Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изкуството Да Създаваш Създания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Изкуството Да Създаваш Създания

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    ........
    Докара ми комплекс за малоценност и не знам какво да мисля.
    Пийни едно. Наздраве!
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
      Принципно е интересно, обаче е безполезно изобретенийце и далеч не е животно.
      Защо го приемаш буквално като животно това е "животно" в кавички, така са решили да го представят, то е уникално с елементарните материали от които е сглобено и гениално с това.

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
      Интересно е, но е създадено по-скоро за сензация, отклкото за реални цели.
      Защо му трябва да ходи по този начин, и да има подобни пещерни сензори и броячи. Подхожда добре на каменната ера, и семейство Флинстоун. Направено е да е гротескно и стряскащо с подръчни средства, а не функционално. А това накрая с колчето беше комично Съвременната техника може да направи къде-къде по-съвършено "животно", което също да черпи енергия от колната среда и да си бъде самодостатъчно. Що трябва да правиш "двоичен брояч" от разни висулки и други нестардатни решения?
      Ами всеки може да си го сглоби и да му се радва.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Това е правилната идеология, не половин тон компютри. С тях по принцип не можеш да стигнеш до никъде. Компютрите станаха терахерцови, а роботите не могат и да се почешат като дръгливо куче, камо ли нещо по-сложно като човешка ръка.
        Животните са направени като това нещо - клетките живеят напълно успешно без мозък който да ги управлява принудително. Мисли за това нещо като за микроб, не като за бозайник с централна нервна система. Веднага ще разбереш какво е постигнато в показания механизъм.
        Кинематиката на точно това може и да е спорна, но това е друг въпрос. Защо е направено точно такова също не е важно - за такова си е мислел, това е успял - все от някъде трябва да се започне. Аз го разглеждам само като пример за възможностите на идеята, и каквито и да е несъвършенства не ме безпокоят. Толкова повече, че дори това има пряко приложение, което вече беше посочено от колегата Пажеровод. От каквито и модификации да се нуждае, те са несъществени в сравнение с вече решените принципни проблеми.
        Сигурно си прав. Перфектния "свободноживеещ" робот засега е живото създание. В сравнение с жабата например, всеки съвременен робот е чудовищно несъвършен. Жабата цял ден квака, съешава се, плува и скача на една шепа мухи енергия. И не е никак тъпа, рамножава се и еволюира. Обаче според мен това е организация на материята от първи ред(примерно). Роботите са да речем организация от "втори ред". Наричам ги така условно, не знам дали е удано. Например материята е до такава степен еволюирала, че може да измисля и конструира други видове същества, които евентуално да се размножават и еволюират. Демек хората правят роботи. Според мен за да се изпълнят тия условия, роботите трябва да са прости, но мощни системи. Иначе не виждам как ще се репродуктират сами. А това е сравнително просто, но не достатъчно. Поне не се нуждае от тоци, процесори, датчици, хидравлики и други.
        На някой, ако му хрумне как една проста механична система може да се репродуктира сама и сме на крачка. А за да е живо, не е необходимо да може да се движи самостоятелно, както някой по-горе спомена. От амебите надолу има доста живот и той просто се носи по течението. А пък вирусите даже не се и хранят. Но те са на границата с живота, и то точно заради размножаването.

Не го ли направят това(или нещо друго) да се репликира само, ще си остане само една топка бодли, носеща се на вятъра, като в дивия запад.

Очаквам следващата мисия до Марс да е базирана на подоби "вятърничави креатури". С тия Роувъри дето ги пратиха да пълзят там, нищо не става. Пусни там едно стадо от тия клечовци и изчакай няколко десетилетия. После ще трябва да идем да се бием с тях, че никое същество не си дава планетата така на друг, освен ако не ни посрещнат като богове създатели.

Това е малка закачка към това, как евентуално сме се появили ние на Земята..
        Последно редактирано от solenoid; 24-01-09, 20:54. Причина: допълнение

Коментар

Тези роботи с тенекиените глави и крайници се видя, че отидоха в глуха линия. Насочихме се в правилната посока - да повтаряме природата. Сега актуалните роботи вече са на нано-ниво, ама за тях не се шуми много, защото засега са играчка на военните. Още през 2002-а Майкъл Крайтън (лека му пръст) в "Жертвата" описа горе-долу за какво става въпрос и това не беше научна фантастика - нито тогава, още повече пък сега...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X