Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шкода 120 Л 1983 Моята слънчевка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шкода 120 Л 1983 Моята слънчевка

Автомобилът изглежда супер. Поздравления! Ама не е ли по-добре всичко да си бъде оригинално по Шкодичката? Е аз не разбирам от ретро автомобили, ама така си мисля де.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Аз не държа всичко да ми е 100 % оригинал. Правя си я по мой вкус... на мен да ми харесва. Ако някой ден ми омръзнат белите стопове и мигачи ще си върна оригиналните.

Коментар

Щом я ползват за ежедневка, подлежи на тюних, но за външния вид и аз мисля като бат Марто.
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Едно към едно с мнението на Марто.

Иначе браво за ентусиазма и резултатите.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

прекрасна работа!А кристалните стопове и мигачи и стоят много добре,мое си мнение,разбира се.Карайте си я със здраве!!!
            HUSGVARNA 630 SMR
            PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Един съвет Следващия път, като правиш основен ремонт на двигателя, сложи маслени сегменти от гърбав Запорожец. Каналите на буталата се престъргват с 0,2мм и забравяш за разход на масло. Шкодите не горят масло през клапаните и затова нямат гумички там. Монтажът им е безсмислен.
              Такива автомобили са ми минали доста през ръцете и ги познавам наистина добре в детайли
              Любимката ми е 100S Последната беше доста модифицирана 120, която подарих на един човечец, който още си я лашка.
              Ще огледам за неизхвърлени части, които ще ти подаря.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Отлична работа.Завидна техническа грамотност.Изчистени детски болести-гумички разни....маслояди.Но мисля че с тия фолия дето си ги налепил ще почне да гние-задържат конденз.Помисли и за допълнително резервоарче за охладителна течност-по принцип греят.Малко съвременен тунинг не вреди-ако има и едни джанти с широки гумки,че сега мяза като на кикили.
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Много добре изглежда!!
                  Доскоро, подобна Шкода, 105Л, 100 километра ги нямаше за нищо/като ускорение и поддържане говоря/, събирали сме се по 8-9 човека, вървеше като бясна......
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ъъъ имам въпрос. Защо не виждам последните две мнения написани в темата?
                    П.п. след това ми мнение ги видях.

За разхода на масло съм чувал три варианта за действие, два от които приложих:
                    - Споменатия по- горе начин със зазови сегменти. Станата ни 120-ка беше така направена- ефект нулев.
                    - Ризи, бутала и сегменти ново производство- Колбеншмидт- на един приятел е така направена- разход на масло малко под нормите описани в сервизната книжка.
                    - Гумички на клапаните- за две смени на масло( година и пет месеца) масло не съм доливал. Няма го характерното припушване на студен мотор, дължащо се на оттичането на масло. Самата миризма на изгорелите газове се промени( в началото ми беше доста странно ).

Смятам, че резултатите говорят сами за себе си.

Следващия мотор, на който ще направя основен ремонт ще е 135 или 136 от Фаворит. При него тези детски болести са си излекувани заводски.

За шумоизолацията: не е фолио. Материала се използва в строителството за хидроизолация на тръби и покриви. Представлява битум с алуминиево фолио. Смятам, че няма как да поеме влага. А ефекта е много приятен. Музиката също започва да звучи по съвсем друг начин.

За прегряването- убедил съм се, че ако охл. система е наред, и всичко функционира както трябва, проблеми няма. Приказките, че шкодите прегряват много са от хора, които не си поддържат колите.

Плановете ми за напред са пълен ремонт+ боядисване на задното окачване. Монтаж на пет степенна ск. кутия. И от заводските екстри ми остава само задно стъкло с нагревател и заводски лети джанти.

За частите- мерси, колега. Ще съм ти задължен.
                    Последно редактирано от skoda racing; 12-12-12, 01:02.

Коментар

споко, не си само ти...проблем с форума...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

За сегментите, аз съм слагал зазови и ефектът беше огромен.
                        За охлаждането - наистина е капризно и проблем става най-малката непътност. Просто е малоумно измислено и развалено в сравнение с това на 100С и 1000МБ.
                        На една от шкодите си монтирах радиатора на задната престилка и се получи доста добре.
                        За части- мисля че имам фарове, само, че са от трапецовидните (по-новия модел), стопове, някои странични стъкла, и разни други дреболии. Имах много но ги изхвърлих, защото нямаше какво да ги правя а едва ли ще си купя пак такава кола. Може би ако си намеря 100С със запазено купе.. Ще видя какво има и ще ти пиша.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Малки интериорни промени. Сложих GLS-овия волан. Не знам що всички ми казваха, че е неудобен. Нищо неудобно няма. Смених си и плейъра с висок клас такъв-Pioneer P77MP. Нищо общо като звук със старото 3000MP. И дизайна му е много изчистен, точно както ми харесва. Това колкото и да го усилвам не криви. Два часа слушах музика в колата днес и след малко слизам пак.
                          Днес най- после се наканихме да сменим алтернатора. Сложихме 70А BOSCH от Голф. Пуснахме и една допълнителна маса към купето. Направо заспа. На клипчето се вижда колко зарежда. Ще се сваля още веднъж, че има съвсем леко несъосие, пък и да боядисам планката.

Коментар

Back to the original...

Коментар

Доста по добре изглежда в оригинален вид ! Радиото не Пайнер е страхотно и аз имам такова , само ринга около панела не ти е оригиналния
                              Браво !
                              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Браво, чудесна кола! На точно такава съм се учил да карам и имам пресантиман! Да си я караш дълги години....
                                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X