Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Строганина, сибирски деликатес.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Строганина, сибирски деликатес.

    Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
    Ъъъъ едно, може би, малко грубо предложение, ама,
    ако я уловиш от яз.Искър и от там в кофа си я закараш в къщи и жива я метнеш във фризера?
    Дали няма да се получи?!?
    Само да кажа, че и аз сутринта си мислих за водка гледайки снимките
    Съмнявам се да имаш промишлен фризер, който да изпълни тази мисия.
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

    Коментар


    • #17
      От: Строганина, сибирски деликатес.

      Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
      От цялата тема е интересно да се прочетат и коментариите долу. Особено за полезността на суровата риба и паразитите, които може спокойно да ви отровят живота до края на дните ви, при неправилно замразената риба.

      А да разберете как е замразена може само, ако сами сте си я уловили и отвън е -35/40 градуса, та да се подложи на шоково замразяване още докато е жива.

      То и при нас има екстремисти които ядат язовци, непроверени никъде, като ги правят на кайма, после тънки кюфтета и ги препичат почти до състояние на чипс. Амъ .....
      Тя водката на никой не прощава!!!!Ей го на Елцин надживя Горбачов!
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

      Коментар


      • #18
        От: Строганина, сибирски деликатес.

        Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
        Съмнявам се да имаш промишлен фризер, който да изпълни тази мисия.
        Това не го разбрах. Ако става въпрос за промишлени количества, то е ясно,
        но, ако става въпрос за възможностите на фризера, какво трябва да се търси като температури?
        Домашният Горение без проблем, надънен до дупка прави ~-35,-37 - това не е ли достатъчно?
        Само да кажа, че от гледна точка на риболова, съхранение и приготвяне на улова съм пълен лаик, за това питах.
        Поздрави
        "Bis dat qui cito dat"

        Коментар


        • #19
          От: Строганина, сибирски деликатес.

          В обикновена фризерна камера, като метнеш 5-6 кила риба и температурата няма как да е -37. Знам ли, поне в нашият не е толкова.

          Иначе идеята е веднага след улова, докато рибата не е заспала, да имаш възможност на постоянна температура под -30. Желателно от -35. И замразяване на рибата да не е постепенно, а да става веднага, шоково замразяване. Както при топлинна обработка, така и при студовата, паразитите умират при температури под -35 градуса. Съответно месото става безопасно за употреба.
          Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

          Коментар


          • #20
            От: Строганина, сибирски деликатес.

            Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
            Може ли така да ми се допие водка, още в девет сутринта..?!!!
            Може Може

            Ама първо три четири бири
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

            Коментар


            • #21
              От: Строганина, сибирски деликатес.

              Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
              Може Може

              Ама първо три четири бири
              А ако си там където я стържат рибата е много вероятно да останеш като паметник след тези бири
              Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
              Селска фурна аспух нема. Пак същият.
              В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

              Коментар


              • #22
                От: Строганина, сибирски деликатес.

                Ква бира, кви пет стотинки?! По онези широчини само този течен продукт се пие и се котира!





                Коментар


                • #23
                  От: Строганина, сибирски деликатес.

                  Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                  Ква бира, кви пет стотинки?! По онези широчини само този течен продукт се пие и се котира!
                  Ако няма спирт - стават и други такива течности като 'ломовка' или 'дестилат' от лак или вакса за обувки
                  Технологиите на производство на горепосочените 'питейни химикали' са доста интересни

                  А относно суровата риба: може да направите съвсем прост експеримент : вземете си едно филенце охладена сьомга (гледайте все пак да не е застояла), поръсете обилно с 10:1 сол:захар, завийте го и го сложете в хладилника (не фризера)... Дори след 6 часа (е -10 часа е по-добре, ама кой да го чака ) вадите, миете, режете на тънки филийки и пробвате на филийка хляб с краве масло...
                  Жена ми първоначално реагира - 'аз прясна риба няма да ям', ама след като опита реши, че може да се прежали
                  Да, с дива сьомга нещата се покачват на друго ниво, ама за съжаление тук нямаме такива рибки...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

                  Коментар


                  • #24
                    От: Строганина, сибирски деликатес.

                    Има и други деликатеси. Като пример, първо вадим хариус, или както му викат тук липан:



                    И набързо правим от него това:



                    Наздраве!

                    Коментар


                    • #25
                      От: Строганина, сибирски деликатес.

                      Сибирски, наистина имате голямо разнообразие от хубава риба.
                      И практика в правене от тях на деликатеси, с които да си оближеш пръстите...

                      Ама тази тема е само да дразни, защото и при най-голямо желание, тук нито има такава риба, нито такива условия
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

                      Коментар


                      • #26
                        От: Строганина, сибирски деликатес.

                        Колега, откъде в Сибир си, если не секрет?

                        Коментар


                        • #27
                          От: Строганина, сибирски деликатес.

                          От една мноооогооо голяма сибирска река съм, от Енисей.

                          Коментар


                          • #28
                            От: Строганина, сибирски деликатес.

                            Юри можеш ли да обясниш от къде произлиза името на деликатеса който описваш.
                            Аз лично го свързвам със стружка или струговане.
                            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                            0878 79 20 61 Борис

                            Коментар


                            • #29
                              От: Строганина, сибирски деликатес.

                              Би трябвало да си прав. Еди вид рендосана.
                              строгание = рендосване
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

                              тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

                              Коментар


                              • #30
                                От: Строганина, сибирски деликатес.

                                Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                                От една мноооогооо голяма сибирска река съм, от Енисей.
                                Красноярск, какви истории имам оттам... Едва не се преместих.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X