Обява
				
					Свий
				
			
		
	
		
			
				Няма добавени обяви.
				
			
				
	
Строганина, сибирски деликатес.
				
					Свий
				
			
		
	X
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 От: Строганина, сибирски деликатес.
 
 Сибирски, слюнките ми потекоха 
 Безспорен факт е, че в Русия има много добри традиции за приготвяне на риба...
 Пробвал съм доста видове риби, приготвени домашно в Севера на Русия - някои изглеждат много зле на външен вид, но въпреки, че по принцип не обичам риба, съм си облизвал пръстите...
 И е факт, че има доста риба по принцип из тези райони. За съжаление имената на рибите не ги помня (не ми бяха познати).
 Единственото дето си спомням бе домашно приготвена осолена дива сьомга - нямаше много общо с тукашните (питомните норвежки), въпреки, че района е близко...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
 Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
 
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 От: Строганина, сибирски деликатес.
 
 Кости има вероятно. Въпреки, че този тип риби (ако са семейството на бели риби или сьомги ) едва ли имат много сериозни кости освен гръбначната (да ти звучи познато ) )
 Предполага се че дори и да има части от кости - имаш зъби, а остатъка .. или на супа или на котката. При такова шоково замразяване няма кога да сколасаш да чистиш рибата - става си на кокал. Най-добре е както си го правят - цяла. Оглозгването - потом, сейчак водочки принеси
  
 
 
 П.П. В Африка са ми показвали как се пече риба - прясна, както си е цяла се мята на скарата - пече се в собствена коУжа. След това камо порваш кожата и месото се отделя без никакви проблеми от останалата част. Каквото не се яде и остане - за стръв.
 Коментар
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 От: Строганина, сибирски деликатес.
 
 Чисти се само от люспите, и то става адски лесно. Не всяка риба става за строганина, взема се само определените видове, с повечко мясо така да се каже. Прави се строганина само от горната част, където е най-много мясцето. Затова класическата строганина е само мясо, без костите. Страхотен деликатес, несравним с нищо по вкуса и по полезността за организъм.
 Коментар
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 От: Строганина, сибирски деликатес.
 
 -Вижте на какво е способно Охотско море - похвали се Плоткин, показвайки една кета, голяма колкото хубава сьомга. -Рядък екземпляр и то съвсем пресен.....
 .....Той сръчно отряза главата и опашката на кетата, одра кожата на гърба й и в паницата полетяха тънки, просто прозрачни стружки розово месо, Още във въздуха те се завиваха на тръбички. Поръсваха ги с оцет и черен пипер.....
 -Истинската строганина трябва да хруска като захар. Сега ще я изнесем на студено, нека се втвърди. И като повдигна платнището на палатката избута паницата навън......
 
 Григорий Фидосеев
 Пътеката на изпитанията
 
 Юри, я зае...режи биологията, фантастиката и философията - тая риба е умряла точно колкото трябва... а кажи подробности от личен опит как точно се прави това. И от каква риба може да се направи тук. Като ти дойдем на гости Там, тогава ще покажеш оригиналаПървоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеДа, ама замръзнала. Рибата замръзва преди да умре, и на практика е жива, в анабиоза. Technical Rescue Direct - life lies in courage Technical Rescue Direct - life lies in courage
 http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
 Коментар
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 От: Строганина, сибирски деликатес.
 
 Ъъъъ едно, може би, малко грубо предложение, ама,
 ако я уловиш от яз.Искър и от там в кофа си я закараш в къщи и жива я метнеш във фризера?
 Дали няма да се получи?!?
 Само да кажа, че и аз сутринта си мислих за водка гледайки снимките "Bis dat qui cito dat" "Bis dat qui cito dat"
 Коментар
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 От: Строганина, сибирски деликатес.
 
 От цялата тема е интересно да се прочетат и коментариите долу. Особено за полезността на суровата риба и паразитите, които може спокойно да ви отровят живота до края на дните ви, при неправилно замразената риба.
 
 А да разберете как е замразена може само, ако сами сте си я уловили и отвън е -35/40 градуса, та да се подложи на шоково замразяване още докато е жива.
 
 То и при нас има екстремисти които ядат язовци, непроверени никъде, като ги правят на кайма, после тънки кюфтета и ги препичат почти до състояние на чипс. Амъ .....Павел Викторов - 0 осем 7817878 три
 Коментар
Активност за темата
				
					Свий
				
			
		
	В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.



 
							
						


 
			
			
		


 
							
						






Коментар