Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Модел на Волга

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Модел на Волга

Колега, този двигател 4022.10 се различава от останалите двигатели. Той е с предкамерно запалване. Това означава, че при работа на бензин сместа се изработва в специален трикамерен карбуратор /К156/ за този мотор. Цялата идея на факелното запалване отива по дяволите в момента на поставяне на газова уредба. На газ започва да работи "някак си", със съвсем различни характеристики. Вероятно от там идва и повишения разход на газ. Моето мнение е, че за да го караш на газ, трябва да го преработиш, т.е. да смениш главата с обикновенна с 8 клапана. /Само не изхвърляй старата 12 клапановата, обади ми се да я взема аз./
    А по въпроса с гърмежите - за това се грижи система за принудителен празен ход. В нея участват електронен блок, вакумен изключвател, два електромагнитни клапана и бобината. Не ми се иска да влизам в подробности по работата на тази система, но ако тя не работи, като си вдигнеш крака от газта гърми сериозно. Обикновенно ако не е карана доста време вакумният излиза от строя или електромагнитните клеясват.
    На джипа ми /Газ 69/ съм с такъв двигател в момента. Карам го на бензин и върви превъзходно.
    Поздрави!!
    Когато нямаме това, което ни трябва,
    ни трябва това, което имаме!

Коментар

През 80-те карах известно време Волга. Най-много ме впечатляваше радиоприемникът с механично "запомняне" на станциите и, командвана от купето, антена.
      Радиото си го биваше. Сега на средни и дълги вълни почти нищо не се чува...

А ТОГАВА никой, освен високопоставени чиновници, не можеха да имат коли в черен цвят.

След това черните Волги ги караха предимно хората, развъждащи прасета. Возеха фураж.

Поредния финт на Историята - висши чиновници - свинари...

Коментар

Ти от кои беше?
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

очень старая фото - Газ-3102 1981-82 год
          Испытания. Знак ещё черный - "проба"
          Не серийный!
          еще делают.

Коментар

Тази е във Варна, снимал съм я през 2007-ма, но още си седи...
            Последно редактирано от м20_маниак; 07-02-10, 12:21.

Коментар

Има една във Горна Баня кадето собственикът и попринцип я ползва за прекарване на товари и и е направил такъв таван че се простира до задния багажник дори и над него . Ако има заинтересувани мога да я снимам когато я срещна и да я кача но незнам как . Някои да пише на скаип "мики_г-б" на латиница. Когато я снимам ако някои ми е писал ще му пиша да му пратя снимките !
              Москвич 408 , оня бежовия с четирите фара !
              42°41'3.72"N 23°14'6.45"E

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X