Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волга М 21

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Волга М 21

Първоначално публикуван от geodj Преглед на мнение
    Това е текста поради който се гледат нормите когато е произведен автомобила. Иначе възстановяване на регистрацията не е чак толкова рядко срещано явление.
    Колеги, вижте какво намерих под задната седалка. [ATTACH=CONFIG]230753[/ATTACH] Някой знае ли кога са се използвали тези транзитни номера? Възможно ли е да са от моята "Волга".
    Напълно възможно,тези табели се ползваха преди повече от двайсет години,даваха ги с покупката на колата от Мототехника и Кореком.Можеше да се кара десетина дена с тях.

Коментар

Да, имаше ги по време на соца, един съсед си взе москвич с такива преди 1989. Май бяха от дебела хартия?
      Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Да, от някаква хартия е. Аз също съм ги виждал тези номера в края на 70-те. Не знам обаче кога са започнали да ги използват, все пак колата ми е 62-ри набор.

Коментар

Вчера започнах разглобяването. Свалих хрома от предното и задното стъкло почти без поражения. Бая ми се опънаха лайсните на праговете, даже едната не можах да я сваля.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24072010053.jpg
Прегледи:1
Размер:104.2 КБ
ID:5196317Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24072010055.jpg
Размер:87.6 КБ
ID:5196316Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24072010057.jpg
Размер:97.4 КБ
ID:5196315Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24072010052.jpg
Размер:98.8 КБ
ID:5196314Натиснете снимката за да я уголемите

Име:24072010054.jpg
Размер:118.7 КБ
ID:5196313

Име:24072010056.jpg
Размер:89.5 КБ
ID:5196312

Коментар

Напредвам бавно, но славно.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:042.jpg
Размер:103.8 КБ
ID:5208094
            Днес разкачих и ел. инсталацията. Направи ми впечатление, че от секторната кутия излиза кабел, който е свързан с релето, към което са свързани и тромбите. Някой знае ли какво му е предназначението. Също така към скоростния лост в двигателния отсек е свързан някакъв датчик с 2 кабела. И за него нямам идея за какво би могъл да служи?

Коментар

Проводникът, който излиза от кормилната кутия, е за клаксоните - единия му край е свързан с управляващата част на релето. Другия му край се намира във волана и е свързан с бутона за клаксона. При натискане на железният ринг на волана, бутона свързва въпорсния проводник с "маса", като по този начин затваря веригата на управляващата част на релето и тя сработва. Придърпва един към друг контактите на захранващата му част и клаксоните свирват.

А датчика с 2-та кабела, намиращ се на вала на скоростния лост служи за задействане на светлините за заден ход.
              С "Фармахим" - непобедим
              Дизел - само дънки!

Коментар

Благодаря, имах подобни подозрения, но не бях сигурен.

Коментар

Макар и бавно вървим напред.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:057.jpg
Размер:81.1 КБ
ID:5229822 Миналата седмица минахме през пясъкоструйка.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:060.jpg
Размер:121.8 КБ
ID:5229823Откриха се неприятни гледки.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:061.jpg
Размер:108.6 КБ
ID:5229824Натиснете снимката за да я уголемите

Име:063.jpg
Размер:145.5 КБ
ID:5229825Сега сме при тенекеджия.

Коментар

Здравейте , от днес и аз съм собственик на прекрасната реликва на бившия соцлагер , ако знаете само как се сдобих с нея - КЪСМЕТ. Чаках в КАТ за регистрация на автомобил,който бях купил преди няколко дни за родителите си и дойде човек (дядо) който искаше да я бракува и предава за скраб. ЧИСТИЯТ бартер стана на секундата )
                    сега започвам да разучавам нещата със реставрацията :0 помагайте ))))))))))))
                    а иначе колата е технически изправна със оригинален двигател и скоростна кутия - няма никакви подобрения .
                    Волга М21 - 3-та серия и няма еленче на предният капак,
                    давайте идеи и предложения КОЛЕГИ,

Коментар

Честито,много як ГаЗ си взел,какво даде на дядото за бартер?

Коментар

Честито! Покажи ни малко снимки и ние да изплакнем очите!

Коментар

Здравейте!Аз също съм почитател на соц.ретро автомобилите и желая на geodj да успее да възстанови "Волга"-та във вида който той иска!Успех!
                          Лада-2107 , 1.5л, 1989г

Коментар

Благодаря ivelin7133. Пожелавам весело посрещане на новата година на всички ретро маниаци.

Коментар

Име:DSC06986.jpg
Размер:126.4 КБ
ID:5242009 Горката ми машина. стоя 4-5 дни на открито . но вече става гаражна Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06985.jpg
Размер:143.0 КБ
ID:5242010

Коментар

Честито страхотна машина си взел много е запазена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X