Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ладичка 2103

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ладичка 2103

Ето малко прясни снимки от колата. В момента тя е във фаза шприцоване и до края на седмицата се надяваме да е вече готова. Все пак и не даваме зор на майстора за да стане наистина както трябва

С LadaManqk (собственика на колата), днес обиколихме да видим как стоят нещата с хромирането на старите детайли и при една от фирмите в Пловдив се откри голяма вана за цяла броня. Така минаваме на варианта да изнамерим здрава, права броня и да е подготвим за хромиране. Ако все пак се намери от някъде такава броня, макар и леко ръждива, но без кривини, също може да е купим!
    Преди да посетим колата минахме тримата (Аз, Венци и Тодор Живков) през една морга в село Говедаре (между Пловдив и Пазарджик) за да видим какво може да се предложи. Картинката бе следната

*Предупреждавам, ако ходите там и носите фотоапрат, питайте първо дали може да се снима, че за малко щях да остана без моя.

Коментар

Като гледам снимките,се справяте много добре.Надявамсе,че крайният
      резултат от реставрацията,също ще е много добър.Успех.
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Действително, дядовата Тройка (така се казва колата) започва да добива вид. Днес беше в приятен копринено-матов бял цвят, заради шприца. Добре е изправена, добре са паснати праговете, добре са подравнени долните части на леко проблемните два калника. Самото купе е изпънато под правилната линия и свръзките на отделните панели са направени, както трябва. Много чиста изглежда така, вътре на сушина. Нарочно сме оставили тасовете на джантите - за вдъхновение.

Значи, ако колата стане до края на седмицата - задължително ще поставим ревизирания и подобрен 2103 мотор. В чисто белия, лъскав и чист като поликлиника кош. Дори мисля, да го припалим и колата да дойде до Пловдив на самоход. Там вече ще се осъществи финалната част - накичването на интериора и екстериора. Разни брони, решетки, щипки, лайстни, калобранчета, подкалници, АГУ-то, и прочие подробности. Обещавам, че ще направим подробна фотосесия по време на текущия процес.

Обещавам, че лично ще продупча оригиналните калници за поставянето на подкалниците.

Коментар

Първоначално публикуван от milen borisov Преглед на мнение
          С LadaManqk (собственика на колата), днес обиколихме да видим как стоят нещата с хромирането на старите детайли и при една от фирмите в Пловдив се откри голяма вана за цяла броня. Така минаваме на варианта да изнамерим здрава, права броня и да е подготвим за хромиране. Ако все пак се намери от някъде такава броня, макар и леко ръждива, но без кривини, също може да е купим!
          Е значи с мен си говорил за бронята
          Последно редактирано от jpmitko; 25-11-09, 23:43.

Коментар

Първоначално публикуван от jpmitko Преглед на мнение
            Е значи с мен си говорил за бронята
            Нещо не успях да схвана какво искаш да ми кажеш?

Коментар

С LadaManqk (собственика на колата), днес обиколихме да видим как стоят нещата с хромирането на старите детайли и при една от фирмите в Пловдив се откри голяма вана за цяла броня.
              Милене дай някъкви координати на тая фирма телефон адрес ще е интересно за много хора надявам се а и Аз имам някой работи за оправяне и някъкви отзиви качествено ли работят и някъкви ориентировъчни цени благодаря предварително.Поздрави.
              0887284106-Митко
              http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
              http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Първоначално публикуван от dino412 Преглед на мнение
                Милене дай някъкви координати на тая фирма телефон адрес ще е интересно за много хора надявам се а и Аз имам някой работи за оправяне и някъкви отзиви качествено ли работят и някъкви ориентировъчни цени благодаря предварително.Поздрави.
                http://www.moni-mg.com/aboutus.html

Това е фирмата която посетихме, но за да се направи процеса мед-никел-хром трябва материала да се занесе добре полиран без грам ръждичка и мърсотия, както колегата М20_maniak беше писал в една тема за подготовка на детайла. При нас важното бе, че имат подобна голяма вана за тази операция, защото при другата фирма в Пловдив (няма да казвам името, за да не се направи лоша реклама), нямаха подобен голям съд. За цена неискам и няма да казвам докато не се направи бронята, защото цената която ни казаха за нея е по джоба на всеки един човек. Поздрави!

Коментар

Нещо не успях да схвана какво искаш да ми кажеш?
                  Идва във нашата фирма и разговаряхме за хромирането на бронята
                  Последно редактирано от jpmitko; 27-11-09, 22:00.

Коментар

Първоначално публикуван от dino412 Преглед на мнение
                    0898 628591 Митко
                    Това е момчето което отговаря за галваничния цех

Коментар

Бялата птица вече е в кафеза. Ам, Дядовата тройка вече е в гаража. Днес я видях. Станала е чудесно. Перфектно налята и гланцирана боя. Чудесно права и изпъната. Стои, както трябва да бъде. Мотора също доволно работи на мястото си - лъскаво и мазно. В прочем, понеже липсвах при паленето.....то по думите на собственика мина горе-долу безпроблемно. Покрай мухабета, някой не е регулирал коректно един-два клапана. И протекла гарнитурка на водната помпа. По същата причина. Така де, че са ме анатемосали от разстояние - ясно. Важното е, че силовия агрегат се получи така, както аз исках. И работи добре. Остана накичването..... лайстни, фарове, решетки, тапицерия, мокети, балатуми, кори, табла, стъкла, машинки на врати, напасване, газифициране и гланциране.

Коментар

Колега,моля те,ако имаш възможност снимай самия процес,преди и по време на "накичването"

Коментар

Толкова мерак да я изпънете ладичката. И като прочетох газифициране ,изтръпнах. Не смятате ли че малко ще спънете , не само колата ,но и цялата идея.Най-малко защото ако една лада не мирише на бензин цялата КЪДЕ и е ретрото пичове. Няма да обсъждаме персонално отношение към газовите системи от първо поколение.

Недейте!

Коментар

А снимки кога ще видим на новата ладичка..
                            Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Въпросната Лада до преди 2 години беше на 60 000 км. реални. Сега е малко над 120 000 реални. Точно този мотор на газ - ще върви, както преди е вървял на бензин. Ако не и по-добре.

Коментар

Здравейте ето една много згласена май е 1500s http://pics.data.bg/categories/1/%d0...aaa7fd7/44615q

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X