Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Строганина, сибирски деликатес.
Свий
X
-
От: Строганина, сибирски деликатес.
Сибирски, слюнките ми потекоха
Безспорен факт е, че в Русия има много добри традиции за приготвяне на риба...
Пробвал съм доста видове риби, приготвени домашно в Севера на Русия - някои изглеждат много зле на външен вид, но въпреки, че по принцип не обичам риба, съм си облизвал пръстите...
И е факт, че има доста риба по принцип из тези райони. За съжаление имената на рибите не ги помня (не ми бяха познати).
Единственото дето си спомням бе домашно приготвена осолена дива сьомга - нямаше много общо с тукашните (питомните норвежки), въпреки, че района е близко...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
-
От: Строганина, сибирски деликатес.
Кости има вероятно. Въпреки, че този тип риби (ако са семейството на бели риби или сьомги ) едва ли имат много сериозни кости освен гръбначната (да ти звучи познато )
Предполага се че дори и да има части от кости - имаш зъби, а остатъка .. или на супа или на котката. При такова шоково замразяване няма кога да сколасаш да чистиш рибата - става си на кокал. Най-добре е както си го правят - цяла. Оглозгването - потом, сейчак водочки принеси
П.П. В Африка са ми показвали как се пече риба - прясна, както си е цяла се мята на скарата - пече се в собствена коУжа. След това камо порваш кожата и месото се отделя без никакви проблеми от останалата част. Каквото не се яде и остане - за стръв.
Коментар
-
От: Строганина, сибирски деликатес.
Чисти се само от люспите, и то става адски лесно. Не всяка риба става за строганина, взема се само определените видове, с повечко мясо така да се каже. Прави се строганина само от горната част, където е най-много мясцето. Затова класическата строганина е само мясо, без костите. Страхотен деликатес, несравним с нищо по вкуса и по полезността за организъм.
Коментар
-
От: Строганина, сибирски деликатес.
-Вижте на какво е способно Охотско море - похвали се Плоткин, показвайки една кета, голяма колкото хубава сьомга. -Рядък екземпляр и то съвсем пресен.....
.....Той сръчно отряза главата и опашката на кетата, одра кожата на гърба й и в паницата полетяха тънки, просто прозрачни стружки розово месо, Още във въздуха те се завиваха на тръбички. Поръсваха ги с оцет и черен пипер.....
-Истинската строганина трябва да хруска като захар. Сега ще я изнесем на студено, нека се втвърди. И като повдигна платнището на палатката избута паницата навън......
Григорий Фидосеев
Пътеката на изпитанията
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеДа, ама замръзнала. Рибата замръзва преди да умре, и на практика е жива, в анабиоза.Technical Rescue Direct - life lies in courage
http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660
Коментар
-
От: Строганина, сибирски деликатес.
Ъъъъ едно, може би, малко грубо предложение, ама,
ако я уловиш от яз.Искър и от там в кофа си я закараш в къщи и жива я метнеш във фризера?
Дали няма да се получи?!?
Само да кажа, че и аз сутринта си мислих за водка гледайки снимките"Bis dat qui cito dat"
Коментар
-
От: Строганина, сибирски деликатес.
От цялата тема е интересно да се прочетат и коментариите долу. Особено за полезността на суровата риба и паразитите, които може спокойно да ви отровят живота до края на дните ви, при неправилно замразената риба.
А да разберете как е замразена може само, ако сами сте си я уловили и отвън е -35/40 градуса, та да се подложи на шоково замразяване още докато е жива.
То и при нас има екстремисти които ядат язовци, непроверени никъде, като ги правят на кайма, после тънки кюфтета и ги препичат почти до състояние на чипс. Амъ .....Павел Викторов - 0 осем 7817878 три
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар