Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уникална машина наречена ЛУНОХОД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Уникална машина наречена ЛУНОХОД

Тъй тя. Който не знае физика и планетология - и на Луната кара с гуми.
    Глупостта верно не ходи по гората.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
      за ДВГто съм съгласен, че трудно ще пали на луната, но за гумите не си прав...
      Експедициите до луната - от Аполо 15 до 17 ползват нещо подобно, разбира се двигателя на Рено 5 го няма. (макар,че то Рено 5 си е направо космолет)
      Колега,почети малко ,за това нещо и ще се убедиш че това не са гуми в общоприетия смисъл.Освен това ,вече 40 г. се спори дали тази машина е стъпила на луната.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
        Прилича на бъги с лепенки на НАСА. Не знам,какво му е Луноходското.
        Даже е само със задно задвижване ( поне по снимките).
        Аааааа- не гледаш добре .........
        Изработката е като ТНТМ . Добавените шайби на носачите .......са обикновени . Все пак е имало идея за времето си .
        До колкото виждам - има уреди отпред и буркан , както и уреди отзад. Не е просто Бъги , а изследователско Бъги 4х4 .
        Дали е Луноход ...... не знам , ама си е на Земята . И си е хубаво .
        Това с едни яки гуми ще си е проходимо .
        Браво за снимките . Носачите са за крадене , но с поглед от 2010 г. - са нещо нормално вече .
        А бе хубава машина . Правена с мерак за мостра .

Коментар

Щепселите за 220V и гофретата кефят!!
          Според мен след снимките на някоя нискобюджетна продукция,
          сега стои в някоя дискотека с космичесто име и прави илюминации и дим.
          Може и мацки по без горнище да се въртят в двата стола отстрани.
          Съжалявам за спама, ама не можах да дочакам темата да иде в съответния раздел.

Коментар

Безумно смахната машинка,да не е от някой увесилителен парк,както и да е,ама окачването ми харесва,чудя се само полуоските дали ще изкарат много,особенно ако подскочи някъде
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              Колега,почети малко ,за това нещо и ще се убедиш че това не са гуми в общоприетия смисъл.Освен това ,вече 40 г. се спори дали тази машина е стъпила на луната.
              аз съм сигурен че не са гуми в общоприетия смисъл - даже не са от гума...но приличат на такива, нищо че са плетени от метална поцинкована нишка и имат грайферен протектор от титан
              все пак на луната има 1/6 G и никакво атмосферно налягане, така че е нормално да са различни. Просто са специални за лунно 4х4

А това за спора дали е стъпило - избий си го от главата - моля те. Стъпило е - и то три пъти...Чел съм достатъчно - и преди 20 години пак бях чел достатъчно и тогава си беше стъпвало. Пак три пъти...

Коментар

Сигорно си чел колега,няма да те разубеждавам .Но отговори ми как се е връщало 3-пъти?

Коментар

А това по гумите лунен прах ли е ?
                  ( или засъхнала лунна кал)

Коментар

Естествено че не се е връщало. Стои си. Там няма алчна община да ходи с тефтер и кочан, да врънка пари за паркинга. И мутри няма, да го задигнат.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Сигорно си чел колега,няма да те разубеждавам .Но отговори ми как се е връщало 3-пъти?
                      След всяко кацане там остава по нещо.
                      Лунния парк от изоставени превозни средства вече наброява 2 руски лунохода и 3 бр. LUNAR ROVER на Наса.

Предполагам обаче че микрометеоритите са им разказали играта вече и не стават за ползване ...

Мисля, че и долната част от лунния модул на Аполо също остава при излитането (7 бр. от А11 до 17 - без Аполо13) - така че там вече има доста скрап ...

Коментар

Ей, 100 кусура му намерихте... На мен много ми харесва като визия! Бих си сглобил нещо такова, ако имах къде. Само щепсела не разбрах защо е, не ми се връзва, прекалено обикновен е.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                          Ей, 100 кусура му намерихте... На мен много ми харесва като визия! Бих си сглобил нещо такова, ако имах къде. Само щепсела не разбрах защо е, не ми се връзва, прекалено обикновен е.
                          Светлинния ефект и пушек мапината работят на 220 V
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Това нещо е предвидено единствено да се кандилка леко с пешеходна скорост по някой плаж, обкръжено от камери с тъмни филтри, с потенциален краен резултат - филм като онзи уникален филм с Долф Лундгрен и Кари Хироюки Тагава, в който Тагава беше зъл диктатор във вълшебно кралство, и театър Иван Вазов беше кралски дворец, а злата армия псуваше на български и търчеше нагоре надолу с уазки.

Оня същия филм в който селскостопански хеликоптер гърмя три пъти под различен ъгъл зад един хълм някъде над Бистрица предполагам, и имаше кюнци закрепени отстрани, от които пафкаха димки, симулиращи ракети.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

А името на филма ще може ли да го споделиш,че ме заинтригува

Коментар

Нещо с дракони и мостове беше. Мостът на дракона, или на драконите, знам ли...
                                Прекалено бях зает да се кискам и да изчислявам колко стотици лева е бил бюджета им и дали е стигнал хиляда. Изглеждаше като да съм го правил аз. А аз не умея да правя филми, ама хич.

Едно е да паркира в сумрака тойота авенсис (която не се продава в Щатите) зад театъра, и да излезе надпис "Ленгли, Вирджиния", както в оня филм с Морган Фриймън дето се мотаха с Джон Кюсак из витошките морени уж с в щатска гора, друго е да прелитат селскостопански хеликоптери с димки. Култова работа
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X