Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за два непознати за мен автомобила.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за два непознати за мен автомобила.

Въобще 60, 70-те години фиат са правили .....
    Все пак Фиат 124 (Жигулито ) е била кола на годината, несъм сигурен 1968 или 70.
    По добре късно от колкото никога .
    Нула89781нула019

Коментар

1966-та
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Aз бях горд собственик нa Фиaт 850,двигaтеля му беше умaлен нa 124 и пaрното почти кaто Жигуловото,зимaтa беше уникaлно нa сняг,тогaвa си кaрaх пиленa бързa Жигулa,но Фиaткaтa зa квaртaлa ме кефеше.
        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Абе, писах, писах, и накрая го изтрих.
          Който го е интересувало - знае, или поне къде да прочете

Фиат 124 е бил кола на годината за 1966 година

от пролетта на 70 почва да се прави Жигули, със заводски индекс 2101 и с доста промени спрямо Фиат124.

Споменуваната по-горе Алфа Ромео Джулиа Супер Нова е произвеждана от Алфа Ромео за кратко време - от 74 до 1977 година. Наточения и вариант беше полицейския автомобил в Италия по тези времена.

Общото между двата автомобила са дизайнерите им - Джузепе Скарнати и Оскар Монтебоне. Доста са им нещата, които водят до формиране на аналогични виждания по отношение на автомобилния дизайн.

За подробности няма нужда да се пише - който се интересува, може да си събере инфо - толкова книги има изписани.

PS. Не съм фен нито на Алфа, нито на Фиат. На времето такива неща се знаеха от обща култура.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            Наточения и вариант беше полицейския автомобил в Италия по тези времена.
            Тя талянската полиция и карабинерите си карат предимно и най-вече Алфи от време оно

Обаче Джулия, на която прилича 124ката или Ладата се прави от 1962
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На Фиат 124 амортисьорите отзад бяха "койлоувъри" (вътре в пружините) и нямаше тъпанарското поведение на "Жигулсън", дето народът зимно време буаше бордюри или чували с пясък в багажника. И някоЙ други различия, които, като се качиш във "Фиат 124" усещаш разликата между "заподното" и "сделаното", нищо, че 25 години разлика ги дели
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                На Фиат 124 амортисьорите отзад бяха "койлоувъри" (вътре в пружините) и нямаше тъпанарското поведение на "Жигулсън", дето народът зимно време буаше бордюри или чували с пясък в багажника. И някоЙ други различия, които, като се качиш във "Фиат 124" усещаш разликата между "заподното" и "сделаното", нищо, че 25 години разлика ги дели
                Може ли инфо...

Коментар

Е кво да може, полски фиат не си ли виждал.
                  Те понеже работят заедно от преди ВСВ нещата там са по-така. А след края на студената даже ги купиха
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Полския не беше ли с ресьори отзад ?
                    Отделно че той си беше копие на един друг италиянски фиат, с четири "почти правоъгълни" фара...
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да бе, верно че полския беше 125

Коментар

Имам чувството че някой хора си пишат ей-така на поразия соц митове и легенди. Да, полският фият е с листови ресьори отзад.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          ...Отделно че той си беше копие на един друг италиянски фиат, с четири "почти правоъгълни" фара...
                          Това си е интересна история сама по себе си.
                          В договорът от 1966-та, е заложено да се предоставят лицензи за „народен", „универсал" и „люкс" -клас, автомобили. Народният, е добре познатият ни 124/2101, универсалът (като тип тук популярен - комби) е 2102. За „люкс"-ът, италианците предлагат самостоятелна разработка. Понеже за руснаците между нея и другите две няма удовлетворително ниво на взаимозаменяемост (и съответна възможност за производство на един конвейр) те преценяват като непосилно за тях, усвояването и на двете (така и така са прекроили целия ГОСТ и са организирали паралелна индустрия, наложена от нивото „124"). Пред тях застава въпросът за плащане на неустойки. Решават този въпрос, като великодушно я тропосват на поляците (съ-все материалните тежести към ФИАТ). Междувременно, за да не са „капо", ФИАТ вече са реагирали от своя страна и пускат в серия „излишната" разработка като „125". Лукс-версията се осъществява в лицето на 2103, която също е разработена в сътрудничество с ФИАТ (последна - оттам нататък руснаците „творят" самостоятелно).
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

С Жигулата2101, зимата се оправях само със "Семперит",старата ромбоидна шарка + по изнесените асконови джанти +фланци,стъпваше доста добре в снега за сучеща се задница.То БМВ и Мерц,не са по-различни като зимно поведение и нескопосано шофиране със задно.За Фиат125П ,мога да кажа че за времето си беше класа,подържах един в сервиза дето работех,човека си го караше до преди няколко години,но се сгромоляса купето тотално и липсваха части.Задния мост е с ресори и се държи по-кофти от 2101,предпочитам второто.
                            Последно редактирано от faster; 31-01-15, 08:18.
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

За различията: http://totalcarmagazine.com/classica..._shiguli_1200/
                              Както и Уикито:
                              The 124 featured a spacious interior, advanced coil spring rear suspension, disc brakes on all wheels and lightweight construction...
                              In 1966, Fiat entered into a collaborative agreement with the Soviet government ...The factory produced an adapted version 124R of the 124, known as the VAZ-2101 "Zhiguli" (sold as the Lada 1200 in export markets), until 1982, and 1200s until 1987. These were based on the 124 but modified at more than 800 points, the major modifications being an entirely different OHC engine developed by Fiat, hydraulic clutch, drum brakes at the rear, modified suspensions, etc.
                              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Фиат 124 е значително по-лек от Жигулито. С около 80-100кг. Основно заради по-тънката ламарина от която е направен. Дали това е добре, или зле всеки си преценява. Двигателя на Ваз си е двигател на Фиат, при това доста известен и разпространен, даже до скоро се произвеждаха фиати с този двигател, не съм сигурен дали и още не произвеждат. Известен е като FIAT SOHC. Двуваловия двигател на Фиат е известен като FIAT Twin cam /DOHC/. И двата двигателя са проектирани от един и същ човек, работил за Ферари, пректирал двигатели за Формула 1 и пренесъл опита си в тия два двигателя, като двуваловия /има версии с 8 и 16 клапана/ е печелил един куп титли в световния рали шампионат.

Все тая, линка със сравенението между двете коли е страхотен. Прекрасен автомобил, истинска класика. Казват че Фиата е по-добър, вярвам му, но за да са направили тия промени за руснаците, явно има защо! Голям фен съм на модела, удоволствие е да се управлява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X