Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Старите бензиностанции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Старите бензиностанции

Това е кръстовището на бул. Левски и Графа, в ляво ти е паметника на Попа. И двете сгради са си там, даже и статуята на орела си е на мястото. На мястото на бензиностанцията май сега са дюнерите или съседното магазинче?
    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Да сетих се! Чудя се къде съм го виждал този орел и така не можах да зацепя!
      Поздрави!

Коментар

Tочно дюнерите са на нейно място.
        С "Фармахим" - непобедим
        Дизел - само дънки!

Коментар

Да-а-а, наистина хубава и носталгична тема!
          За софиянец не е проблем да разпознае 5-те кьошета, даже ако се вгледате се вижда и университета.
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

А де, аз не съм дотам софиянец, но като "Петте кьошета" не е ли известно кръстовището: "П. Евтимий" - "Скобелев" - "Прага" - "Хр. Ботев" и оттам няма начин да се види университета!? Това тук е кръстовището популярно като "Попа" и на него вярно също се пресичат пет улици (има пет кьошета), но май никой не му казва така... Инак знам поне три места титуловани: "Малките пет кьошета".
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Донякъде си прав.
              Иначе университета наистина се вижда .
              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
              ... turn on your A/С !

Коментар

От позицията на тази снимка - да разбира се, но това е "Попа" съвсем определено, а не "Петте кьошета"
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

На тази снимка прекрасно се вижда за колко коли са проектирани софийските улици(булеварди),а сега като се сетя колко коли минават на минута на "Попа" и ми става лошо...

Коментар

Първоначално публикуван от binky Преглед на мнение
                    На тази снимка прекрасно се вижда за колко коли са проектирани софийските улици(булеварди),а сега като се сетя колко коли минават на минута на "Попа" и ми става лошо...
                    Може би заради това трудно го познах, аз !

Коментар

Първоначално публикуван от binky Преглед на мнение
                      ...и поне на "Попа" някак минават. А има къде по-широки места, дето е още по-голяма тапа. Справка - бул. Евлоги и Христо Георгиеви, бул.Сливница, бул.Иван Евстатиев Гешов, особено на кръстовището с бул.България. В Младост е някаква ужасна гмеч в час пик. А за други "интересни" местенца из центъра хич няма и нужда да отваряме приказка.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Между другото, когато бензиостанциите са били дефицит, хората са карали на газ-генератори. За разлика от бензина, дърва е имало навсякъде
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Между другото, когато бензиостанциите са били дефицит, хората са карали на газ-генератори. За разлика от бензина, дърва е имало навсякъде
                          Не бензиностанцийте са били дефицит а бензина през втората световна . Тогава още не сме имали рафинерия най близката е била в Плоещ и цялата и продукция е отивала основно за германците къквото е идвало при нас е било само за нуждите на армията.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
                            От известно време ме занимава въпросът за старите бензиностанции в България. Става въпрос до 1944-45. ...
                            Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Не бензиностанцийте са били дефицит а бензина през втората световна . Тогава още не сме имали рафинерия най близката е била в Плоещ и цялата и продукция е отивала основно за германците къквото е идвало при нас е било само за нуждите на армията.
                            Вервай ми, хич ги е нямало Единият от дядовците ми е имал камион в началото на 30те, разправял ми е как са били нещата. Но са се справяли някак. Разправял ми е и че са били сериозна атракция, защото камиона е имал вакумен на спирачките - рядкост по него време и е бил един от малкото, които са можели да минат Шипка без помощник-шофьор. Може и за края на 20те да става въпрос, не помня точно, но някъде там. Автопарка е бил съвсем рехав, съответно не е имало и кой да гради бензиностанции начесто.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Бензоколонка с&#10.jpg
Прегледи:1
Размер:39.7 КБ
ID:5217167
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Бензоколонка с&#10.jpg
Прегледи:1
Размер:175.1 КБ
ID:5217166

Коментар

Май намерих подходяща снимка. Колонката при царските гаражи в Евксиноград беше нещо такова, като тази в дясно на снимката /това е в музея Хорх в Германия/. Не знам дали 100% същата, но много подобна.
                                Прикачени файлове
                                Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X