Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Авто Легендите на СССР
Свий
X
-
От: Авто Легендите на СССР
Здравей! Предлагането на стари Москвичи в България многократно превишава търсенето. Да не кажа, че търсенето клони към нула - на който му е било мерак, си е купил, а нови мераклии няма и едва ли скоро ще проима. В мобилето се продават едни и същи трошляци на надути цени от години и с нулев успех. Реално за карана тройка в нормалното износено състояние можеш да разчиташ на не повече от 5-600 лева, и то ако имаш всички документи. И никакво напудряне не може да помогне - модела е до болка познат на всеки, който поне малко се интересува от стари коли. Ясно е къде гние, ясни са калпавите скорости и заден мост. Предницата на резбови втулки, която има ресурс 30000км при редовно гресиране... Двигателят 407Д или Д1. Д1 е на по-новите, с уголемени лагери като на 408. Минус - на всичките са слагани много меки бутала и карат по 40-50000 до нужда от подмяна на буталата... Слагаш разградски, цилиндрите пък заминават.
Така че ако е сложен 408 мотор от по-новите, по-добре. Те карат поне по 100000 до ремонт (има и минали по над 200000, ама с огромен разход на масло и прескочили един ремонт) Спирачките, по които винаги нещо тече или е блокирало. Таблото се рони като юфка и няма резервни в магазина... И така.
Ако е на оригинална боя и с много запазен салон и всички документи са редовни - талони, гражданска, данъци - може да се вземат дори 1500 лева ако се намери мераклия (а такива, които и да са готови да дадат 1500-те лева са не повече от 2-3 души в цялата държава).
Написаното по-горе е валидно и за останалите соц коли без Ладата, която още държи цена и може да се кара що годе нормално.
Старият Москвич може да служи само за украса и за каране лятото по паради (така са и Варшава, Волга, Шкода, Вартбург...) Нон стоп лежиш отдолу, зимата няма парно, гният... То и затова изчезнаха скоропостижно от пътищата.
Та като честен съвет на база опита ми със соц колите - не се набутвай да почваш ремонти. Развържи го на 5-600 лева, да му бере друг гайлето. Ремонта хич няма да е евтин, ако и да е евтина марка кола.
Ако не са му в ред документите - на вторични за 350-400 лева. (и да разпродадеш в допълнение някоя част по купето - пак 500 стават.)
Сега да не ми рипнат "ентусиастите", дето по една кола нямат направена през живота... Аз пиша на база личен опит и поне 5 москвича 403/7, за които знам за колко се продадоха реално.
Коментар
-
По случай вчерашния Спасов ден, утре сутрин от около 9 часа на Александър Невски ще има традиционна сбирка на ретро автомобили. За феновете на съвеЦките возила, ще загатна леко какво могат да видят:
Километрите са си толкова, жълтеникавото в пепелника е грес - оригиналната. Гумите са си неините. Нова кола
. Видях и сервизната книжка и фактурата от Мототехника.
Коментар
-
Да. Дори човека е почнал да прави зид пред вратата. А от другата страна на гаража е подредил стъклени бутилки. Сот един вид.... Това е заради опит за кражба. Разбита е през триъгълното стъкло и е бил откраднат карбуратора. Някои каза, че извършителя е хванат и осъден на поправителен труд.
Това 78, 79 та година.
Коментар
-
То не опит, ами направо си е бил откраднат карбуратора.За извършителя не знам, но когато един притятел водеше преговори да я купи, все още си беше без карбуратор и кутия на въздушния филтър.Доколкото помня, дори и номерата не са и били монтирани, ако изобщо имаше номера.Собственика и е починал, а наследниците бяха доста, та моя познат имаше трудности да ги събере за договор.
В крайна сметка, не знам дали той не я купи-казва се Иван и е от Елена.Някъде известно време след като искаше да купи колата, изчезна и от тогава нямам връзка с него да го питам.
А онзи ден от един магазин от който си пазарувам частите за моята лада, на ул.Симеон, казаха че са идвали да търсят разни неща и са споменали, че са за Жигули на много малко километри.Продавача не беше запомнил за кой точно модел става дума, та ако не е същата-значи има и още една на горе долу същите километри
Коментар
-
Колеги я вижте тука някой няма ли да си познае останалите три книги ? Албума заминава в понеделник за Кюстендил . http://www.offroad-bulgaria.com/show...=4536&page=129Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.
Коментар