Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кошмарна заплаха над света

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кошмарна заплаха над света

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
    Забавно.
    Въпросното съединение от посочения сайт е Н2О2 и по нашите земи е по-известно като водороден пероксид. Номенклатурно водороден диоксид може и да е по-правилно (или сигурно диводороден диоксид, още по-шукар), ама е все тая. Оставете косите на блондинките, ама в ниски концентрации наистина е антисептик. Макар че това за "пангалактическата гърмяща гаргара" си признавам, че за пръв път го чувам. Щом казваш, значи явно работи. Полезно инфо. Разреди ли я или направо от шишето ? То аз всъщност не знам колко е концентрирана там, може би не може направо от шишето...

Такова нещо като НО2 няма и не може да има.

Н2О, смятам, няма кво да го обясняваме. Диводороден оксид = вода.
    Да уточним - става дума за Кислородна вода продавана в аптеките. 3% мисля че беше. За ефекта гарантирам лично , просто ще се изненадате колко бързо и абсолютно безболезнено отстранява налепите и болките в сливиците. Не се разрежда и е по-добре да не е залежала , а прясна. Направо пиеш от шишенцето и гъргориш. Става на пяна и плюеш. Ефектът е поразителен и прекратява много ненужна болка. Пак казвам изпитал съм го най-много над себе си , тъй че давам гаранция.
    Последно редактирано от Тихомир; 29-12-07, 19:27.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
      Темата става все по весела...
      Да видим сега, кой е бил болен в часовете по химия, че не знае каква е разликата между водороден окис и водороден прекис...
      Дори най-официално си признавам, че за мен между двете разлика няма, и двете са тъмница

Колко мразех химия навремето, не е истина... така и не се научих как се решават онея митиуравнения...
      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Ъъъъ, едно малко уточнение - водороден двуокис в природата действително не съществува

Тези които съществуват са двуводородният окис (Н2О - вода) и водородният прекис (Н2О2 - кислородна вода).

Обаче, това за бурната екзотермична реакция на желязото с кислорода при наличие на вода си е вярно.

Който е работил с оксижен знае, че стоманата само се нагрява с газовата горелка, след което се реже с кислород, като енергията за стопяването е в резултат на горенето на желязото.

Същото важи и за тези които са си имали работа с термитна смес за заваряване на релси.

Още в ученическите часове по химия имаше един интересен опит за получаване на железен сулфид (FeS) като след нагряване на епруветката в нея оставаше само желязото. Та при изсипване на това желязо в мивката се получаваше много мил за ученическите сърца фойерверк.

Директно редуцираното желязо е продукт, който както показва името е получен чрез заобикаляне на класическите металургични процеси - редукцията в случая се осъществява при нагряване на желязната руда във водородна атмосфера.

В резултат на процеса се получава така нареченото "гъбесто желязо" (sponge iron) което се характеризира с много голяма повърхност на единица обем - топче с диаметър 1 см има повърхност повече от един кв. километър. И при наличие даже и на малко влага, ръждясването е много интензивно с отделяне на много топлина.

Така че, не ви будалкам и за парадоксалния резултат от опита - поляхме 15 тона желязо с вода и вагона изгоря.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Колега, би ли пояснил, това майтап ли е , сериозно ли е... Дали е някаква сериозна отрова, съмнява ме нещо, отдавна съществува това съединение и е добре познато. Какви са скритите му заплахи ?

Дали не си сбъркал шишето с ракията, ама като знам се казваш Спас а не Желязко )))

Колеги, чак ми е неудобно да не съм оплескал нещо. Ама темата нали все пак е в раздела за майтапи.

- - -

Не става дума за "пероксид", т.е. водороден прекис, т.е. H2O2, който е суровина за перхидрол и кислородна вода. (Доколкото си спомням от 8-и клас, той е нестабилен, единият атом кислород лесно се откача и започва да избелва, дезинфекцира, и да вилнее по други начини.)

- - -

В нета от години циклично върви кампания против "хидроген-диоксида". Тук просто се хванах за поредната петиция за неговата забрана.

Той действително е адски опасен!

1. Ако се вдишва повече от 2 минути почти сигурно води до смърт.

2. Дори без да се вдишва, вреди светкавично само от допир до кожата при по-високи температури (над 70 градуса) и по-ниски - под 20 градуса по Целзий.

3. Човек, изложен на ниски концентрации на веществото, по-дълго време, получава разни хронични заболявания - на дихателните пътища, ставите и т.н.

4. Корпорациите тихомълком използват "хидроген - диоксид" във всички производства по целия свят. Нещо повече те умишлено го включват в състава на храните, напитките и козметичните продукти, ДОРИ когато те са предназначени за бебета.

5. Правителствата не правят нищо, за да спрат това безобразие. А някои дори имат специална политика за трупане на резерви от веществото и все по-широкото му използване в производството и в бита.

6. Правителствата не се колебаят да употребяват този химикал против демонстранти със справедливи искания. "Хидроген-диоксидът" по този начин е и оръжие против демокрацията и човешките права.

7. И тъй нататък. Даже много нататък.

Нима всичко това не е кошмарна заплаха?

- - -

Разбира се, че HO2 не може да има. Предполагам, че това е някакъв въпрос на английското словообразуване за такива формули, а в такива тънкости не съм в час. Така или иначе, всички кампании против "хидроген-диоксидът" имат предвид H2O. Водата, както поне един колега правилно се досети.

Става дума за много готина пародия на еко-кампания, съчетана с химическа гатанка.

- - -

Извинявайте, ако сте се вързали. Самият аз се вързах, като ми го показаха за първи път.

Поздрави!
          Искам България чиста!

Коментар

И кво ся
            Пак не разбрах
            [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Е , нали ви обадих едно лекарство за възпалени сливици , а и други казаха още туй-онуй , тъй че поне празно няма...

Коментар

Здравейте!

Понеже нещо взех да се чувствам виновен, ви представям нещото и с правилната формула. (Но и предишната не съм я сбъркал аз.)

Та ако искате, вижте и следното и ще разберете колко сериозна е работата.

http://www.dhmo.org/facts.html

Поздрави! И весело посрещане на Новата година!

(P.S. Моят опит показва, че вредните въздействия на водородния окис, могат да бъдат частично неутрализирани с добавянето на подходящ процент C2H5OH. )
                Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                  ......................................

(P.S. Моят опит показва, че вредните въздействия на водородния окис, могат да бъдат частично неутрализирани с добавянето на подходящ процент C2H5OH. )
                  Навремето моята химичка в 11-ти клас казваше за формулата на етиловия алкохол (С2Н5ОН) как най- лесно да я запомним - Цапни му 2 , ха още 5 , охааа....И се оказа права , след като почти 30 години по-късно я помня...

Коментар

"Без думи" - карикатура от Доньо Донев

Бах маа' му, на разходката на какво вредно влияние съм се изложил. При това и в трите му състояния. Без да знам.
                    Мошеници!!! Некадърници!!! Дайте да им искаме оставките на тия от гражданска защита, че не правят нищо по въпроса!

Ама как хубаво се върза сума ти народ и тука. Включително и аз
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                      водородният двуокис (аз съм си от старата школа и не приемам "диоксидите") е едно от най-агресивните вещества на планетата.

Като студент участвах в един експеримент за проверка на методите за защита на директно редуцирано желязо от водороден двуокис. Експеримента беше неуспешен - вагон пълен с 15 тона желязо и полят с водороден двуокис изгоря напълно!

Макар напоследък авариите намаляха, в края на 80-те и началото на 90-те доста кораби бяха приведени в негодност (а няколко направо изгоряха) в открито море поради попадане на водороден двуокис в хамбарите пълни с директно редуцирано желязо (DRI)....

Така че, внимавайте с какво си миете колите. Използването на водороден двуокис за тази цел е недопустимо!
                      Освен връзването и другите полезни неща, разбрахме най-после и тайната на Бермудския триъгълник!
                      Последно редактирано от Фани; 13-04-08, 15:39.
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Иди цапни половин кило 60 процентова водна тинктура, поне да не ти треперят ръцете.
                        Животът стана страшен((( Нема да гласувам повече!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X