без думи, седмицата ми започва перфектно Ванка, благодарение на теб. РЕСПЕКТ!!!

Коментар

Вечерта премина в сладки приказки с Милко, карловската група и Митака от Слънчево, откарахме я до 2ч.
      Сутринта на кафе в Карлово, после се върнахме и събора започна да се оформя.
      Аз нали съм Пантелей пътник, не мога да стоя на едно място и предложих да се разходим до Шипка, да посетим тракийските гробници.
      Повечето отказаха - нямат регистрации, не им се кара, мързи ги.
      Тръгнахме аз, Мария с БМВто, адапа от с. В.Левски с Балкан, Ицо от Асеновград с Ява 175 и един пич от Асеновград с Урал(сори, така и не ти запомних името).

Преди да тръгна сложих отпред един зъб по-малко, да има сила в баирите. Докато карах сам, нямах проблеми, но тези момчета дават газ, не мога да ги настигна

Хванахме прекия път, старите машини си припомниха пътищата от едно време - без настилка, макадам и по-съвременните дупки.

Посетихме Голямата Косматка

Ицо поразително много прилича на цар Севт. След като разбра стойността на маската май ще предяви наследнически претенции

Балкана готов за скок над рекичката

Отправихме се и към Шипка, да видим църквата със златните кубета

На връщане не пропуснах да отбия през Калофер, да почетем Ботев

Обратно на събора малката полянка вече беше препълнена от стари и красиви мотори

Реших да измия въздушния филтър. Това излезе от него след 1300км. Дори една цяла мушичка някак се беше озовала от вътрешната страна.

По време на ретро събора, горе на поляната под лифта течеше Сопот Рок Фест

В неделя жената и детето ме чакаха в Идилево, да ходим на почивка
      С Мария тръгнахме, минахме през Троянския проход

Синът ми вече звънеше по телефона "Тате, къде си, чакам те".

Направих прекъсване за семейна почивка в Априлци, моторът ме чакаше в Идилево.
      В петък колкото отпочинал, толкова и уморен от липсата на пътуване се прибрахме във Варна, като не пропуснах да изпълня обещанието си към бай Димитър, да го посетя отново. Занесох му снимки с Балкана, които вярвам ще топлят сърцето му, докато е жив.

Крайпътна среща с Таргата

Пред гаража, в който се прероди измореният кон

Така завърши пътешествието ми с Балкан из България.

Благодаря на всички, които ме канеха и ме канят да се запознаем и да пием бира. За съжаление ако спирам при всеки, не седмица, ами месец няма да ми стигнат.
      По думите на бай Димитър най-дългото му пътуване е било до Русе, така че тази обиколка е най-дългото пътешествие за мотора въобще.
      И малко цифри: 1737 безпроблемни километра за 6 дена път, поддържана скорост по равно 70-75км/ч, в проходите 50-60км/ч на трета, натоварените бусове и камиони ги изпреварвам, че ми убиват скоростта , разход 3.8-4.0 л/100км(10лв), масло Приста двутактово полусинтетика 40мл/л.
      Благодаря на всички приятели, които помогнаха това пътуване да се осъществи, най-вече на Мария за гостоприемството, компанията и приятелството и на семейството ми за подкерепата.
      Призовавам всички любители на старите машини да ги използват по предназначение, не само да ги лъскат в гаража и да ги показват по изложби. Те са направени да се движат!

Коментар

Прекрасно, благодаря !
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Иване, запознахме се на сбирката в София, не можах да дойда в Сопот, а по Беклеме-то сме се разминали за малко . Много хубаво пътуване си направил, няма да го забравиш никога. И аз мисля, че дъртите машини трябва да се ползват по предназначение, но не разбирам защо ти е тая овча кожа на седалката?

Коментар

Браво, браво, браво!
            Напомни ми за едно мое пътешествие с Бакан 50, но преди 20-тина години, пак лятно и с прегряване, само по-кратко и с повече багаж, защото завръщането беше след месеци...
            От няколко години замислям нещо подобно, но есенно и със въдици, кану и ретро микробус - мисля да "гоня" езера, язовири, реки и водопади, ама пусто време...
            Все-пак, чрез теб се "поразходих" доста-приятно, благодаря!
            VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
            SXS-Restorations 0886513079
            Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Супер преживяване...па и Мария кефи!

Коментар

Без овцата на седалката нямаше да мога да пиша, че прав не е удобно
                Стига сте писали кой какво му се иска, но не му стиска. Сядате си на задниците, стягате си бабите и давате газ. От вас зависи, от никой друг!
                Айде отивам да бачкам, да има и за следващия път

Коментар

Браво,браво завиждам благородно !
                  Amway,BMW F 650 GS,OPEL Omega 2.6 ,Wartburg 311(1000) 63г.

Коментар

Браво, страхотен преход. Благодаря за споделеното.

Коментар

Свалям ти шапка Ivan_J , страхотно е балканчето ти и най-вече прехода който направи с него. Баща ми е разправял преди време, че през юнашките си години, заедно с няколко негови приятели са ходили с балканчета от София до Варна и през Бургас на връщане, пътували 10 дена, натоварени с палатки, преспивания по горите и по хижи за баня и т.н. Било им е едно от най-хубавите им приключения, трябва да го разпитам за повече подробности

Коментар

Много се изкефих и на реставрацията, и на пътеписа. Аз си нямах на представа че правиш такава обширна обиколка, благодаря за споделеното.

Коментар

Супер приключение ! Освен ретро колите съм се захласнал и по класик моторите! Имам и наследствено Балканче 50см3 2ра модификация от дядо ми но имам за стягане и Велорекс! След като го видях този от събора можеш ли да ми пратиш координати на собственика или да ми кажеш повече информация за него?

Коментар

Трябва да се свържеш с карловската Ява група. Аз нямам координати на никой там.

Коментар

Браво,само дето и ти си обиколил България като политиците ни.Нас от северозапада кучета ни яли.Това разбира се в кръга на майтапа.Можеш ли да кажеш как е работното време на музея в Ловеч и къде точно се намира?

Коментар

До тук съм навъртял 2500км из родината. Допълних към обиколката едно ходене до Бургас, избръмчах из Северното ни Черноморие, чак до Мангалия в Румъния стигнах.
                                Ако имах достатъчно време и средства, бих посетил всяко кътче на България.
                                Странджа-Сакар-Източни Родопи са в плана, следва северна България, а при добро стечение на обстоятелствата и западна.
                                Музеят няма работно време, само с предварителна уговорка. Намира се на територията на завод Балкан АД. Всеки в града го знае.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X