Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Учени контактуват с човек в кома

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Учени контактуват с човек в кома

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    за себе си знам, че решенията основно се вземат от подсъзнанието което само съобщава решенията си на съзнанието
    Общо взето с тази идея Фройд е станал известен, та да знаеш - има и други доказателства.

Коментар

Фройд го остави. Той е много по изтрещял от мен.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        За мен друго е интересно. Аз си имам теория за съзнанието и подсъзнанието в един човешки организъм. Аз за себе си знам, че решенията основно се вземат от подсъзнанието което само съобщава решенията си на съзнанието. Подсъзнанието отговаря за доста неща и общо взето не почива. Та ако реакцията по време на кома е истина и е съзнателна, за мен лично си е доказателство за моята теория.
        Да де, ама "баш" решенията не се вземат от този, който е в кома .. Било то на съзнателно или подсъзнателно ниво.

А Фройд само разказа играта на темата
        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Пообърквате в темата три различни понятия - кома, мозъчна смърт, биологична смърт.
          Комата има различни степени според дълбочината и - от повърхностна, при която с по-активно стимулиране може да се проведе приличен разговор до дълбока, с подтискане на всички функции. Има си определи скали за цифрова оценка на дълбочината на комата. Отделно от това има различни коми, съобразно мястото на мозъчна увреда. Мозъчната смърт е състояние, при което няма мозъчна дейност и няма кръвоток в мозъка. Това състояние е необратимо. Съществуват строги критерии за доказване и вероятността при доказана мозъчна смърт някой да се събуди я има само в главите на тези, пишещи по по-горните линкове. Биологичната смърт е състояние с необратими промени както в мозъчната, така и в останалите тъкани и системи. Само един е възкръснал, знаете за него.
          За пълнота ще поясня и т.н. клинична смърт. Това е състояние, при което мозъка е все още жив, но е спрял притока на кислород и глюкоза към него по други причини. Това състояние продължава няколко минути и е обратимо. После пътя е мозъчна смърт - биологична смърт.
          Осъществен е контакт с пациент в кома с определена дълбочина, нищо повече. Напредък е, но не виждам никакви морални въпроси да възникват.
          Поздрави.
          Последно редактирано от Savov; 13-11-12, 21:45.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X