Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Втори Конкурс за елегантност за класически автомобили - 2009 год.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Втори Конкурс за елегантност за класически автомобили - 2009 год.

Малко снимки от мен,

и част от организаторите,

LZ1NBN

Коментар

Колко ме е яд, че не можах да дойда!
      Благодаря за снимките.
      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
      Drag Grand Canyon Daily
      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
      LZ1JYM

Коментар

И аз пощраках....
        Прикачени файлове

Коментар

А за някои вчера беше работен ден ...
          Благодаря на колегите за хубавите снимки, почти имам чувството, че съм видяла всичко наживо

Коментар

Страхотни автомобили, благодаря за репортажа.

Коментар

Красиви автомобили.Голямо мерси за снимките.
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

Коментар

маико мила...не е истина какви красавици само....

Коментар

Отидохме в Хилтън в 10. Облякохме организаторските тениски и се захнахме с дадените задачки.
                  Първо да подредим автомобилите. С "наще" хора се разбираме лесно и с половин дума. Стигаме до гърците. Някои от тях разбират български и три пъти като им се повтори по-настоятелно им става напълно ясно.
                  Други и от английски понятие си нямат. И с жестове не разбират!

В Гърция ретро автомобилите имат специални регистрационни номера, различни от на другите.

Продължават да идват още и още автомобили.

Някои от тях съвсем не бяха ретро:

Серия Порше-та:

Истински красавци! Прилежно излъскани, без следичка по боята. Е като изключим тук-таме някое мазно пръстче от любопитните посетители. Ама то ако не се пипне, все едно не си го бил видял - око да види, ръка да пипне! Иначе не се брояло.

За феновете на марката Мерцедес, която беше нескромно представена.

Да надникнем "отвътре".

Ретро.

Част от автомобилите бяха с номера, цифрите, на които посочваха годината им на производство.

Правителствена лимузина.

И докато сме на тема лимузини да насочим вниманието си към друга невероятна ценност!

Подарък от Брежнев на Бай Тошо, само 2 такива автомобила излизат извън СССР. И двата са в България.
                  По разкази на Стоян.

Автомобили, които бях виждала само в анимационни филмчета:

Тази определено ме грабна! Модернизирана каляска.

Носи духа на времето си!

БМВ преди...

По-точно БВМ от 1951.

Поглед към другите:

И към нещо, което определено хващаше окото и е можеше да бъде изпуснато.

Бентли - любимеца на всички жени...

А годината е 1955-та...

Автомобил, които сме виждали да се движи по улиците.

Алфа и преди и сега на мен лично не ми харесват...

Още невиждани автомобили:

Красота!

И нека Ретро парада започне сега!

А годината е ...вие си знаете коя...
                  Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                  A2 (+)

Коментар

Снимките са ми предоставени от приятел.

Искам да благодаря на Стоян за поканата, интересните разкази за колите и приятното прекарване! Мерси!
                    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                    A2 (+)

Коментар

Колко много красота събрана на едно място...
                      Благодаря!
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                        Снимките са ми предоставени от приятел.

Искам да благодаря на Стоян за поканата, интересните разкази за колите и приятното прекарване! Мерси!
                        Тъкмо щях да те хваля за боравенето с фото апарата и ти се издаде

Коментар

Малко е "ОФФ" на темата, а за Спасов ден предвижда ли се нещо, и ако "да" кога и къде ?
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Мисля че трябва да имаме тема за мероприятия , и там да се пуска програмата , има сбирка на 30 май , и после мисля че на 12.06 пак някъде !

Коментар

Много благодаря на всички за информацията и снимките, страхотни са ретро автомобилите, аз съм им голям фен, даже имам ретро автомобил, но все не остава време за това.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Малее, Супер модераторката, много рано си писала.
                                Ето включване и от мен.

Телефонът ми иззвъня в 8 и 30. Събудих се недоспал и не особено отпочинал - събраха ми се няколко безсънни нощи, комбинирани с фитнес през деня...
                                Оправих се и като по чудо стигнах пред х-л "Хилтън" в уговорения час - 10:00. Цвети току-що беше дошла и ми звънеше.

Влязохме в хотела, където ни чакаше един подранил мой съученик, който вече си беше поръчал и съответно изпил голямата водка. Предварително бях поканил Супер Цвети, въпросният водкаджия, както и още няколко момчета от моя клас, да се нагледат на красоти, пък и да изпълняват заедно с мен функцията на организатори.
                                Аз пък бях поканен от мой приятел, г-н Маргарит Карабуров, който към момента е председател на БАКСКАМ и управител на списанието Автокласика и мотоциклети.

Както и да е, събрахме се и се появихме при Маргарит, за да ни даде указания и отличителни знаци. Вежливо отказах предложените ми маркови тениска и шапка под предлога, че бяла блуза в момента и без това си имам, а шапката щеше да ми развали прическата. Взех само служебната карта.
                                Цвети беше по-примерна си облече тениската. Останалите също се премениха и поеме към различните краища на паркинга - аз, Цвети и Пламен (алкохолика) се заехме да подредим класиките, така, че да е най-прегледно, докато Станислав и Габи останаха на входа да насочват пристигащите.

Не всички лукозни класики бяха на членовете на Royal Classic клуб - имаше и доста гости от Гърция и Македния.
                                Също така, както всяка година, Националната служба за охрана показа едно отлично ниво с представените автомобили, които в недалечното минало са обслужвали такива личности като Тодор Живков, Леонид Брежнев (при посещенията му у нас) и др. високопоставени другари.

Естествено, в първият удобен момент снимах точно тях.

Това е ЗиС 110, един от любимите автомобили на Сталин(този конкретно е "параден файтон" - кабрио):

Червеният "флаг" на капака му свети при включени фарове. Ерата на култа си личи във всички декоративни елементи - все пак, края на 40-те, началото на 50-те години...

Хромираните вертикални пластини по декоративната му решетка всъщност играят ролята и на жалузи...

Ето го и другият ЗиС:

Времето за снимки свърши - прииждаха нови и нови коли, които трябваше да сместим някак си. Е, справихме се. Както Цвети вече каза, имахме проблеми с гърците. Видно беше, че разбираха какво им се говори на български, но по една или друга причина клатеха глава отрицателно...
                                Междувременно вече съвсем пресъхнахме, в следствие от жаркото слънце и влязохме в хотела за нещо разхладително. За организаторите, охраната и всички други участници имаше осигурени храни и леденостудени напитки, сервирани цивилизовано в стъклени чаши.
                                Точно на 3 метра от масата, във фоайето на Хилтън, дремеше легендарното Рено Алпин. Усмивката на Цвети озари иначе тъмно синята боя на спортния автомобил:

Остана малко време и излязохме навън за още снимки.
                                Спрях се на друг автомобил, също собственост на НСО - този Cadillac 62 Convertible Coupe. Два такива Кадилак-а са доставени през далечната 1956-та година, по поръчка на Тодор Живков. Конкретно на този е имал честта да се вози червеният лидер Фидел Кастро (както и други гости, разбира се):

Интересно електротехническо решение, характерно за по-скъпите автомобили през 50-те и 60-те години, не само на запад, но и в СССР - т.нар. "фар-крушка":

Тук вече започна следващата част от мероприятието - нещо като малък парад. Под ред, класиките тръгват през паркинга, спират пред входа на хотела, където водещата манекенка задава различни въпроси на собствениците, свързани с историята на конкретния автомобил, реставрацията и т.н.
                                Прекратихме фотографирането, понеже трябваше да дадем наставления на екипажа на всеки автомобил за следващата маневра.
                                Тези снимки са направени от някой "от нашите", който в момента не извършва организационна дейност и има свободни ръце:

Возилата се върнаха обратно по местата си в очакване на следващата дисциплина. Докато обикаляхме да следим за нередности, например любопитни пипатели, които без да искат можеха да повредят безвъзвратно някоя част от скъпите автомобили и пр., се спряхме пак при магнетичните (поне за мен) лимузини от НСО.

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                                ...
                                И докато сме на тема лимузини да насочим вниманието си към друга невероятна ценност!

Подарък от Брежнев на Бай Тошо, само 2 такива автомобила излизат извън СССР. И двата са в България.
                                По разкази на Стоян..
                                ...
                                Точно така, хубаво си запомнила.
                                От целия бивш соц. лагер, само в нашата държава съществуват два ЗиЛ-а 115 (като изключим Русия, естествено). Подарени са от Л. Брежнев през 80-те години. По думи на возилите се у тях, торсионното им окачване преодолява по-плавно неравностите от пневматичното на Mercedes-a Landaulet...
                                Служителите на НСО бяха изкючително любезни и като видяха, че съм запленен от съветските машини, ми позволиха да вляза в някои от тях и да усетя духа на времето им...

Имах рядката възможност да снимам арматурното табло на ЗиЛ-а:

Поглед към огромният силов агрегат на съветската черна грамада:

Забелязвам, че с някои колеги сме "запечатили" един и същ детайл, а именно - компресора на климатика:

Местим се при митичната партийна ГАЗ 14 "Чайка".

Момчетата от от Националната служба за охрана й отвориха багажника, който е с размерите на нормално мазе и побира без проблеми 4 човека. В него се помещава и климатика, който е по-голям от този в моята стая:

Мда, почти приличам на охрана на Чайката. "А'е нЕкой да се проб'а да я окепази, а!?"

Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet. Изключително рядък модел - в музея на Мерцедес в Германия НЯМАТ такъв...

Понеже малко се поувлякох(както обикновено), ще оставя НСО и ще ви запозная с други екземпляри и колекции.

Това е Mercedes 300 Adenauer, собственост на Антон Костадинов - Сами-М.

Друг негов автомобил беше този Мерцедес от 1951г.:

Както Цвети вече поясни, на голяма част от автомобилите поредният номер от регистрационните табели отговаряше на годината му на производство. Не правеха изключение колите на НСО, на Антон Костадинов и др.
                                Гърците пък се бяха оборудвали с табели, които са изработени специални за ретро автомобилите там. В Гърция колекционерите, които желят, могат да си регистрират старинното возило под друг параграф, като естествено, освен стилен рег. номер, стилистично отговарящ на епохата, получават и сериозни данъчни облекчения.
                                Надяваме се някой ден това да стане и у нас...

Споменатият по-рано Маргарит Карабуров тази година показа 2 прекрасно реставрирани класики.

Едната е Ford модел А от 1928 г. Видът му е напълно оригинален, всичко по него е грижливо възстановено и обслужено. Процесът е отнел няколко години. Абсолтно всички липсващи части са били поръчани по номенкл. номер, директно от САЩ...

...дори и оригиналният термометър...

Другият е синия Мерцедес 230. Снимката му е по-горе, при интервюто.

Любен Хаджикостов също пристигна с интересни самоходи:

Hot-rod-ът му:

И тази ТЛК:

Стигнахме и до другата радваща окото част - манекенките. Всеки, който имаше желание, можеше да паркира пред входа на Хилтън и различни модели да позират с колата му.
                                Красиви жени, хром, оригинални тоалети, полирана до съвръшенство боя...

Интересен момент - за да не амортизираме излишно Форда, решихме да го избутаме на сцената. Аз се забелязвам от ляво на снимката:

След като антиката е на място, сесията може да започне:

Кулминацията настъпва, когато всичките красавици се събират около/пред/в Мерцедеса:

Следват още малко снимки и награждаването, за което ще пиша по-късно.
                                Последно редактирано от м20_маниак; 18-05-09, 17:02.
                                С "Фармахим" - непобедим
                                Дизел - само дънки!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X