Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кошмарна заплаха над света

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кошмарна заплаха над света

От години будните хора вдигат глас срещу една ужасна заплаха, която виси над човечеството. Тя дебне на всяка крачка.

Но правителствата нехаят, неправителствените организации затварят очи... А заплахата расте.

Ето само един от многобройните опити кошмарът да бъде спрян.

http://www.petitionspot.com/petitions/Banit

Да се включим в борбата против ужасния химикал.
    Искам България чиста!

До: Кошмарна заплаха нас света

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
    От години будните хора вдигат глас срещу една ужасна заплаха, която виси над човечеството. Тя дебне на всяка крачка.

Но правителствата нехаят, неправителствените организации затварят очи... А заплахата расте.

Абе водороден ди-оксид не е ли НО2?
    Преди имах раздвоение на личността, но сега взимаме хапчета и сме много добре.

Коментар

Ами не разбрах много от статията, но разбрах че е смъртоносен и то за децата. И все пак дадох гласа си за тази петиция! Пък дано го махнат това диоксидното такова.
      [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Мдааа , щом взе и кислородната вода да е заплаха за света...Ами да бомбардираме тогава всички знайни и незнайни гаражни лаборатории с необеднен уран , белким ги затрием , ама количеството на изсрусените (т.н.) перхидролки рязко ще спадне... И за кого ще си разказваме вицове , а?

Коментар

До: Кошмарна заплаха над света

водородният двуокис (аз съм си от старата школа и не приемам "диоксидите") е едно от най-агресивните вещества на планетата.

Като студент участвах в един експеримент за проверка на методите за защита на директно редуцирано желязо от водороден двуокис. Експеримента беше неуспешен - вагон пълен с 15 тона желязо и полят с водороден двуокис изгоря напълно!

Макар напоследък авариите намаляха, в края на 80-те и началото на 90-те доста кораби бяха приведени в негодност (а няколко направо изгоряха) в открито море поради попадане на водороден двуокис в хамбарите пълни с директно редуцирано желязо (DRI).

Това е един бюлетин на Международната морска организация (IMO) относно опасността от взаимодействие на желязото с водородния двуокис:

http://www.imo.org/includes/blastDat...11066/1149.pdf

1 The Maritime Safety Committee, at its seventy-ninth session (1 to 10 December, 2004), considered a preliminary report on an explosion during the transport of Hot Briquetted Iron/Direct Reduced Iron (HBI/DRI) Fines as a result of which the vessel concerned was lost and six crew members were killed. In considering the report, the Committee:
          .1 was advised of other accidents involving similar cargoes, which may evolve hydrogen in contact with water and may heat spontaneously

Ето и препоръките на един известен PANDI (P&I) застраховател:

http://www.skuld.com/templates/newspage.aspx?id=1194

Така че, внимавайте с какво си миете колите. Използването на водороден двуокис за тази цел е недопустимо!

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
            ...Така че, внимавайте с какво си миете колите. Използването на водороден двуокис за тази цел е недопустимо!
            И не го пийте! Особено по празниците... освен сутрин.
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

И сега едно приложение на кислородната вода. Ако ви болят сливиците и са зверски подути , вземате едно шишенце кислородна вода и си правите гаргара след което плюете. Така няколко пъти. След първата още получавате моментално облекчаване , а след втората може и да не се наложи трета. Работи ефикасно при деца от 5г до такива на 80 г. Лично проверено и изпробвано върху мен и няколко десетки човешки екземпляра с незабавен ефект. Не бива да се гълта защото води до гадене и евентуално повръщане. А иначе не познавам нещо което да смъква налепите от сливиците по-бързо и по-добре от гаргара с кислородна вода.

Коментар

Ама това сериозно ли бре

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Ама това сериозно ли бре
                  Абсолютно сериозно. Иначе не бих си позволил да го пиша. Ако някой боледува често от възпалени сливици , нека да го пробва. Само дето кислородната вода трябва да не е стара. Почерпките после приемам във вид на Джак Даниелс. Моят син веднъж така се беше подул , че се задушаваше чак , и аз няма 6-5 , тъй като го бях пробвал преди върху себе си и други хора , взех че му дадох. Е ми кво да кажа - още след първата гаргара на детето му олекна и макар да повърна , че беше глътнал малко , спря да плаче и сам си поиска още. След това се успокои и заспа ама вече дишаше без проблеми. А то преди приличаше на кралска кобра , тъй се беше надул.

Коментар

Колега, би ли пояснил, това майтап ли е , сериозно ли е, че не зная какво да мисля, като го прочитам.
                    Дали е някаква сериозна отрова, съмнява ме нещо, отдавна съществува това съединение и е добре познато. Какви са скритите му заплахи ?

Дали е борба срещу нарастващия брой блондинки ?

Дали не си сбъркал шишето с ракията, ама като знам се казваш Спас а не Желязко )))
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

"The jokester got the chemical designation wrong, which makes the entire thing pointless."

комедия от грешки ...
                      Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Кислородната вода май е H202, нормалната е H20 (двуводороден оксид ако щете ).

Става въпрос за H02, което честно да си кажа не знам какво е и какво върши, има ли го изобщо, или цалата работа е една огромна грешка. Сигурно си има и "жаргонно" име, ама някой по-в час да каже.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Темата става все по весела...
                          Да видим сега, кой е бил болен в часовете по химия, че не знае каква е разликата между водороден окис и водороден прекис...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Кислородната вода май е H202, нормалната е H20 (двуводороден оксид ако щете ).

Става въпрос за H02, което честно да си кажа не знам какво е и какво върши, има ли го изобщо, или цалата работа е една огромна грешка. Сигурно си има и "жаргонно" име, ама някой по-в час да каже.
                            Не знам що , ама си мисля че самото съчетание хидроген диоксид е невъзможно , докато хидроген пероксид - да. А хидроген пероксидът е кислородна вода.
                            Последно редактирано от Тихомир; 29-12-07, 14:48.

Коментар

Забавно.
                              Въпросното съединение от посочения сайт е Н2О2 и по нашите земи е по-известно като водороден пероксид. Номенклатурно водороден диоксид може и да е по-правилно (или сигурно диводороден диоксид, още по-шукар), ама е все тая. Оставете косите на блондинките, ама в ниски концентрации наистина е антисептик. Макар че това за "пангалактическата гърмяща гаргара" си признавам, че за пръв път го чувам. Щом казваш, значи явно работи. Полезно инфо. Разреди ли я или направо от шишето ? То аз всъщност не знам колко е концентрирана там, може би не може направо от шишето...

Такова нещо като НО2 няма и не може да има.

Н2О, смятам, няма кво да го обясняваме. Диводороден оксид = вода.
                              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X