Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Бъдещето на строителството
Свий
X
-
До: Бъдещето на строителството
Модерна Панелка
Сигурно навремето така са ги рекламирали и сегашните
А световъртеж - като ти се завие свят, пускаш апартамента да се върти наобратно и всичко е наред.....
(сори за спама) ...... (не можах да се удържа)....
-
Фантастична комбинация от новаторски идеи ! При това замисълът изглежда много сполучлив.
Обаче архитектурата е винаги компромис. От основните критерии - дизайн-технологичност-здравина-икономичност-функционалност-енергоемкост-ергономичност(тук включвам и опазване на здравето на индивидите) - винаги се избират 1-2-3 най-важни, останалите се нагаждат, като се гледа да няма груби грешки. Това е защото повечето изисквания взаимно си противоречат.
Като гледах филмчето, си помислих колко енергия ще гълта една такава сграда. Идеята да се реши този проблем ме шокира! Значи, между жилищните етажи, ще има електрогенератори! Колко новаторско! Не 3-в-1, а N-в-1.И обитаващите сградата непрестанно ще "се къпят" в електростатично поле. С всички последици за здравето си. Явно в технологично развитите страни отдавна са загърбили проблема с "отделянето от земята", та продължават да проектират небостържещи жилищни сгради.
Не мога да не мисля и за принципа, че колкото е по-сложен един механизъм, толкова е по-сигурно, че ще се развали, толкова повече средства, материали и усилия гълта за поддръжка и според природните закони, формулирани от Мърфи, когато нещо се развали, то неизбежно заедно с него се развалят и други неща. Което в нестандартни ситуации, от които никой не е застрахован - бедствия , пожари и т.н., ще постави обитателите на сградата в твърде незавидно положение. Ще настъпи пълен хаос.
Възхищавам се на новаторските подходи и развитието на технологиите, но моето скромно мнение е, това е подходящо за всички останали сгради, но не и за жилищните! Човекът като жив организъм има определени физиологични и ергономични нужди, които да го поддържат в добро здраве и всяко тяхно нарушаване си има определена цена.
Гледала съм филм по Discovery за друга мега-жилищна сграда (комплекс) в Азия някъде, която беше проектирана като изключително сложен организъм. Беше обърнато много сериозно внимание на асансьорите и пожарогасенето - двете най-важни компоненти за функционирането на сградата.НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
Omnia vincit amor !
Коментар
-
При сегашния ни режим на живот, когато по цял ден сме в офиса, после евентуално излезем да се видим с някого и остава време само да се приберем в хубавия модерен дом за спане...
Да добавим, че най-вероятно са го измислили това с електромагнитните полета - екраниращи повърхности има колко щеш. Нищо чудно стените на стаите да правят фарадееви клетки. Сигурно е скъпо, но те нямат проблем с парите, пък и от филмчето се вижда, че ще пестят от заплати за персонал
Обаче и на мен ми е чудно при едно бедствие като цунами или ураган, как ще се евакуират бързо толкова много хора
Коментар
-
Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнениеПри сегашния ни режим на живот, когато по цял ден сме в офиса, после евентуално излезем да се видим с някого и остава време само да се приберем в хубавия модерен дом за спане...
Да добавим, че най-вероятно са го измислили това с електромагнитните полета - екраниращи повърхности има колко щеш. Нищо чудно стените на стаите да правят фарадееви клетки. Сигурно е скъпо, но те нямат проблем с парите, пък и от филмчето се вижда, че ще пестят от заплати за персонал
Обаче и на мен ми е чудно при едно бедствие като цунами или ураган, как ще се евакуират бързо толкова много хораНИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
Omnia vincit amor !
Коментар
-
Виждам че ви е интересно, ето тук можете да видите много новаторски и интересни идеи:http://www.membrana.ru/themes/architecture/
Тигре, учи рускиВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнениеВиждам че ви е интересно, ето тук можете да видите много новаторски и интересни идеи:http://www.membrana.ru/themes/architecture/
Тигре, учи руски
Но това е точно по темата:
http://www.wohnbau-komplett-service.de/2007/10/
Quadra, учи немски
Коментар
-
Не е нужно за сега:
http://www.membrana.ru/articles/imag...19/173600.html
http://www.membrana.ru/articles/glob...01/160700.html
http://www.membrana.ru/articles/inve...27/202000.htmlВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Впечатляващо.Но не ми се вярва тия турбини да захранят цялата сграда.Може би само двигателите за етажите.Обаче ако не мога сам да реша на къде да се върти стаята-не мерси.В моя дом аз съм господар.Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Drugarq Преглед на мнениеВпечатляващо.Но не ми се вярва тия турбини да захранят цялата сграда.Може би само двигателите за етажите.Обаче ако не мога сам да реша на къде да се върти стаята-не мерси.В моя дом аз съм господар.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнениеTiger, екранирането е също толкова вредно. Нормалните елктромагнитни полета на Земята са важни за живите организми. Живеенето във фарадеев кафез е неблагоприятно за здравето.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Повярвай и сега се къпем в същото без никой да ни казва и си живуркаме някакси.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от targa Преглед на мнениеЗащо трябва да се къпем в електромагнитни полета, като тия турбини могат да задвижват главния вал, а генератора да е в мазата? Екраниран.НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
Omnia vincit amor !
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнениеМакар да имам средна техническа грамотност, не мога да си представя 50-100 перки, въртящи се с нееднаква скорост, да предават въртящ момент до мазето..... Обясни, моля, как става това.Толеранса във ветровото натоварване няма да е толкова голям. Иначе и с нееднаква пак може да се направи но няма смисъл. Но си мисля че всеки генератор си е на етажа - няма нужда от тоя голям проблем - вала. И друго - не е такова страшно полето колкото си мислите. Готов съм да ви заведа в машинна зала на ВЕЦ или ТЕЦ и да мерим до сами генератора колко е. Гаранция почти нищо няма да покаже уреда.
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнениеМакар да имам средна техническа грамотност, не мога да си представя 50-100 перки, въртящи се с нееднаква скорост, да предават въртящ момент до мазето..... Обясни, моля, как става това.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар