Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трябваше ли да се скъса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Трябваше ли да се скъса?

-Аз,не разбирам от асансьори,ама да попитам,
    не-трябва ли да има аварийна спирачка?
    Добре,че няма загинали.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Има граници на дуракоустойчивостта, от които нататък инженерите са безсилни. Подскачането, за което Стефан говори, лично съм го виждал. Нещо повече, аварийните механизми са се справили завидно добре даже и при падането. Ако пътуващите не бяха основно бременни в последен месец (с изрехавели кости, разбалансирано и натежало тяло) вероятно нямаше да има и счупвания.

Коментар

Мислите ли,че инспекциите,които се правят на асансьорите в определения за тази цел срок са по правилата.Плащат се едни такси на лицензирана фирма–някой подписва за изправността на асансьора без да го е виждал.От поне 5 години са задължителни кабинните врати.Като гледам тия май нямат,не че има връзка с конкретния случай,но е показателно за надзора върху тези отговорни съоръжения.

Коментар

Аварийната спипрачка, т.нар. клинов механизъм, се задейства при превишаване с 20% на номиналната скорост и би трябвало да спре кабината за има-няма 1 метър. Това ако всичко си му е наред.

Общо взето асансьорите са достатъчно презапасени откъм въжета. При 480кг, би трябвало да е с 4 или 5 въжета по 6-8 мм, като дори и едно да остане, то ще издържи кабината.

Не знам дали въпросния асансьор има датчик за претоварване и дали е работел. Преди 30 години вероятно не са слагали, но това е едно от първите неща, които би трябвало да се добавят.

Поради такива случки, вече никой не може да произведе и узакони асансьор с кабина, която може да побере повече хора отколкото е капацитета му. Дори и там има презапасяване. Ако сте обърнали внимание на съвременните асансьори пише макс. 6 човека, а вътре общо взето повече от 4 едва ли ще влязат.

За съжаление работата пак е свързана с пари. Просто е трябвало да го модернизират като му сменят машината, ролките и въжетата, ама нали не е било "належащо"...

А една от причините набутването на толкова хора според мен е, че в тази сграда асансьорите са в някакви много странни групи. Има там "по средата" 4 или 6 аосансьра по ВЪНШНИТЕ страни на един куб, които май са разделени само на дуплекси (т.е. по двойки). Та "стадото" обикаля и натиска бутоните като обезумяло и дебне кой ще дойде. Съответно, когато все пак дойде асансьор, става като в автобус 280 рано сутрин, щот не се знае кога е следващия. И този проблем се решава, ама струва още повече пари за съжаление.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X