Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Благодаря на Upi, Димо, Стефан, Румбата и Дядо Владо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Благодаря на Upi, Димо, Стефан, Румбата и Дядо Владо

Благодаря от сърце на upi,Димо,Стефан,Румбата и Дядо Владо, за мъжката подкрепа когато някой има нужда.
    Не можах да ви наглеждам тези дни, защото бях малко в невъзможност, доста в невъзможност, аз наглеждам, макар да не пиша често тука. Майтапа настрана, любимия и незаменим - малкия дявол пак се притече, и ми се размина леко. Както казва Едгар А. По - беше нощ, един и половинка сутринта, беше лед, бяха злокобните два моста над околовръстното, имаше мъгла от дълбинните измерения, и от прокълнатото кино Арена (апропо, ако някой е гледал Стената на Пинк Флоид, в анимацията има един момент как монументалния гигант, татко на бъдещите молове бълва тухли да достроява още стената, тръпки ме побиваха като го гледах всяка вечер (киното, не филма), дори специфичното осветление беше такова...) ... та от прокълнатото кино Арена се носеше музика на Апокалиптика, хаха.. Ииии.. на въпроса... колкото и бавно да караш, леда и нанадолнището от Камбаните на моста са коварни, завоя от един мост на друга улица е 90%, а срещу мене в мъглата залутал се в насрещното един симпатичен дебеланко, с едно опелче май. Не помня много подробностите. Щях да му се кача на капака и дясната голяма джиповска гума щеше директно да му нагази лицето и смаже главата, та дадох рязко ляв волан. За вас незнам, Ясен може за част от секундата да пресмята алгоритми и триизмерни и четириизмерни функции докато кара без странични огледала, аз пък разчитам на каквото си имам. Малко огледала, малко медиум, малко емпатия, малко изключително силно усещане на следващите бъдещи секунди , просто го видях мъртъв, а аз неволна убийца до края на живота си, та дадох го рязко този мити ляв волан. Разминахме се, машалла, но Нивата се запързаля надолу като крава на лед, и ку мож я контролира, значи си успял тъща ти да ти носи пантофите в уста на четири крака. Пустата му тежка пущина набра скорост по финния лед, удари се с гумите в левия бордюр и ме изхвърли нагоре, колана ме преряза, взе де що въздух имаше от нещастните дробове на разкаял се пушач, после се плъзна надясно, към другия тротоар. Така ненадейно десбалансирана в кокпита , аз натиснах газ вместо спирачка, само газ, съединителя не можах да го намеря. Втори страничен удар в десния тротоар ( от там умирам от болки от дясно в черния дроб и бъбрека) , и после млекодайното на лед се качи на тротоара и се заби в един стълб, в какво друго? Счупих стълба. Още един подвиз в мемоарите за внуците - до нот ду дис ат хоме, ор аниуере. От там челен удар с глава във волана и едно приятно комоцио, дето не знаех на кой свят съм и повръщах 4 дена. Сега разбирам какво е да ти нанесат свиреп побой - синини, и де що има вътрешен орган те боли. Симпатичния дебеланко ми се притече на помощ, помолих го той да ми намери номера на Ясен в телефона, аз не виждах дисплея. Та таквиз мити забавления. 3 рентгенови снимки в Пирогов, и една ехография.Нищо счупено или вътрешно скъсано - обичам си ги аз малките дяволчета.... Но нещо с главата хич не съм в ред, ама хич... Може пък да стана по-добра съпруга, а? хахахаа
    Нивата я няма вече.. отиде на скрап.. по дяволите, не съм си представяла, че мога да тъгувам толкова по една Нива... Пролетариата от таксиметрови шофеорешен доста често ме сочеха с пръст и ми се смееха, като слезна от кална Нива с високи токчета, гримирана и в костюм за работа... Кара ми се Нива пак, ама много финна финансова и брачна политика трябва да се води... Пък и трудна ралта тази с финасите.
    Хора, иде ми да се тръшна и да рева! Не мога да нацелвам клавишите на клавиатурата, или неконтролируемо ги удрям два или три пъти... Елементарни неща не си спомням на български! Като ходя, си дигам краката прекалено високо, или ги тътря! Чета един комикс на испански, превеждам си го на английски за да се тествам, а на български и руски не мога - не се сещам елементарни думи като "съвест", "майтап" и " контролирам"! Виж, всички псувни и мръсотии , с тях нямам никакъв проблем Руският ми е първия език на който съм прописала, а бегето ми е роден, егати! Нещо славянския дял от мозъка е дал фира. И представа си нямате, колко пъти трябваше да поправям не правописните, а механичните грешки от клавиатурата в това писаниье.... Простете ако има тъпи грешки.
    Още веднъж благодаря на гореспоменатите, с много топло чуство.
    Дима
    Последно редактирано от Димо; 21-01-11, 14:25.
    cada palpe es un golpe de desolacion

От: Благодаря на Димо,Стефан,Румбата и Дядо Владо

Хубава работа! Важното е, че няма тежко пострадали! Ще се оправиш, а така се трупа и опит.
    Ясенчо ще купи друга машинка. Дано добре да помисли преди това!
    Последно редактирано от Пенчо; 21-01-11, 14:20. Причина: грешка

Коментар

Да помисли? Например танк да ми купи?

Коментар

Първоначално публикуван от deimiana Преглед на мнение
        Да помисли? Например танк да ми купи?
        Е, чак танк не, ама поне възглавнички да има. Не искА поне да пробва Спортиджа. Има и пиропатрони на коланите.
        Последно редактирано от Пенчо; 21-01-11, 15:13. Причина: грешка

Коментар

От: Благодаря на Upi,Димо,Стефан,Румбата и Дядо Владо

Ако трябва и танк Добре е, че ти си добре .. другото е без значение. А на тези дето благодариш са Хора и не случайно го написъх с главно "Х". На тях винаги може да се разчита.
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Discovery 1 300 TDi
          Land Rover Club Bulgaria
          0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Нива се купува, жена - не. Още повече толкова ефективен разрушител. Важното е, че си жива и здрава!

Коментар

Абе как да си призная срама... Навремето карах доста предпазливо. Ама след като ми дадоха за 6 месеца един двуместен Корвет кабрио, при това жълт, с гуми по-дебели от ханша ми, ми как да не дигнеш 240 на платената магистрала в Мексико? Благодаря ти Жоро. А ти, Тихомире, с тебе тепърва ще си поприказваме за "разрушител" !

Коментар

Възглавнички? Хм.... И от ония кучета дето им се клатят главите? И плюшени зарчета на огледалото? Звучи великолепно...

Коментар

За кученца не знам, ама въздуха е голяма работа.
                  То на лед и АБСа е безполезен. Гумета и внимание му е майката.
                  А заледен мост е класиката в жанра.

Коментар

Първоначално публикуван от deimiana Преглед на мнение
                    ... А ти, Тихомире, с тебе тепърва ще си поприказваме за "разрушител" !
                    Хах, за мен ще бъде удоволствие! И ако междувременно Ясен купи друга Нива съвсем спокойно бих ти разрешил дори да ме повозиш. С човек, разказващ така увлекателно можеш да си сигурен.

Коментар

Ще я караме по официалния ред - първо спасяваме хората, после добитъка и чак след това имуществото. За колата ще мисля, като се оправят Дима и котаракът (той е пострадал по друга линия, няма общо с катастрофата, но се води добитък). Още повече, че Дима не е в състояние да шофира, така че за момента и една кола ни стига.

@Тихомир - То и жена се купува, но засега не се налага. Каквото и да си говорите по-късно с Дима, да знаеш, че имаш някои факти в своя подкрепа. (Изразът "еще разберемся дальше" няма добър аналог в българския, но там Дима да се оправя.)

@Пенчо - На достатъчно оформен лед, освен АБС и никакви гуми не помагат. В този момент лед от мъглата си имаше от Дианабад до Младост без прекъсване. За уточнение - белята не е станала на моста, а до моста. Спортиджа, при цялото ми принципно одобрение към този автомобил, не съм убеден, че съответства пряко на нуждите ни. Не съм се отказал да го изпробвам, но както вече уточних, по-натам. В случка като тази (с 2-3 последователни удара) въздушните възглавници са от съмнителна полза, а останалото Нивата си го направи.

Самата Нива: нагънала се е доста правилно - не като джип, а като лека кола (каквато всъщност е, до голяма степен). Частично смачкани са всички ламарини отпред до шофьорското място, частично разкъсани са шевовете между ламарините. Проявили са се и известните нивовски проблеми при сблъсък - изкривил се е тунела на трансмисията - нагоре, но не много. Силно се е повдигнал и подът на дясното място - там основна заслуга вероятно има напредналата корозия. Всъщност преди удара на пода отдясно имаше сериозна дупка, която само постелките прикриваха. Добре, че не е имало там крака, които да се счупят. Вратите се отварят и затварят чисто.

Коментар

Важното е, че Дима е жива и здрава.

Фаворизирането на т.нар джип - имам предвид Нивата, в случая е безпредметно.

Определящото за добрия изход от ситуацията, според мен, е изключително и единствено добрия късмет.

Ясене, отричането на системите за безопасност, които Нивата никога не е имала, според мен, е стефаногледство...

IMHO...

Дано не се повтаря, и то с такова МПС - следващия път ще е провокиране на късмета...

Коментар

От: Благодаря на Upi, Димо, Стефан, Румбата и Дядо Владо

Нали си жива и здрава,това е важното!
                          А аз по-оригинално и увлекателно обяснение на ПТП,не съм чел!!!! Аплодисменти!
                          088пет722пет99
                          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Яска, единство и борба на противоположностите.Следващото ще е по добро от Нивата.
                            Най важното ,че Дима е жива и здрава.

The Niva (2121) was Lada's (VAZ/AvtoVAZ) first non-Fiat based model. Much of its mechanicals are carried over from the Fiat based Lada models, though the body, four-wheel drive system, and front suspension were designed by Lada. Production began in 1977 and continues today (as of 2010) with only minor changes to the engine, rear hatch design, and interior trim levels

Коментар

Бързо възстановяване,и дано срещаш само малките дяволчета.
                              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X