Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ford Capri - то на Bonso

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ford Capri - то на Bonso

Колата тръгна добре с новия мотор, но нещо след като смених въздушния филтър и кутията колата не върви добре. Снимах клип на колата от 0 - 100 км/ч

Това е положението за момента

Поздрави,
    Bonso
    Последно редактирано от Peppy; 31-08-09, 00:46.
    Кара: само "кошници"
    Opel Frontera 2.4i, Ford Capri 2.8i

Коментар

Какви пари взе спортният вал ако не е тайна колега и в крайна сметка каква кутия смени, че се е влошила колата като вървене.
      Последно редактирано от м20_маниак; 04-09-09, 14:35.

Коментар

Спортния вал е на на kentcams на 276°, и го купих през нет- а от oldcars.de http://www.oldcars.de/shop/index_en.htm . Цената с доставката дойде около 230 евро.

Относно кутията - не се изразих правилно. Става въпрос за кутията на въздушния филтър и самия филтър. Старата кутия опираше в радиатора и не можеше да се монтира добре филтъра. Освен това дърпаше директно топъл въздух. Въпреки това колата вървеше зверски. Реших да преместя главата на механичната инжекция на нова кутия от Форд XR3i, която е по малка. Тогава колата се спъна. Поставих и филтър на K&N и тръгна по- добре, но пак не върви както беше преди.

Не знам от къде дойде проблема, но мисля като начало да върна инжекциона на старата кутия на филтъра и после евентуално да търся и други причини колата да не върви добре в момента. Имам и проблеми с паленето при студен двигател.

п.п. Търся скоростна кутия, която да пасне на мотора и купето - ръчна за V6 2,8i с 5-скорости, тип 9 . Търся също кутия за въздушен филтър за 2.8i

Поздрави,
        bonso

Bonso
        Последно редактирано от Bonso; 05-09-09, 14:56.

Коментар

Колега този шестцилиндровия мотор сигурен ли си че е от Гранада? Защото Рено правят същия със същата джеттроник система. Предполагам моторите са еднакви и ги вграждат в повече от една кола.
          Последно редактирано от м20_маниак; 05-09-09, 19:02.

Коментар

Двигателят вероятно не работи добре, а и пали трудно студен, защото от спортния филтър засмуква повече въздух, така сместа обеднява - ще трябва да дадеш още бенз...
            VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
            SXS-Restorations 0886513079
            Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Има един такъв Форд в една морга на края на града .

Коментар

Мерси за съветите.

Иначе двигателя е фордов със сигурност. Имам документите на бракуваната Гранада, както и мотора е закупен с нотариално заверен договор.

moskvich408 , моля те пиши къде точно е въпросната морга?

Поздрави,
                bonso
                Последно редактирано от м20_маниак; 06-09-09, 18:03. Причина: сливане на публикации

Коментар

Каприто е в покрайнините на Добрич . Ако си от Варна или друг близък град и имаш възможност да дойдеш , ще ти обясня и по-подробно .

Коментар

От София съм, но ако трябва ще дойда и до Добрич. Възможно ли е да се намери някакъв телефон на хората от авто-моргата за да проверя дали имат частите, които ми трбват?

bonso

Коментар

Ще се опитам да намеря телефон , но не помня дали Каприто беше първо или второ поколение .

Коментар

Благодаря предварително. Ако е второ поколение или трето - ще свърши работа

bonso

Коментар

колега мерси за информацията за вала за кутията на филтъра мога да ти помогна защото имам цялата инжекция барабар със кутията за фитъра от сиера 2.8i която заразлика от гренадовата е по къса но по широка,а скорости има такива каквито ти казах МТ75 на една сиера в софия със 2.9i но са за4х4,но ако ги вземеш аз бих могъл да ти дам моите които са за задно,но ги взимай задължително със това гуме каре.Сиерата е има във мобилето на части,относно спъването на каприто според мен е от това че със тази малка кутия на филтъра която си му сложил от ескорт 1,6 най верятно си го хванъл за гушата яко,гледах твоето клипче от 0 до100 и се учудих доста защото моета сиера със такъв двигател и чугунената кутия хващаше 100 на първа и 200 на трета.между другото има едно момче със морга в софия точно преди излизане от софия в дясно до билборда на HITAGHI навътре по един черен път има цял двигател 2,9 cosworth 24v 220 к.с но се изтърва в цената 2000 лева.Ако решиш нещо за кутията свиркай
                          Прикачени файлове

Коментар

Извинявам се, че малко със закъснение отговарям.

За скоростите не е лоша идея, но дали ще се събере МТ75 в тунела? Знам, че само кутия тип 9 се събира в Капри. Ако е тип 9 ще има смисъл да я взема. Относно кутията на възд. филтър - как може да се разбереме за нея?

Поздрави,
                            bonso

Коментар

Малко видео от drag day- a днес на пистата до Дупница;
                              http://www.youtube.com/watch?v=WpHKR8WTDMI" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от Bonso; 11-10-09, 16:03.

Коментар

Първоначално публикуван от GOGO_XR4I Преглед на мнение
                                колега мерси за информацията за вала за кутията на филтъра мога да ти помогна защото имам цялата инжекция барабар със кутията за фитъра от сиера 2.8i която заразлика от гренадовата е по къса но по широка,а скорости има такива каквито ти казах МТ75 на една сиера в софия със 2.9i но са за4х4,но ако ги вземеш аз бих могъл да ти дам моите които са за задно,но ги взимай задължително със това гуме каре.Сиерата е има във мобилето на части,относно спъването на каприто според мен е от това че със тази малка кутия на филтъра която си му сложил от ескорт 1,6 най верятно си го хванъл за гушата яко,гледах твоето клипче от 0 до100 и се учудих доста защото моета сиера със такъв двигател и чугунената кутия хващаше 100 на първа и 200 на трета.между другото има едно момче със морга в софия точно преди излизане от софия в дясно до билборда на HITAGHI навътре по един черен път има цял двигател 2,9 cosworth 24v 220 к.с но се изтърва в цената 2000 лева.Ако решиш нещо за кутията свиркай

Здравейте относно инжекциона за Гранада-та стои ли още че ми трябва Благодаря предварително !!!

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X