Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руски тунинг от селски произход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Руски тунинг от селски произход

защо да не ги вдигне аз лично съм си правил двигателя на самара и то ми стигнаха нервите да тунинговам главата само блока много леко. Подходящ карбуратор и вече биеше немски, японски бегачки по 150 коня. В рали шампионата кутиите на ладите се нареждат до около 180 правозъбови линейки, но за сметка на максималната скорост ускорението става по-бързо може да има кутии за максимална скорост например едната от нашите супри вдигаше 325 км/ч , но сменихме диференциала с по-къс и сега вдига 290, но по-бързо

Коментар

за пореден път се убеждавам ,че не ми четете мненията ,или по-скоро ги четете през редовете-напревете лада класика дето да дига 250 с неиния си двигател назависимо колко разпилван и тунингован и ше ви черпя шоколад.Пак ми прочетете мнението.Не може да ги вдигне ,дори и 200 ще преодолее с много зор-не я насилваите по надолнища ...няма смисъл.В ралитата се гони ускорение....и не намесваите супри ,щото говорим за лада....достатъчно съм изчел ,за да си направя сметка ,че е почти невъзможно това което говорите.

Пак повтарям -говоря само за задноприводните лади!

ЧНГ на всички ,аз опразвам оште една чаша....другото ми мнение може и да не е и толкова смислено....
      много преди старта...

Коментар

Първоначално публикуван от RW* Преглед на мнение
        лада-рали-270-??>>??>>!!.НЕВЪЗМОЖНО-250 също.Теоретично всичко е възможно ,но за разлика от баварските конструктори ,които посредством електроника ограничават максималната скорост ,братушките са измислили нов ,по-ефективен начин за борба с осверепелите за "втора космическа" лададжии -аеродинамиката.
        Не ги слушай братушките.
        При тях само новата година идва по рано.
        Това за аеродинамиката Американците отдавна го отрекоха.

http://www.youtube.com/watch?v=3dWaS...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=J8K8O...eature=related

Айде по-весело.
        Наздраве на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от RW* Преглед на мнение
          за пореден път се убеждавам ,че не ми четете мненията ,или по-скоро ги четете през редовете-напревете лада класика дето да дига 250 с неиния си двигател назависимо колко разпилван и тунингован и ше ви черпя шоколад.Пак ми прочетете мнението.Не може да ги вдигне ,дори и 200 ще преодолее с много зор-не я насилваите по надолнища ...няма смисъл.В ралитата се гони ускорение....и не намесваите супри ,щото говорим за лада....достатъчно съм изчел ,за да си направя сметка ,че е почти невъзможно това което говорите.

Пак повтарям -говоря само за задноприводните лади!

ЧНГ на всички ,аз опразвам оште една чаша....другото ми мнение може и да не е и толкова смислено....
          Значи малко си чел.
          Направи три сезона в рали шампионата и ще видиш че може.
          Айде честита.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Значи малко си чел.
            Направи три сезона в рали шампионата и ще видиш че може.
            Айде честита.
            абе не съм карал в шампионата ,ма съм го гледал ,даже в момента от време на време ползвам една 2103 дето при 115 км/ч мотора върти на 6000 в минута....нормално се движи с 90-100 при 5000 иначе мноо надува глава и не е приятно в нея....ма тя е с яко окъсени скорости и диференциал ,даже не знам числата ,ма предполагам че скоростите са от жига ,а дифа от 2102 комби (4,44) ,не че с дълги няма да дигне 170 да речем ,ма за кога ше я чакам...за другата нова година...тия коли и при 150 с стандартно окачване са неуправляеми...с 000 на билщаин ше е друго ма мноо пара са ,предпочитам за половината да и зема ДЦОЕ +328 ма няма моа я карам нормално и ше требе да раздувам клапани и променям буталата и така нататук и аидее 1000++ леева ,чувал съм че на ракия хубаво бягат ,ма не ми дава сърцето....
            много преди старта...

Коментар

почерпи вместо шоколад средствата по проекта + изгубеното време и ще ти направим ЧНГ

Коментар

неска съм в настроение и за логично мислене.Нека си представим класическата 2106-при 6000 прави 170 и то при много условия ,с този диференциал и скорости ,за да достигне 250 ,ще е необходимо двигателя да върти с 9000-това на 4 ......смятате ли че ще и стигнат силиците на това руско чудо на инжинеринговата мисъл -по скоро не ,просто двигателя е малък -от средата на 60-те до начлато на 70-те амариканците правят серия автомобили с огромни по размери и маса двигатели-нека си представим додж чардър-естествено наи-наточената версия-Р/Т-440 кубични инча двигател ,или около 7,2 литра(или 7,4 просто не ми се смята ся -мисли ми се)-този звяр така да се каже развива скорост по-малка от 250 -да съгласен съм ,че с леки преработки ще ги преодолее....и не само аз съм мислил така...ражда се Деитона.И вие исакте да кажете че с кола която вероятно е с по лоша аеродинамика дори и от тоя чарджър и с двигател на които пълния обем е равен колкото 2 цилиндъра на американеца...а тои има 8 ,ще продолее 250?

леко дигам наградата-вече тя е 2 шоколада "ФИН МЛЕЧЕН" ,или един "милка с ФЪСТЪЦИ"

През новата 2008 ви пожелавам още повече кал и кеф с возилата=]
                Последно редактирано от RW*; 01-01-08, 12:39.
                много преди старта...

Коментар

Само за информация - на "Митко Полицая" от Шумен Ладата 7ца беше една от най-добрите коли в класа си дълги години и той стана с нея многократно шампион на България в рали, пистов и планински шампионат ( редовно тупаше с нея Косуърди и тям подобни турбо зверове ), та тази зла машинка ( 160 к.с.) във вариант за писта - сиреч по-бавно ускорение и по-голяма скорост вдигаше 195-198 км/ч. Тези километри са разбира се на базата на изчисления м/у оборотите и размера на гумите, защо? много просто-в колата няма спидомер

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                    Само за информация - на "Митко Полицая" от Шумен Ладата 7ца беше една от най-добрите коли в класа си дълги години и той стана с нея многократно шампион на България в рали, пистов и планински шампионат ( редовно тупаше с нея Косуърди и тям подобни турбо зверове ), та тази зла машинка ( 160 к.с.) във вариант за писта - сиреч по-бавно ускорение и по-голяма скорост вдигаше 195-198 км/ч. Тези километри са разбира се на базата на изчисления м/у оборотите и размера на гумите, защо? много просто-в колата няма спидомер
                    ние тука вдигнахме летвата на 250 ,ти за 190 говориш.Освен всичко друго значение има и пилота-и аз се надъхвам като гледам как лададжии изпреварват конкуренти каращи по-мощни ,по красиви и най-вече по-бързи коли ,но това се дължи не на лада с 160 коня ,а на пилот каращ с вещина по трасето и познаващ до съвършенство техниката с която разполага ,а именно лада.Не казвам че 200 са непостижими-минавани са ,но 250...тука работата ....
                    много преди старта...

Коментар

Въздушното съпротивление нараства на квадрат от скоростта. Едно време Енци Ферари викаше "Аеродинамика!?Тя е за тези,които не могат да си направят достатъчно мощен двигател!" ама не е баш така
                      За да вдигнеш скоростта е много по-лесно да намалиш въздушното съпротивление, отколкото да вдигаш коньовете. Ако на една кола са и необходими 25 к.с. за да вдигне 100км/ч. то за да вдигне 200 и трябват 100 кс.
                      Предавателните числа на скоростите и диференциала помагат много, но чудеса ня правят.Размера на гумите ги слагам при предавките.

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                        Въздушното съпротивление нараства на квадрат от скоростта. Едно време Енци Ферари викаше "Аеродинамика!?Тя е за тези,които не могат да си направят достатъчно мощен двигател!" ама не е баш така
                        За да вдигнеш скоростта е много по-лесно да намалиш въздушното съпротивление, отколкото да вдигаш коньовете. Ако на една кола са и необходими 25 к.с. за да вдигне 100км/ч. то за да вдигне 200 и трябват 100 кс.
                        Предавателните числа на скоростите и диференциала помагат много, но чудеса ня правят.Размера на гумите ги слагам при предавките.
                        Адски си прав, в резюме Лада с ладова ск. кутия и ладов диф, без знзчение колко и как е тунингован серийния и двигател не е способна да вдигне 250 км/ч освен ако не я тегли Боинг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X