Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябваше ли да се скъса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трябваше ли да се скъса?

http://news.ibox.bg/news/id_2057960150
    и тук http://www.focus-news.net/?id=n1357228
    От инженерна гледна точка, абсолютно не.

6х80=480кг допустим лимит
    12х80=960кг разкъсващо усилие

По мое време се приемаше, че ако от въжето зависи човешки живот, коефициента на сигурност отива към 4-6!!! Ами клиновата спирачка? Мани, лоша работа
    LZ1AIV

До: Трябваше ли да се скъса?

Въже нямало скъсано ,поне така обяви министърът.

Коментар

"Майчин дом" е най-посещаваната държавна болница от бременни жени и родилки. Слави се с безспорните си специалнисти и с ужасните условия, които предлага срещу квалифицираната грижа ...

Потресена съм от безхаберието, с което я дарява нашата държава. Място, на което се сбъдват мечти и се ражда нов живот, да тъне в мизерия и да падат асансьори... Щастие е, че "няма" пострадали!
      Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Нищо им няма на асансьорите, и асансьорните техници са вменяеми. Не че някога съм дружал с тях.
        14 етажа, и още два - сутерени. Четири групи асансьори, отделно само служебни. Голямата навалица е до VІІ етаж, нагоре ходят по-малко хора.
        Масовото поведение на стадото (без извинения), което обитава тая сграда, е нещо средно между говеда, и турците под Шипка. Не помня колко години съм работил в тая сграда, и никога не разбрах от какъв зор хора, които реално няма за къде да бързат, всеки път атакуват асансьорите. Проблемът им е какъвто на коя да е обществена сграда къде да е по света, с толкова или повече етажи. От такива глупости персоналът има проблем с движението.
        От дупката са измъкнали 13 умници. Виждал съм и повече. Че и една друга се учат как да подскочат, за да излъжат блокировката, и да тръгне претоварен.
        Малко им е.
        Последно редактирано от Стефан; 02-03-10, 20:51.

Коментар

Да, така е, Стефане. Това заявиха и в медиите - случката се е случила поради претоварване

И тук възниква въпроса колко точно трябва да бъдеш извън времето и пространството, за да се натъпчеш в асансьора с още 10 човека, при положение, че 2/3 от "групата" са бременни
          Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Кой ли го беше казал?
            Егати държавата, в която ще те нацелят изотзад, докато караш в насрещното.
            В случая, не визирам държавата като такава, а народонаселението.
            Добре, че поне няма жертви.
            А можеше. Късмет са имали.
            Техниката, дори и стара, не е с безкрайни възможности.
            П.С. Асансьора в родната ми сграда е монтиран в далечната 1939г.
            Работи и сега.

Коментар

Ако няма скъсано или охлабено въже клиновете не се задействат.
              Какво остава–скъсан вал на машината горе?

Коментар

Скъсан вал помляни зъбни колела в редуктора все напълно възможни дефекти при над двукратно претоварване на машина работила доста интензивно повече от 30 години. Умората на метала е доста сериозен фактор.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Дявол го знае, сигурно се е запалила греста. Парашута е държал до втория етаж, после го е хванал буфера. Като минавам от там тия дни, ще питам.
                  То, от глупост може и х...я да си счупиш, колко му е стадо овци да строшат беззащитен асансьор.

Коментар

Самите пътували в асансьора не са разбрали веднага какво става, тъй като от 7-мия до 2-рия етаж кабината е падала плавно, а от втория етаж нататък рязко е усилил скоростта.
                    Превод: електромоторът-герой след години наред двойно и тройно претоварване най-после е изгорял, или поне му сработила термичната защита. Спирачката не могла да удържи двойно претоварена и вече задвижена кабина напълно, а и по принцип не и е работа. Тя е предназначена да удържа кабината в неподвижно състояние, а не да я спре. И така, кабината тръгнала надолу, загрявайки спирачката. Е, към втория етаж въпросната спирачка вече е прегряла и гравитацията е направила останалото.

Няма нужда от скъсано въже.

Има сериозни причини асансьорът в една болница да е по-широк за дадена товароподемност, но това предполага адекватни хора в него.

Коментар

То за това от 1980 и някоя монтират на наще асансьори автоматична кантар стоп система ако е претоварен светва лампата и не тръгва че ние сме недоверчиви по природа не вярваме на това което е написал завода производител на табелката.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Абе както и да се сервира - нещо не ми се види нормално да пропадне асансьор, било то и пълен с невъзпитани, безотговорни и несъбразяващи се с тайните на асансьорното инженерство бременни майки, нарочно охранили се предварително и сложили оловни подметки, безсрамниците му с безсрамници.

"- Знахарю, болният умря. Лекарството ти нищо не струва.
                        - Не, Колумбе, лекарството си е шест, болният нищо не струваше."
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          "- Знахарю, болният умря. Лекарството ти нищо не струва.
                          - Не, Колумбе, лекарството си е шест, болният нищо не струваше."
                          Нормално не е. Но може да се очаква. Машините са ми набори и 34 години добро не са видяли. Е, на 34-тата година една от тях да аварира след двойно+ претоварване, мисля, че си е постижение.

Коментар

Май са го претоварили тоя асансьор.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Нормално не е. Но може да се очаква. Машините са ми набори и 34 години добро не са видяли. Е, на 34-тата година една от тях да аварира след двойно+ претоварване, мисля, че си е постижение.
                              Постижение е. Но аварията не трябва да се изразява в пропадане. Не че разбирам грам от асансьори - нищо не разбирам. Просто ще е жалко ако го изкарат че стадото е виновно, а всичко останало видиш ли си е било супер.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X