Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Москвич 412 със скоростен лост на волана.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Москвич 412 със скоростен лост на волана.

Първоначално публикуван от Бат-Здравко Преглед на мнение
    Много малко хора знаят за 412 - първа серия с 4 кръгли фара, какво остава за тези с 2 фара. Аз и до сега не съм срещал 412 с 2 кръгли фара. Ако има такива, то те са произведени в много, много малко бройки. В днешно време такъв автомобил си е истинска антика, а поради малката серия по - ценен от 408 в същото състояние. Това обаче, не трябва да се бърка с ИЖ 412, купето му е като на 408И/412 но е с 2 големи кръгли фара.
    До колкото знам, 408 с два кръгли фара са произвеждани в Русия за страната, а тези с 4 са били предназначени за експорт в страните от източния блок. Предполагам и с 412 (преди 1969 когато се променя дизайна) нещата стоят по същия начин.
    За 412 с четири фара и долни скорости знам,че се е произвеждал много кратко. Виждал съм такъв. С два фара,класическа осмица е продавана у нас. 412 с два фара не съм виждал.
    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от Бат-Здравко Преглед на мнение
      Това обаче, не трябва да се бърка с ИЖ 412, купето му е като на 408И/412 но е с 2 големи кръгли фара.
      ИЖ-412 няма начин да го сбъркаш с Москвич 408 защото отзад е с хоризонталния стоп и триъгълния мигач а на радиаторната решетка има емблема ИЖ а не АЗЛК и се пройзвежда до много по-късно от 408 ако неме лъже паметта някъде до 80-82г след което променят само маската на радиатара предните калници и мигачите с габаритите и така до 96-98г е това е ИЖ-412 http://www.my-photo.ru/?g=38682 а това е следващия модел http://www.my-photo.ru/?g=37039 по лично мое мнение по-грозния.
      0887284106-Митко
      http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
      http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

А,за пръв път виждам спидометър на Москвич до 140 км/ч!
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Модификации скорстни кутии Москвич 412

Малко допълнение към темата за 412 с горни скорости. Скоростните кутии за двигател 412 са произвеждани в 4 модификации:
          1) 412-1700010-Б - за автомобил с механизъм за управление на скоростите, разположен на кормилната колонка. Ключа за включване на светлините на заден ход е разположен на страничния капак на картера. Период на производство от юни 1967 до ноември 1968 г.
          2) 412-1700010 - за автомобил с механизъм за управление на скоростите, разположен на пода. Тук ключа за включване на светлините на заден ход е разположен в купето около самия лост. Период на производство от ноември 1968 до декември 1980 г.
          3) 412-1700010-01 - взаимозаменяема с 412-1700010 само като комплект. За повишаване надежността й зъбните колела са произведени от друга марка стомана, ъгъла на конуса на синхронизаторите е намален, пробката за наливане на масло е преместена на страничния капак на картера, отпада маслоизмервателната щека, повишена е твърдостта на вилките за превключване на скоростите. Период на производство от декември 1980 до септември 1982 г.
          4) 2140-1700010-10 - отличава се от 3) по предавателното число на редуктора за скоростомера. Период на производство от септември 1982 г.

Коментар

От: Модификации скорстни кутии Москвич 412

Отбор "Москвич 412" е участвал в междуконтиненталния пробег Лондон - Сидней през 1968г. Тогава са участвали Москвичи с 4 кръгли фара и лост за скоростите на пода. През 1970г. АЗЛК отново участва в маратонския пробег Лондон - Мексико. Тогава участват вече с новата модификация с правоъгълните фарове и хоризонталните стопове с триъгълните мигачи над тях. Преди години успешно се прилагаше сваляне на лоста от кормилото на тунела. Сменяваше се страничния капак на скоростната кутия и се купуваха допълнително лост с конзола и управляващите щанги. Тази операция ставаше при Москвич 408И, на чиито тунел имаше предвидени отвор и шпилки за закрепване на новата конзола.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

От: Москвич 412 със скоростен лост на волана.

До преди 5-6 години пазихме семейния москвич 408!Скоростния лост беше на волана горе,6 стенни фарове и триъгълни мигачи,а светлините се превключваха с крак от един бутон на пода до съединителя!Голяма емоция беше тази кола,произведена 1970 година!С баща ми се шегувахме че е "Щатско" изпълнение!А лоста горе не толкова неудобен,само трябва да се свикне!
              TLC 120 Prado
              Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X