Имаше ли кой да ги наема тези лами ( Волги и Варшави ) таксита.
Това по- горе не е снимка на таксита , а куманистически плакат ( с техника "ретуш" ) в чест на поредната годишнина от "Деветосептемврийската революция" .
Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Като дете помня тук в Казанлък имаше 5-6 Волги, новите 24.. ( дали и толкова бяха ) и беше мисия невъзможна, все пеша се връщахме от гости,... не знам за цени, но не беше като за всеки, и ...избираха курсовете... като портокалите и бананите в показен магазин.
Към края на епохата като се появиха кооптакситата... стана друго, вземат ти багажа качват ти го и те карат... цените пак не бяха като за всеки ден, но можеше да си го позволиш ако се налага.
п.п. сега ми е по-удобно да пратя малката у баба си с такси отколкото да изкарам колата от гаража и да я закарам ( само за сравнение )
Мнение на Pancho77Имаше ли кой да ги наема тези лами ( Волги и Варшави ) таксита.
Това по- горе не е снимка на таксита , а куманистически плакат ( с техника "ретуш" ) в чест на поредната годишнина от "Деветосептемврийската революция" .
Имаше ли кой да ги наема тези лами ( Волги и Варшави ) таксита.
81-82 година, като изтървяхме рейса от Плевен за Габрово (понеже старшината дава военната книжка в 13,55 пък рейса в 14,10 и не можеш да летиш) се оглеждахме за такси.
100 км х 20стинки =20 кинта - по 5 на калпак. Волга, Лада- все толкова, ако че Волгата беше по-широчка така, видиш ли. С рейса беше 2,80 на калпак.
Винаги имаше някое севлиевско или габровско такси да чака.
Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Ма Татрата само вчера и днес я спряхме. Вече е с нови колянов вал, сигменти, клапани,лагери,семеринги и други. Оборотния много гореше масло - около 20л. на седмица но издържа. Трудното намиране на поносима цена на някои части удължи ремонта в рамките на 3 мес. Аз съм прехвърлил отговорността по експлоатацията на Спас - 0887118530 , но винаги мога да съдействам. С поздрав Борето
Ма Татрата само вчера и днес я спряхме. Вече е с нови колянов вал, сигменти, клапани,лагери,семеринги и други. Оборотния много гореше масло - около 20л. на седмица но издържа. Трудното намиране на поносима цена на някои части удължи ремонта в рамките на 3 мес. Аз съм прехвърлил отговорността по експлоатацията на Спас - 0887118530 , но винаги мога да съдействам. С поздрав Борето
Те, че си горят масло по спецификация е факт.
На компресора PKD12 със същия двигател му даваха нещо от порядъка на 100-120 грама на моточас- т.е. кило на машиносмяна.
Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”
Коментар