Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Volga - El camino

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Volga - El camino

Да, Ванката е прав. Вероятно най-разумно би било решението да се намери вече регистрирана преправена на пикап Волга, пък после да се извършват промените. Така много по-трудно някой ще може да се заяде.
    При двигателя вече е по-либерално.

Успех!
    С "Фармахим" - непобедим
    Дизел - само дънки!

Коментар

Смятам, че достатъчно здрави Волги се нарязаха в началото на 90-те. Тогава беше така - пари няма, бусовете - скъпи, Волгите - много... Сега вече Волги почти няма. Здрави пък - съвсем. Волгата на "Ел Камино" няма да стане. От където и да я погледнеш, каквото и да й правиш - все си е Волга. Номенклатурна кола. Широка за началника и тясна за водача. Предните врати са й къси - за да стане двуврата трябва да се остави място и зад колонката. Иначе ще може да я кара само много нисък и слаб водач... Освен това 24 е с високо разположени педали и огромен волан. Да не говорим да се сваля тавана надолу...
      И така - ще я съсипете колата и ще се получи не "Ел Камино", а поредната самоделка. Трудно е да се създаде автомобил с по-добър дизайн от този, за който професионални дизайнери са хвърлили много труд. Освен това вече няма как законно да се регистрира подобен мутант. Особено пък ако е рязан и удължен... Няма да мине "Технотест". А без изрядни документи първият патрул на КАТ ще ви разплаче. Да не говорим, че с нейния двигател и ходова част Волгата става основно за возене, не за каране. Набира като параход, трудно спира, маневрира кошмарно. Но на задната седалка е такъв кеф...

Коментар

Тясна за водача категорично не е. Мисля, че преди седмица-две имаше възможност да седнеш на шофьорското място на Волгата на Боби Карчин. Еле пък за хора със среден ръст (например като мен 179-180 см) си е направо огромна. А човека щом се е решил на такива генерални реконструкции, със сигурност няма да оставя оригиналните волан и педали.

Хората в други държави правят подобни кастъми, режат тавани, врати и т.н. на коли със силно сходен на Волгата дизайн. По-ниски седалки например силно коригират нещата.

Тук проблем се явява монополиста "Технотест", а не конструктивните качества на Баржата.
        С "Фармахим" - непобедим
        Дизел - само дънки!

Коментар

Може би не е съвсем по темата, но така или иначе има връзка. На тия от Технотест не им ли е точно това работата в крайна сметка?
          "Познаваемостта" на колата също е адски спорен въпрос - само в махалата има 2-3 коли, в които трябва да се дзвериш няколко минути, докато зацепиш какво точно е това чудо.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Много май се шашкате с тоя "Технотест", аз доколкото знам са получили някакви Европейски лицензи е си мисля, че нещата относно преправянето на конструкций ще са по-лесни... Не че са били трудни, поне за мен: минавал съм МПС без брони, с променени (custom) и преден и заден панел и нямах проблем - хората си мерят с рулетки, пишат си, оглеждат си, абе попълват си формулярите, зимат си таксите и тва е. Ако нещо върнат ще има за какво, но ако е направено като хората как да разберат, че не е така заводски... Случайно, ако върнат някой без основателна причина - има си и друга комисия "Теат Шумен", ако и там не мине - съд има, ако и съда не помогне в Германия ше я закараш - пак ще мине. Бе начини има, коли свестни май няма, да не говорим за customq, да не говорим за Hotrod...
            VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
            SXS-Restorations 0886513079
            Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Във Варна срещнах Рат Род ,в последствие се оказа,че човека е познат на мой съученик-без проблеми си е минал технотеста,ако мога ще постна снимки,да видите какъв барутник е ,а как е минал технотест-не знам грам боица няма по него,а на капака-дупки (или може би поставки за чаши-естествено постигнати)

Коментар

Първоначално публикуван от belov15 Преглед на мнение
                Във Варна срещнах Рат Род ,в последствие се оказа,че човека е познат на мой съученик-без проблеми си е минал технотеста,ако мога ще постна снимки,да видите какъв барутник е ,а как е минал технотест-не знам грам боица няма по него,а на капака-дупки (или може би поставки за чаши-естествено постигнати)
                На базата на какъв автомобил?
                Рила 1400/Москвич 408 - 1969г. завод "Балкан" гр. Ловеч! :D

Коментар

Ами не съм особено запознат ,но като предница много приличаше на Фиат този модел, иначе,нямаше 2 еднакви части по купето (в смисъл от един и същ модел на дадена марка автомобил),задните врати категорично бяха от Жигула
                  Последно редактирано от belov15; 03-11-09, 21:36. Причина: добавяне на снимков материал :)

Коментар

Има Волга 24-ка! Намерих една в Пловдив. Малко е със спаднали гуми, ама колата е запазена-личи си от растояние. Мога да питам за цена (пък и за останалите работи по нея).
                    диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

мерси колега

Коментар

не е ли по-лесно да се преправя комбито? а и мисля по-красиво ще стане, задната врата лесно ще се среже да стане пикапска...
                        http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ate_Anvers.jpg
                        LZ1NDI
                        DR650SE K8

Коментар

Първоначално публикуван от nii Преглед на мнение
                          не е ли по-лесно да се преправя комбито? а и мисля по-красиво ще стане, задната врата лесно ще се среже да стане пикапска...
                          http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ate_Anvers.jpg
                          Според мен от ГАЗ-24-02 ще стане по - добре от колкото от седана. Задния наклон на задните странични прозорци е по - голям от на седана и кабината няма да е излишно удължена. Друг въпрос е, че комбита вече не останаха.
                          Рила 1400/Москвич 408 - 1969г. завод "Балкан" гр. Ловеч! :D

Коментар

Момчета, ще ме извинявате, ама това е пълна перверзия.Ако толкова искате проект с Волга , нека бъде нещо запазващо излъчването и вида на колата.ТОВА Е ГРОЗНО.За да е пикап като Каминото и трябва междуосие с което колата не разполага .Ако я удълшите отзад, ще изглежда къса отпред.Ако се чудите как да нарежете малко ламарина, мисля ...не е това форумът.Ако "custom project" се правеше с ъглошлайфа и единствен разход сметката за тока на флекса и милион нагаждани части, и аз щях да правя хотрод-и.
                            Последно редактирано от м20_маниак; 15-11-09, 22:53.

Коментар

От: Volga - El camino

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gaz21coupe.jpg
Прегледи:1
Размер:80.8 КБ
ID:5314941
                              Малко фотошоп и от мен.

Коментар

От: Volga - El camino

Какво стана с проекта?Накъде върви?
                                Обяснимо е даже и нелогичното. Дали ще го разбереш зависи само от багажа в китарата ти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X